Oamenii au inceput sa-si serbeze ziua de nastere de cand s-a inventat calendarul. Pe timpuri, numai regii dadeau petrecere de ziua lor si asta pentru ca nu se tinea evidenta datei in care s-au nascut oamenii de rand. In zilele noastre, petrecerile si cadourile pentru zilele de nastere au ajuns adevarate afaceri, care depasesc miliarde de dolari.

Site-ul pressroom.hallmark.com a intocmit un top al lunilor in care se nasc cei mai multi copii in SUA si in care afaceristii inregistreaza castiguri record.

Pe primul loc, luna august. 9,07% din americani isi serbeaza ziua de nastere in aceasta luna: asta inseamna nici mai mult, nici mai putin de 21 de milioane de oameni.

Pe locul secund, luna iulie, cu 8,8%, urmata de septembrie si octombrie, cu 8,6%.

Potrivit aceleiasi surse, in America, in fiecare saptamana isi serbeaza ziua de nastere aproape 5 milioane de persoane.

Primelor 4 clasate le urmeaza lunile martie, mai, ianuarie, iunie, aprilie, decembrie si noiembrie. In concluzie, luna in care se nasc cei mai putini copii ramane februarie - 7,55%.

Site-ul anybirthday.com a mers si mai departe cu cercetarile si a descoperit care este ziua in care au venit pe lume cei mai multi / cei mai putini oameni. Asa se face ca ziua cu cele mai putine nasteri ar fi 22 mai, cand au vazut lumina zilei, in medie, 10.200 de copii.

Ziua cu cele mai multe nasteri este 5 octombrie. An de an, vin pe lume in aceasta zi, in medie, 12.500 de copii. Un calcul simplu arata ca data la care au fost conceputi coincide cu Anul nou, zi pe care milioane de americani o sarbatoresc cu mult alcool.