In 31 martie, avocatii bucuresteni trebuie sa-si aleaga noul decan dintre Stefan Baranga, Ion Iordachescu, Mircea Stanculescu si actualul decan, Cristian Iordanescu. Acesta din urma este si avocatul lui Dinu Patriciu.

Sa mai spunem ca toti cei patru candidati la sefia Baroului candideaza si la functia de consilier.

Replici dure intre actualul decan si prodecan

Actualul decan, Cristian Iordanescu, a fost acuzat de prodecanul Mircea Stanculescu ca transforma Baroul intro afacere de familie.

Stanculescu preciza, in urma cu doua saptamani, intr-un comunicat de presa, ca „actuala conducere a Baroului, respectiv a decanului Cristian Iordanescu nu-i permit sa se erijeze intr-un fel de "examinator" al candidatilor, chiar daca actualul presedinte - candidat la calitatea de consilier - isi aroga pretentia de a fi reprezentant si purtator de cuvant al tuturor avocatilor tineri!”.

In replica, decanul Cristian Iordanescu a declarat pentru HotNews.ro ca „pentru asemenea afirmatii trebuie sa ai si dovezi”. El a adaugat ca aceste acuzatii sunt „stangacii ale celor care nu sunt obisnuiti cu practica unei campanii electorale”.

In prezent, in Baroul Bucuresti sunt aproximativ 8.000 de avocati cu drept de exercitare a profesiei. Votul va fi secret iar avocatii isi vor exprima preferintele pe buletine de vot.