a href="http://www.evz.ro/article.php?artid=298568" TARGET="_

blank">Evz ii reproseaza Elenei "din Troia" ca ar fi principala artizana a demisiilor mai multor consilieri prezidentiali, inclusiv a Adrianei Saftoiu. Curentul considera insa ca la baza demisiei Adrianei Saftoiu ar sta relatiile sale cu "mogulul" de presa Ovidiu Vantu, criticate de Basescu, dar lasa sa se intrevada si divergentele cu Elena Udrea. Intr-un interviu acordat cotidianului Romania libera, Saftoiu recunoaste ca nu "s-a intalnit intotdeauna in opinii" cu Udrea, dar neaga ca aceasta ar fi fost cauza plecarii. Jurnalul National considera ca demisionarii de la Cotroceni ar fi fost nevoiti sa paraseasca Palatul din cauza "pozitiei agresive fata de protejata presedintelui, Elena Udrea".

"Adriana Saftoiu, ultimul consilier din vechea garda a lui Traian Basescu, si-a dat demisia luni si va parasi Palatul Cotroceni pe 1 aprilie. Ea sustine ca se retrage din motive personale, insa o contributie decisiva in luarea acestei decizii pare a fi avut-o fosta sa colega de la Cotroceni, Elena Udrea.

Aceasta a reusit, in mai putin de doi ani, sa-l transforme pe Traian Basescu intr-un presedinte izolat, alungandu-i colaboratorii si implicandu-l in multe scandaluri.

Prin razboaiele politice pe care le-a provocat, fara sa-si fi pierdut insa sustinerea lui Basescu, Udrea si-a castigat renumele de „Elena din Troia” (dupa frumoasa care, in urma cu 3.200-3.300 de ani, a generat sangerosul razboi greco-troian).

Consilieri alungati. Andrei Plesu a renuntat primul la functia de consilier prezidential, invocand motive de sanatate. Ulterior a recunoscut ca a plecat din cauza influentei pe care Elena Udrea o avea asupra presedintelui.

Conexiuni de afaceri. Prin intermediul „blondei de la Cotroceni”, Traian Basescu a fost asociat cu grupurile de interese din jurul lui Dorin Cocos (sotul Elenei Udrea), slabiciune speculata din plin de adversarii sai politici.

Tensiuni Basescu-PD. Impunerea Elenei Udrea in PD a creat o falie intre Basescu si fostii colegi de partid, care s-au distantat incet-incet de el, refuzand chiar sa-i aplice strategiile politice", noteaza Laura Gafencu (Evz) in articolulElena din Troia.

"Potrivit surselor noastre, Adriana Saftoiu a demisionat la cererea presedintelui Traian Basescu, care i-a reprosat relatiile ei cu anumiti moguli ai presi si oameni de afaceri controversati.

Conform acelorasi surse, presedintele i-a prezentat consilierei sale probe care dovedesc relatiile familiei Saftoiu cu controversatul Sorin Ovidiu Vintu.

Presedintele i-a reprosat consilierei sale, potrivit surselor noastre si nivelul ridicat de bunastare al familiei, in conditiile in care singurele surse de venit sunt salariile celor doi.

In legatura cu aparitia in presa a informatiei ca la baza demisiei ar sta un mail trimis de Adriana Saftoiu lui Vasile Blaga, in care aceasta cerea ajutor in lupta ei cu Elena Udrea, l-am contactat telefonic pe ministrul de interne care ne-a declarat ca nu a primit nici un mail de la Adriana Saftoiu in legatura cu Elena Udrea.

"Sunt pure speculatii de presa" a declarat liderul democrat", scrie Iulia Nueleanu (Curentul) in Adriana Saftoiu - victima propriului anturaj.

Andreea Pora (Romania libera) a reusit sa "smulga" cateva marturisiri Adrianei Saftoiu, in interviul Tinta a fost buna, cred ca drumul nu e corect:

"Exista informatii ca ai avut disensiuni pe tema Elena Udrea. E aceasta o cauza?

— Preades si fara rost doamna Udrea e scoasa tap ispasitor. Mai trebuie sa credem ca uneori gresim pe propria raspundere si ca e penibil sa invocam cauze exterioare pentru a motiva gesturi sau decizii politice. Au existat diferente de opinii intre mine si doamna Udrea, dar nu e singura persoana cu care nu m-am intalnit intotdeauna in opinii.

E prea mult si prea riscant ca sursele binevoitoare sa o invoce in orice gest comentat negativ".

Oana Stancu (Jurnalul National) in Saftoiu a plecat, Udrea a ramas! incearca sa explice plecarea Adrianei Saftoiu de la Cotroceni:

"Erodarea si fosta consiliera blonda

Ce a determinat plecarea Adrianei Saftoiu de la Cotroceni pare sa fie intrebarea la care doar seful statului poate raspunde cu adevarat, macar pentru sine. Jurnalul National dezvaluia ieri, o data cu publicarea vestii despre demisia ei, ca la baza deciziei ar fi nu atat demisia lui Claudiu Saftoiu din fruntea SIE, ci o serie de neintelegeri mai vechi cu Traian Basescu.

Surse din Partidul Democrat relatau chiar o discutie aprinsa intre presedinte si liderii PD in urma cu o saptamana, in care acestia ar fi fost "executati" nu doar pentru ca nu au iesit de la guvernare, ci si pentru pozitia agresiva fata de protejata presedintelui, Elena Udrea. In acest context, in banca "executatilor" ar fi fost si Adriana Saftoiu, care nu era prezenta la discutie".