Compania BAE Systems, cea mai mare firma britanica in domeniul apararii, a platit zeci de mii de lire sterline pentru ca doua actrite britanice sa se "imprieteneasca" cu un print saudit si anturajul acestuia, dezvaluie The Times. Este cel mai recent scandal din uriasa controversa provocata de informatiile potrivit carora compania oferea mari sume de bani in schimbul unor contracte.

O ancheta declansata de Biroul britanic pentru Fraude Serioase (SFO) cu privire la un contract de mai multe miliarde cu Arabia Saudita a fost inchisa sec la sfarsitul anului trecut, cu explicatia ca aceasta investigatie "nu este in interesul national" al Marii Britanii. Noile documente, pe care redactia publicatiei britanice le-a trimis deja la SFO, aduc detalii consistente in aceasta ancheta.

Astfel, bani provenind dintr-un fond de 60 de milioane de lire sterline au fost cheltuiti pe ipoteci, chirii, ratele la carduri de credit, dar si taxe locale si cursuri de limbi straine, toate acestea pentru ca Anouska Bolton-Lee si Karajan Mallinder sa fie "prietenoase" cu printul Turki bin Nasser si alti oficiali sauditi responsabili pentru contractul in valoare de 40 de miliarde de lire sterline pentru achizitionarea de armament de la BAE Systems.

Integral in Gandul