Dupa ce au ratat privatizarea societatii muscelene, autoritatile sunt pe cale sa faca praf si lichidarea acestora. Vanzarea de active programata sa aiba loc pe 4 mai se poate solda cu un pret derizoriu. Acesta nu va acoperi nici valoarea terenurilor aflate in proprietatea ARO. Un metru patrat in zona poate ajunge la 80 de euro, in timp ce lichidatorul va scoate in cel mai bun caz 35 de euro.

Soarta ARO, pecetluita inca de la semnarea contractului privatizare cu "investitorul american" este similara tuturor mastodontilor comunisti pentru a caror redresare nu a miscat nimeni nici un deget. Ba dimpotriva, s-a facut totul pentru valorificarea avantajelor acestora in interese personale, nicidecum ale salariatilor sau statului roman.

Pret derizoriu de vanzare

Daca uzina campulungeana tot a fost declarata in faliment, ce mai ramane de facut decat sa o valorificam la pret de fier vechi? Dintr-un comunicat recent aflam ca majoritatea activelor Aro Campulung, vor fi scoase la licitatie la 4 mai, la un pret de pornire de 53,3 milioane lei fara TVA (circa 16 milioane euro), oferta incluzand terenuri in suprafata de peste 470.000 metri patrati si licentele de fabricatie.

Pretul nu acopera nici macar valoarea de piata a proprietatilor imobiliare. Un teren in zona, conform anunturilor de vanzare publicate de ziarele locale poate urca si pana la 80euro/mp! Ori, daca se va vinde la pretul actual abia daca se obtin 35 euro/mp. Nu mai punem la calcul cladirile iar de drepturile de proprietate intelectuala nici pomeneala sa fie vorba.

Integral in Curentul