Informatiile de ultima ora transmise de autoritati confirma faptul ca TREI programe operationale din cele sapte aflate in curs de negociere la Comisia Europeana au necesitat anumite modificari.

Dupa comunicatul transmis de Ministerul Integrarii Europene, referitor la Programul Operational Regional, reporterul euROfonduri (EurActiv.ro-HotNews.ro) a obtinut alte doua confirmari.

Programul de Crestere a Competitivitatii Economice, coordonat de Ministerul Economiei si Comertului, este cel de-al doilea document pentru care Comisia Europeana a solicitat completari. Oficiali din cadrul institutiei au confirmat ca discutiile asupra unor informatii care necesita modificari au fost incheiate ieri, de comun acord cu reprezentantul DG Regio (Comisia Europeana).

Mai urmeaza cateva zile in care modificarile vor fi transpuse in textul documentului, dupa care forma refacuta a programului va fi transmisa la Bruxelles.

In plus, Ministerul Transporturilor , prin purtatorul de cuvant, a confirmat de asemenea ca Programul Operational de Transport (POST) va fi retrimis luni la Bruxelles. Institutia a mai transmis ca ieri, in urma inatlnirii dintre oficialii MTCT si reprezentantul DG Regio “au fost clarificate toate aspectele discutate, in consecinta POST isi va urma traseul de aprobare.

Discutiile purtate au vizat trecerea in revista si verificarea ultimelor aspecte in ceea ce priveste Programul operational pentru sectorul transporturi”.

Cititi si alte articole din sectiunea euROfonduri