Pentru Omniasig Romania, motorul de crestere au fost asigurarile auto si de bunuri, dar in crestere cu 25% au fost si politele agricole, care se vor dezvolta si in acest an. „Asteptari mari avem pe segmentul de asigurari de viata pentru 2007 si 2008 in Romania", a spus Gunter Geyer, director general al Wiener Stadtische Versicherung AG Vienna Insurance Group.

Volumul primelor subscrise de subsidiarele Vienna Insurance Group (Austria) din Romania au crescut cu 73,9%, in 2006, la 236,89 milioane de euro, a mai spus Geyer. Acesta a precizat ca profitul brut consemnat de VIG in Romania a depasit trei milioane de euro in 2006, comparativ cu 500.000 de euro cu un an in urma. ’’Suntem numarul doi pe piata romaneasca’’, a spus Geyer.

Piata romaneasca a asigurarilor a depasit 1,6 miliarde de euro in 2006. Ponderea afacerilor VIG in totalul pietei interne s-a situat la 14,8% la finele anului precedent.

Vienna Insurance Group controleaza pe piata romaneasca companiile Omniasig SA, Omniasig Asigurari de Viata, Unita si Agras. Principala companie a grupului este Omniasig SA, care a incheiat anul 2006 cu un volum al primelor de 152,05 milioane de euro.

Reprezentantul VIG a mai spus ca, in scurt timp, va fi stabilita si suma cu care va fi majorat capitalul social al companiei Omniasig Asigurari de Viata. ’’De cate ori va fi cazul, mai ales din motive de solvabilitate, vom proceda si la alte majorari de capital la subsidiarele noastre din Romania’’, a explicat Geyer.

Un articol de Oana Grecea

Integral in Adevarul