Daca stenograma audierii fostului sef al SRI, Radu Timofte, la Comisia privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, publicata zilele trecute de un cotidian, este adevarata, fostul director al serviciului de informatii ar putea fi suspectat de divulgarea unor informatii confidentiale, pentru care Codul Penal al Romaniei prevede inchisoare de la 7 la 15 ani.

Cu "abilitatea" care-l caracterizeaza, fostul director al SRI, Radu Timofte a divulgat unele informatii legate de activitatea informativa a SRI in cazul Hayssam, care ar putea avea repercusiuni penale asupra sa.

Gardienii lui Hayssam

In discutiile purtate cu Comisia anti-Basescu, Timofte a numit persoanele din cadrul SRI care raspundeau direct de operatiunile legate de Omar Hayssam.

Povestind cum sirianul a avut probleme cu justitia inca din guvernarea trecuta, cand in baza probelor stranse de SRI, in noiembrie 2004, a ajuns pentru doua zile dupa gratii, Radu Timofte a declarat ca "Monitorizarea lui Omar Hayssam a continuat in cadrul SRI si dupa acea perchezitie din 2004, pana la data la care a fost informat Parchetul in legatura cu alte aspecte ce-l vizau pe Hayssam.

Nu stiu daca aceste aspecte sunt in continuare in atentia SRI, dar cu certitudine va pot spune ca monitorizarea a avut loc pana ce acesta a fost incarcerat. Toate activitatile ulterioare au fost puse la dispozitia Parchetului General sau a procurorului care instrumenta cazul respectiv.

Din SRI - si va spuneam ca la intalnirea preliminara solicitarii demisiei de catre presedinte - a participat gen. Marin, col. Coldea si col. Enescu.

Integral in Curentul