Scrisoare deschisa catre D-l Tudor Chiuariu - Ministrul Justitiei

de     HotNews.ro
Sâmbătă, 7 aprilie 2007, 0:00La data de 29 ianuarie 2007 am adresat fostului Ministru al Justitiei - D-nei Monica Macovei - o Scrisoare deschisa semnata de sute de intelectuali, de importante organizatii civice, sindicale si ale revolutionarilor, in care am solicitat in principal finalizarea cercetarilor in dosarele represiunii Revolutiei din decembrie 1989 si a evenimentelor din iunie 1990.

Citam din finalul scrisorii: “Precizam ca apreciem buna-credinta a cercetarilor conduse prin Justitie de d-l general-magistrat Dan Voinea referitoare la masacrul din decembrie 1989 si fratricidul din iunie 1990. (...) Pentru a preveni impiedicarea Justitiei de catre cei care urmeaza a fi invinuiti, va solicitam urmatoarele: a). paza si protectia speciala a d-lui gen.

Dan Voinea si a familiei dansului; b). paza militara a probelor Justitiei pentru prevenirea disparitiei sau distrugerii acestora; c). excluderea oricaror forme de corupere a Justitiei. (...) Va solicitam sa stabiliti, in consens cu d-l general-magistrat Dan Voinea, datele-limita la care vor fi publicate concluziile cercetarilor. Va solicitam sa faceti publice aceste date printr-un comunicat de presa”.

Stimate D-le Ministru, citam din Comunicatul Biroului pentru relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie: “Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, doamna Laura Codruta Kovesi, s-a intalnit la data de 12 februarie 2007, cu domnul Sorin Iliesiu, vicepresedintele Aliantei Civice, autorul scrisorii deschise

adresate autoritatilor statului, organizatiilor neguvernamentale si forurilor internationale semnata si de alti 256 de intelectuali, precum si cu domnul Dan Voinea, general magistrat, care are in instrumentare dosarele privind Revolutia si Evenimentele din iunie 1990.

In cursul intalnirii, reprezentantul semnatarilor scrisorii deschise a reiterat solicitarea de a se asigura de catre conducerea Ministerului Public, sprijin in crearea tuturor conditiilor necesare procurorilor de caz pentru ca dosarele la care a facut referire in respectivul document sa fie solutionate cat mai curand posibil.

Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si-a exprimat sprijinul, atat in cadrul acestor discutii, cat si cu ocazia participarii la sedinta de bilant a Sectiei Parchetelor Militare, ce e avut loc la aceeasi data, pentru asigurarea tuturor conditiilor necesare pentru ca procurorii care instrumenteaza aceste cauze sa le poata finaliza si a cerut solutionarea acestora cu maxima celeritate”.

Stimate D-le Ministru, va solicitam sa va exprimati public sprijinul dvs. fata de “solutionarea cu maxima celeritate” a dosarelor Iunie 1990 si Decembrie 1989.

Stimate D-le Ministru, la data de 11 martie 2007 am lansat un Apel catre Parlamentul Romaniei si Parlamentul European trimis de peste 750 de intelectuali, peste un milion de sindicalisti si sase ONG-uri civice. Apelul a fost predat oficial la data de 15 martie a.c. presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei.

Mentionam ca avem confirmarea primirii versiunii engleze a apelului trimis D-lui Hans-Gert Poettering, presedintele Parlamentului European.
Cu increderea ca veti da curs solicitarii noastre, va prezentam in anexa acestei scrisori fragmente din respectivul apel.

In numele semnatarilor Scrisorii deschise din 29 ianuarie 2007 si a Apelului din 11 martie 2007, semneaza initiatorul acestora, Sorin Iliesiu - vicepresedintele Aliantei Civice.

Bucuresti, 6 aprilie 2007

ANEXA: Fragmente din Apelul catre Parlamentul Romaniei si Parlamentul European trimis de peste 750 de intelectuali, peste un milion de sindicalisti si sase ONG-uri civice (apel lansat la Timisoara, 11 martie 2007):

“Solicitam Parlamentului Romaniei urmatoarele: (...)
3). Conform concluziilor Raportului Comisiei prezidentiale (pag.633), solicitam sprijinul moral al Parlamentului pentru finalizarea cercetarilor Justitiei referitoare la masacrul din decembrie 1989 si la fratricidul din iunie 1990. Cercetarile au fost incepute acum 17 ani tocmai de diferite comisii ale Parlamentului, concluziile acestora fiind neclare.

Cercetarile prin Justitie au fost incepute abia in 1999, fiind suspendate in timpul guvernarii Iliescu-PSD (2000-2004), blocandu-se astfel pentru inca patru ani aflarea adevarului. Cercetarileau fost reluate in decembrie 2004. (...) In noiembrie 2006, d-l general-magistrat Dan Voinea a afirmat ca se apropie de finalizarea dosarului “Iunie 1990” intr-un viitor extrem de apropiat.

Domnia sa a precizat ca in acest dosar sunt invinuite si vor fi trimise in judecata 34 de personalitati politice si publice, pentru infractiuni foarte grave, pasibile de pedepse cuprinse intre 15 ani si inchisoare pe viata. Potrivit celor afirmate de dl Voinea, in cazul dosarului “Decembrie 1989” numarul invinuitilor va fi semnificativ mai mare.

Consideram ca parlamentarii cercetati de Justitie in calitate de invinuiti ar trebui sa se autosuspende din Parlament pana la probarea nevinovatiei lor.

4). Conform concluziilor Raportului (pag.633), solicitam sprijinul moral al Parlamentului pentru inceperea cercetarii prin Justitie a urmatoarelor evenimente: reprimarea revoltelor muncitoresti din Valea Jiului (1977) si din Brasov (1987); evenimentele de la Targu-Mures din martie 1990 (mentionam ca cercetarile au fost incepute in 1990 de o comisie parlamentara).

Este necesara de asemenea redeschiderea dosarelor „mineriadelor” din 1991 si 1999.

Conform concluziilor raportului, “acestea au fost diversiuni si manifestari tipic comuniste”.

Subliniem faptul ca cercetarea prin Justitie a evenimentelor mentionate in acest apel a fost ceruta de cele mai prestigioase organizatii civice non-guvernamentale in cadrul Apelului pentru Romania din 14 iunie 2005, apel adresat principalelor autoritati ale statului, inclusiv Parlamentului. (...)

Avand in vedere ca Uniunea Europeana are nevoie de o Romanie vindecata de urmarile crimelor dictaturii comuniste, solicitam sprijinul moral al Parlamentului Uniunii Europene pentru solutionarea cererilor noastre.

11 Martie 2007

Pana in prezent aceasta scrisoare este sustinuta de urmatoarele organizatii:

• ALIANTA CIVICA, presedinte - Christian Mititelu
• SOCIETATEA TIMISOARA, presedinte - Florian Mihalcea
• ASOCIATIA 21 DECEMBRIE 1989, presedinte - Teodor Maries
• BLOCUL NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR - DECEMBRIE 1989 (131 de organizatii de revolutionari), presedinte - George Costin
• LIGA PRO EUROPA, co-presedinte - Smaranda Enache
• SOLIDARITATEA UNIVERSITARA, presedinte - prof.univ.dr.Octavian Duliu
• FEDERATIA SINDICALA “SOLIDARITATEA - VIRGIL SAHLEANU” A METALURGISTILOR DIN ROMANIA, presedinte - Gheorghe Tiber (peste 10.000 membri)
• CONFEDERATIA NATIONALA SINDICALA "CARTEL ALFA" (peste un milion de membri), presedinte - Bogdan Iuliu Hossu


Totodata, scrisoarea este sustinuta de 789 intelectuali - semnatari in nume propriu:

1. Alexandru Agache, doctorand in psihologie, Konstanz, Germania
2. Pompiliu Alamorean, arhitect, intaiul primar al Timisoarei libere
3. Horia Mircea Alamoreanu, prof.univ.dr.ing., Bucuresti
4. Aurelia Albastroiu, chimist, Bucuresti
5. Mihaela Albu, conf. univ. dr, Universitatea din Craiova, scriitor, vicepresedinta a Uniunii Nationale a Femeilor din Romania (acreditare ONU)
6. Carmen Alexandrescu, inginer, Bucuresti
7. Sorin Alexandrescu, profesor, Universitatea din Amsterdam. Membru al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania. Membru GDS
8. Anghel Alexandru, jurist, Bucuresti
9. Serban Alexandru, student, Timisoara
10. Cristina Alexe, avocat, doctorand Universitatea Bucuresti
11. Paul Andreescu, analist, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Constanta
12. Roxana Anghel, studenta SNSPA, Bucuresti
13. Vlad Angheleanu, director tehnic, Sacramento, California, SUA
14. Sanda Anghelescu, jurnalist, Bucuresti
15. Viorica Andritoiu, economista - Asociatia INFORR, Bucuresti
16. Liviu Antonesei, scriitor, presedinte - Fundatia Culturala Timpul
17. Ioan Sorin Apan, director - Seminarul Teologic Dumitru Staniloae, Brasov
18. Roxana Carmen Apetrei, medic, Alicante, Spania
19. Elena Ardelean, medic, Timisoara
20. Eugen Ardelean, inginer, Timisoara
21. Radu Ardevan, istoric, conf.univ.dr., Universitatea "Babes-Bolyai", Cluj
22. Brindusa Armanca, jurnalist, prof.univ., director al Institutului Cultural Roman - Budapesta
23. Clara Arustei, inginer, Bucuresti
24. Gheorghe Arvunescu, membru al senatului Aliantei Civice
25. Michael Astner, traducator si scriitor, Iasi
26. Alexandru Avram, dr., profesor de istoria Greciei antice, Universitatea din Le Mans, Franta
27. Simona Avram, profesor, Lugoj
28. Mirel Valentin Axinte, expert marketing, Bucuresti
29. Mirko Azanatcovici, consulul Serbiei la Timisoara, cetatean de onoare al Timisoarei
30. Constanta Badea, manager contabil, Montreal, Canada
31. Gabriel Badea, inginer, Montreal, Canada
32. Traian Baicu, inginer, Bamberg, Germania
33. Hannelore Baier, expert al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania, Sibiu
34. Cristian Alexandru Balogh, ing.proiectant, Satu-Mare
35. Adrian Balomiri, inginer, Bucuresti
36. Horea Balomiri, doctorand, Viena, Austria
37. Laura Balomiri, lector univ., Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu
38. George Baltac, dr. - Universitatea Sorbonne, diplomat (consul gen.), publicist, Paris
39. Octavian Barbosa, critic de arta, Bucuresti
40. Rodica Silvia Barlau, profesor, Beius-Bihor
41. Mihai Neagu Basarab, medic, Freiburg, Germania
42. Emilia Bastea, contabila, Sibiu, Romania
43. Ion Baurceanu, proiectant, Bucuresti
44. Maria Baescu, presedinte A.C. Ploiesti
45. Eugenia Balanescu, medic, Bucuresti
46. Florian Balanescu, medic, fost detinut politic, Bucuresti
47. Ioana Balanescu, statistician, Bucuresti
48. Mihail Bancila, inginer, Bucuresti
49. Mihaela Bancila, cercetator, Washington, SUA
50. Radu Barbulescu, scriitor, editor, presedinte Asociatia Scriitorilor Romani si Germani, Munchen, Germania
51. Ion Baurceanu, proiectant, fost detinut politic
52. Anca Baicoianu, drd., redactor sef, Editura Polirom
53. Florian Balanescu, medic, fost detinut politic, Bucuresti
54. Eugenia Balanescu, medic, Bucuresti
55. Teodor Banica, arhitect, Bucuresti
56. Vasile Batlan, profesor, istoric, Constanta
57. Monika Beck, jurnalista, Aachen, Germania
58. Rodica Belu, medic, Offenbach, Germania
59. Maria Becker-Brindea, coregraf, Luxemburg
60. Stefan Benedict, inginer, Public Relations Chair, New-York, SUA
61. Ion Berindei, arhitect, Boston, SUA
62. Stefana Bianu, vicepresedinte - Consiliul Mondial Roman, membru al Consiliului de Onoare al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania.
63. Sandu Biolan, inginer, Bucuresti
64. Viorica Patea Birk, prof.univ.dr., Universidad de Salamanca, Spania
65. Magdalena Biro, manager, Timisoara
66. Dan Birta, inginer termoenergetic, Bucuresti
67. Theodora Birta-Skillicorn, prof.univ., United World College, Singapore
68. Caius Birdacel, student, Universitatea de Vest, Timisoara
69. Victor Birsan, cercetator, presedinte - “Actiunea pentru apararea drepturilor omului”, membru GDS
70. Octavian Bzoja, inginer, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Brasov
71. Ana Blandiana, scriitoare, creatoare a Memorialului victimelor comunismului si al rezistentei - Sighet, presedinte - Academia Civica
72. Ion Dorin Bleahu, medic pediatru, Bucuresti
73. Ioana Boca, istoric, director executiv Fundatia Academia Civica, expert al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania
74. Rodica Boconcios, vicepresedinte Alianta Civica - Filiala Bucuresti
75. Mircea Bocu, cercetator stiintific, Cluj
76. Costel Bodnar, art designer, San Francisco, SUA
77. Piroska Bogdan, secretar general Societatea Timisoara
78. Adriana Boila, prof., Sibiu
79. Dorin Boila, arhitect, Sibiu
80. Alexandru S. Bologa, director stiintific, Institutul National de Cercetare "Grigore Antipa", Constanta
81. Victor Bolozan, analist programator, Popesti-Leordeni, Ilfov
82. Ioana Bosca, sociolog, doctorand, Universitatea Pontifica Comillas, Madrid, Spania
83. Doru Botoiu, vicepresedinte - Societatea Timisoara
84. Alex P. Boti, energetician, manager, Louisiana, USA
85. Stefano Bottoni, istoric, Universita di Bologna - Italia, expert al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania
86. Lidia Gheorghiu Bradley, presedinta Fundatiei Aspera, Brasov si Boston (SUA)
87. Doru Braia, jurnalist, Bucuresti
88. Mircea-Doru Branza, doctor in Lingvistica, Universitatea din Leiden, Olanda
89. Theodor Brasoveanu , doctorand fizica, Universitatea Princeton, SUA
90. Paulina Branet, studenta Universitatea Timisoara
91. Oana Bratila, studenta, Bucuresti
92. Mircea Brancoveanu, inginer, Heidelberg, Germania
93. Aurora Briscon, prof., Timisoara
94. Lucretia Brizu, medic, Timisoara
95. Dan Brudiu, inginer, Lugoj
96. Viorica Bucur, critic si istoric de film, prof.univ.dr. UNATC, Bucuresti
97. Rodica Bucurescu, biolog, Bucuresti
98. Cosmin Budeanca, drd., expert in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania
99. Petru Budrugeac, doctor in chimie, cercetator stiintific principal INCDIE ICPE-CA Bucuresti
100. Alexandru Bugar, student UPT - Arhitectura, Timisoara
101. Vladimir Bulat, istoric si critic de arta, Bucuresti-Chisinau
102. Elena Bumbaru, economist, Lausanne, Elvetia
103. Eugen Bumbaru, proiectant, Lausanne, Elvetia
104. Cosmin Bumbut, fotograf, multiplu laureat international, Bucuresti
105. Constantin Burlacu, dr., presedinte al Ligii Apararii Nationale si deputat al Parlamentului International pentru Securitate si Pace, fost detinut politic in Romania, New York, SUA.
106. Tudorin Burlacu, presedinte L.O.R.D. 1989, Timisoara
107. Dezso Bustya, preot, fost detinut politic
108. Elisabeta Bustya, functionar, fost detinut politic
109. Dalina Butculescu, economist, Germania
110. Alexandru Simion Buturuga, medic internist, Paris, Franta
111. George Calalb, dr. in medicina, Bucuresti
112. Anca Calangiu, cercetator stiintific, Bucuresti
113. Marina Camboulives, prof., Universite Populaire de Belfort, Franta
114. onel Cana, medic, disident anticomunist - fondator al Sindicatului Liber al Oamenilor Muncii din Romania -1979, Bucuresti
115. Mioara Caragea, conf.univ.dr., Universitatea Bucuresti
116. Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti, presedintele UNITER, fost ministru al Culturii (1996-2000).
117. Nicolae Carp, inginer, Bucuresti
118. Mihaela Cartis, membra - Clubul Civic, Bucuresti
119. Igor Casu, istoric, cercetator - Institutul de Istorie din Chisinau, Universitatea din Freiburg, Universitatea din Geneva, expert al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.
120. Hristian Cava, cercetator, Bucuresti
121. Smaranda Cazan-Livescu, prof., presedinte Romanian American Cultural Center "Athenaeum", Fulbright Alumni Resource, presedinte Uniunea Internationala a Femeilor Romane, Atlanta, SUA
122. Dan Dumitru Calinescu, director general - Universal, Toronto, Canada
123. Florin-Gheorghe Calinescu, IT manager, Laval , Quebec , Canada
124. Ion Capatana, prof., Timisoara
125. Aurelia Capatineanu, prof., Timisoara
126. Gheorghe Capatineanu, inginer, Timisoara
127. Mircea Cartarescu, scriitor, Bucuresti
128. Alexandru Carausu, conf.dr., Universitatea Tehnica, Iasi
129. Tinca Catana, economista, Timisoara
130. Ionut Catalin Catana, student, Timisoara
131. Magda Carneci, scriitor, director adj. - Institutul Cultural Roman, Paris, membru GDS
132. Andreea Carstea, cercetator FAC, Bucuresti
133. Cristina Ceausescu, studenta Drept, Bucuresti
134. Constantin Cepleanu, medic, Le Mont, Elvetia
135. Vasile Cercel, revolutionar, Timisoara
136. Ruxandra Cesereanu, scriitor, Cluj
137. Silvia Chladni, medic, Timisoara
138. Ana Dorina Chiorean, arhitect, Baia Mare
139. Georgeta Ioana Chiorean, inginer geolog, Baia Mare
140. Gheorghe Sima Chiorean, geolog, Cluj-Napoca
141. Pamela Sima Chiorean, medic pediatru, Cluj-Napoca
142. Elisabeta Chiper, informatician, Bucuresti
143. Gheorghe Chiper, arhitect naval, Bucuresti
144. Dumitru Sorin Chireac, istoric, Iasi
145. Nicoleta Chirita, studenta FSPUB, Bucuresti
146. Radu Chirita, jurist, lector.univ.dr., Univ.Babes-Bolyai, Cluj, expert al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.
147. Nicoleta Chirica, profesor, Atlanta, USA
148. Alexandra Ciocarlie, cercetator stiintific, Institutul de Istorie si Teorie Literara "G.Calinescu", Bucuresti
149. Ioan Ciofu, psihofiziolog, dr. in psihologie, Bucuresti
150. Ioan Ciolac, inginer, inginer, Timisoara
151. Sultana Ciolac, membru Alianta Civica, Bucuresti
152. Anamaria Ciuhandu, presedinte Clubul femeilor crestin-democrate din Banat
153. Marius Ciupertea, librar, Timisoara
154. Octavian Ciupitu, architect, Stockholm, Suedia
155. Alexandru Cizek, privatdozent, Westfaelische WilhelmsUniversitaet, Muenster, Germania
156. Petre Remus Cirstea, muzeograf - Muzeul Jud.Arges, asist.univ. Universitatea din Pitesti
157. Alexandru Clincea, col. inginer, Bucuresti
158. Zaharia Clitan, student Universitatea Timisoara
159. Alexandru Ghe. Cojocaru, inginer, Ploiesti
160. Corneliu Codreanu, inginer diplomat, Germania
161. Mihaela Cojocaru, studenta, Timisoara
162. Smaranda Cojocaru, studenta Politehnica, Bucuresti
163. Victor Cojocaru, dr., cercetator stiintific, Institutul de Arheologie al Academiei Romane, Iasi
164. Diana di Cola, profesoara, Sydney, Australia
165. Silvia Colfescu, director editorial, Editura Vremea, Bucuresti
166. Denisa Comanescu, scriitoare, director editorial, Editura Humanitas
167. Doina Constandache, arhitect, Paris, Franta
168. Mioara Constandache, profesoara, Tulcea
169. Marcel Constantin, manager, Montreal, Canada
170. Alexandru Constantinescu, realizator TV, Lugoj
171. Emil Constantinescu, presedinte al Romaniei (1996-2000), Bucuresti
172. Mihai Constantinescu, regizor de film, fost detinut politic, Bucuresti
173. Nicolae Constantinescu, prof.dr., membru al Academiei de Stiinte Medicale din Romania
174. Rodica si Flavia Coposu, surorile lui Corneliu Coposu (1914-1995), liderul luptei politice anticomuniste in Romania postcomunista.
175. Adrian Corduneanu, profesor, Universitatea Tehnica, Iasi
176. Doina Cornea, disidenta si luptatoare anticomunista
177. Raico Cornea, jurnalist, Timisoara
178. Dumitru Cormos, profesor, fost detinut politic
179. Doina Cosman, prof.univ.dr., Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", Cluj-Napoca
180. George Costin, presedintele Blocul National al Revolutionarilor - Decembrie 1989 (131 de organizatii de revolutionari)
181. Miron Costin, medic, Los Angeles, SUA
182. Speranta Costin, fizician, Los Angeles, SUA
183. Despina Cosmuta, doctor in medicina, Calpe, Spania
184. Liliana Cosmutia, bibliolog, Massy , Franta
185. Mircea Cosmutia, doctor in medicina, Calpe, Spania
186. Titus Cosmutia, profesor, Massy, Franta
187. Octavian Cosmutian, actor, Cluj
188. Dorana Cosoveanu, istoric si critic de arta, Bucuresti
189. Radu Cotet, conf. univ., Namur, Belgia
190. Christian Craciun, profesor, Floresti, Prahova
191. Iuliu Cosuletu, avocat, Brasov
192. Elena Craciun, inginer, Bucuresti
193. Mihai Creanga, jurnalist, Bucuresti
194. Gabriel Cristache, inginer senior expert, M?nchen, Germania
195. Radu Calin Cristea, scriitor, senior editor “Cotidianul”, Bucuresti
196. Marius Cristian, istoric, Iasi
197. Bogdan Cranganu-Cretu, dr., cercetator, ABB Switzerland AG, Elvetia
198. Mihai Crizmic, librar, Timisoara
199. Stefan Crunteanu, profesor, Timisoara
200. Petru Pilu Cuculanu, prof., Timisoara
201. Nicolae Cupcea, prof.univ.dr., Universitatea Politehnica, Bucuresti
202. Elena Dan Grisel, bibliotecara, Institut suisse de droit compare, Lausanne, Elvetia
203. Nicolae Danciu, economist, Timisoara
204. Dan Danila, poet, traducator, Leonberg, Germania
205. Lucia Darian, web-designer, Roma, Italia
206. Petre Datculescu, aviator, Bucuresti
207. Vladimir David, inginer, Bucuresti
208. Lucia Daramus, redactor, scriitor, Cluj-Napoca
209. Raluca Ilaria Demetrescu, artist vizual, Paris
210. Ruxandra Demetrescu, conf.univ.dr., Universitatea Nationala de Arte Frumoase, Bucuresti
211. Bern?d Denes, cercetator, Canada
212. Mircea A. Diaconu, critic literar, prof. univ. - Universitatea din Suceava
213. Corneliu Ioan Dimache, inginer, Ploiesti
214. Dan Dimancescu, scriitor si jurnalist, Boston, SUA
215. Andreea Divin, tehnoredactor, Timisoara
216. Neagu Djuvara, istoric, Bucuresti
217. Anca Dobrescu, inginer electronist, Bucuresti
218. Dorin Dobrincu, istoric, Institutul de Istorie “A.D. Xenopol”, Iasi, expert al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.
219. Vasile Docea, dr., conf.univ., Timisoara
220. Ioana Donescu Bagshaw, inginer, Rennes, Franta
221. Elena Dorneanu, energetician, Cluj-Napoca
222. Camelia Doru, medic, presedinte Fundatia ICAR, Bucuresti
223. Nicolae Dosa, muzician, orchestra filarmonica din Monte-Carlo, Nice, Franta
224. Marin Dov, jurnalist, Timisoara
225. Florentina Dragomir, studenta, Bucuresti
226. Victor Draghicescu, student Drept, Bucuresti
227. Octavian Duliu, presedinte - Solidaritatea Universitara, prof.univ.dr., Facultatea de Fizica, Universitatea Bucuresti
228. Alexandru Dumitrescu, fost detinut politic, Bucuresti
229. Aurora Silvia Dumitrescu, profesoara, fost detinut politic
230. Cristinel Dumitrescu, inginer, fost detinut politic
231. Florin Dumitrescu, economist, fost detinut politic
232. Mihail F. Dumitrescu, inginer, Bucuresti
233. Paul Dumitrescu, inginer, fost detinut politic
234. Venera E.Dumitrescu-Staia, psiholog, Montreal, Canada
235. Eva Dumitriu, contabil, London, Marea Britanie
236. George Dumitriu, restaurator, London, Marea Britanie
237. Janeta Dumitriu, arhitect, Bucuresti
238. Ion Dumitru, medic diplomat, American Board “Obstetrica si Ginecologie”, SUA
239. Ion T. Dumitru, fost detinut politic, trezorier, Fundatia Culturala Memoria - Arges
240. Stelian Dumistracel, prof.univ., Universitatea Al.I.Cuza, Iasi
241. Horia Dulvac, scriitor, Timisoara
242. Mariana Dulvac, inginer, Timisoara
243. Dan L. Dusleag, asist.univ., Indiana University, SUA
244. Lucia Dusleag, pediatru, Toronto, Canada
245. Eugenia Duta, muzician, Franta
246. Mircea Dutescu, prof. dr., medic, Aachen, Germania
247. Constantin-Laurentiu Erbiceanu, inginer, Frankfurt/M, Germania
248. Minodora Emandi, profesoara, Timisoara
249. Smaranda Enache, co-presedinte - Liga PRO EUROPA, membra GDS.
250. Ionel Enculescu, inginer, Timisoara
251. Constantin Enoiu, inginer, Bucuresti
252. Constantin Eretescu, scriitor, Providence, SUA
253. Valentin Feyns, Scientific Fellow, consultant, The United States Pharmacopeia, Rockville, Maryland, SUA
254. Ioana Filat, redactor si traducator, Editura Polirom, Bucuresti
255. Nicolae Filin, comerciant, Timisoara
256. Radu Filipescu, presedintele Grupului pentru Dialog Social. Disident anticomunist. Fost detinut politic. Membru al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.
257. Constantin Filipoaia, inginer, Bucuresti
258. Georgeta Filipoaia, inginer, Bucuresti
259. Ion Filotti, prof. univ. - New York University, Columbia University, Universite de Paris, Orsay. Cercetator - Directeur de Recherches, Centre National de la Recherche Scientifique, Paris, Franta.
260. Ana Flana, medic, Timisoara
261. Gheorghe Florescu, membru Alianta Civica, Bucuresti
262. Mariana Florian, vicepresedinte - Alianta Civica
263. Serban Foarta, scriitor, Timisoara
264. Constantin Fodor, economist, fost detinut politic
265. Bradu-Constantin Fotiade, medic, profesor associat de Cardiologie Interventionala, Institutul de Cardiologie "C.C.Iliescu", Bucuresti
266. Augustin Fratila, scriitor, red.sef Editura ALLFA, membru U.S.R.
267. Marilena Frentiu, director Teatrul Municipal Baia Mare
268. Alexexander FRIEDMANN, prof. dr., Universite du Quebec, Montreal, Canada
269. Alexandru Fronea, administrator firma, Bucuresti
270. Theodor N. Fronea, manager, Bucuresti
271. Victor Frunza, scriitor, Bucuresti
272. Sultana Gagea, membra - Asociatia INFORR, Bucuresti
273. Florin Galescu, reporter, Timisoara
274. Georg Gane, manager, M?nchen, Germania
275. Rheal Galarneau, presedinte ''Groupe ?quipro'', Montreal, Canada
276. Alina Galeriu, studenta SNSPA
277. Tom Gallagher, prof.univ.dr., Bradford University, United Kingdom
278. Mircea Gallin, profesor, Bucuresti
279. Gabriela Gavril-Antonesei, scriitor, profesor Universitatea Jagiellona, Cracovia, Polonia
280. Augustin Ganescu, inginer, Saline, Michigan, SUA
281. Cristian Ganescu, intreprinzator, Sibiu
282. Elisabeta Ganescu, contabil, Saline, Michigan, SUA
283. Constantin Geangu, inginer, membru al Consiliului director al Aliantei Civice
284. Gregory George, pensionar, Los Angeles, SUA
285. Matei-Dumitru Georgescu, statistician medical principal, Bucuresti
286. Simona Georgescu, proiectant, Bucuresti
287. Iustin Gabriel German, inginer proiectant, Bucuresti
288. Nicolae German, ing. agronom, sef laborator ICLF Vidra, Ilfov
289. Liviu Giosan, dr. geolog, cercetator Woods Hole Oceanographic Institution, USA
290. Mariana Girbovan, studenta masteranda, Timisoara
291. Dan Ghelase, presedinte ARTRAD
292. Radu Pavel Gheo, scriitor, traducator, Timisoara
293. Leonid H. Gheorghian, medic, Bensheim, Germania
294. Dragos Gheorghiu, energetician, Z?rich, Elvetia
295. George Gheorghiu, licentiat in Academia Comerciala, Bucuresti
296. Stefan Ghergheli, Asociatia Romanilor Crestin Democrati din Germania
297. Dinu Gherman, cercetator, jurnalist Romania Libera, Cluj
298. Mihai Ghircoias, profesor, Cluj-Napoca
299. Rutica Ghimpu, prof., Timisoara
300. Liviu Ghitea, profesor de vioara, Sousse, Tunisia
301. Ovidiu Giulvezan, profesor, Timisoara
302. Stefan Gladin, regizor TVR
303. Vasile Gogea, scriitor, luptator in revolutia din Decembrie 1989, Cluj-Napoca
304. Sanda Golopentia, prof. universitar, Providence, SUA
305. Monica Goubard, informatician., Cognac, Frnata
306. Jon Gostin, regizor film, TVR
307. Ion Grama, technician, fost detinut politic
308. Mihail Laurentiu Grecea, doctor in chimie, cercetator, Leiden, Olanda
309. Devis Grebu, artist plastic, Bucuresti
310. Dan Grozav, inginer, Timisoara
311. Francisc Grunberg, traducator, Timisoara
312. Stere Gulea, regizor, prof.univ.dr., membru GDS
313. Adrian Gutuiescu, proiectant, fost detinut politic
314. Victor Halmaghi, doctor in stiinte medicale, Michigan, SUA
315. Alad?r Hampel-Binder, inginer constructor, Brasov
316. Andrea Enikõ Hampel-Binder, medic, Brasov
317. Anca Harasim, director executiv, Camera de Comert Americana in Romania
318. Teofil Haica, vicepresedinte FNRD 1989, Timisoara
319. Dorin Hehn, inginer, Timisoara
320. Margareta Helvey, pensionara, Sacramento, California, SUA
321. Elena Hillard-Vasescu, gerante de societe, Paris, Franta
322. Zsolt Horvath, subinginer, Timisoara
323. Bogdan Iuliu Hossu, presedinte - C.N.S. "Cartel ALFA"
324. Iuliu Hossu, inginer, Canada.
325. Lucia Hossu Longin, realizator TV “Memorialul Durerii”, secretar general Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania
326. Lucica Iancu, prof.univ., Timisoara
327. Victor Iancu, prof.univ., Catedra UNESCO de Drepturile Omului, Baia Mare
328. Dinu Ianculescu, scriitor si actor , Frankfurt am Main, Germania.
329. Florin Iepan, regizor de film, Timisoara
330. Mihaela Iftime, studenta Universitatea Timisoara, Campulung Moldovenesc
331. Constantin Igescu, membru Alianta Civica, Bucuresti
332. Mircea Ignat, vicepresedinte - Solidaritatea Universitara, dr. ing., cercetator stiintific principal I, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Inginerie Electrica - Cercetari Avansate.
333. D.Lucian Iliesiu, arhitect, New-York, SUA
334. Sorin Iliesiu, initiator al Apelului pentru condamnarea regimului comunist din Romania ca nelegitim si criminal, apel lansat la 10 martie 2006, semnat de peste 500 de intelectuali, 45 de organizatii nonguvernamentale, doua organizatii sindicale reprezentand peste 1.000.000 de membri. Vicepresedinte al Aliantei Civice, membru al GDS si al Societatii Timisoara.
335. Victor Iliesiu, arhitect, Bucuresti
336. Petru Iliesu, scriitor, presedinte - Fundatia ”Timisoara ’89”
337. Dumitrita Dorina Ilirtie, studenta SNSPA, Bucuresti
338. Virginia Ion, secretar stiintific, Academia Civica
339. Alexandru Ionescu, inginer, San Francisco, USA
340. Ana Maria Ionescu Wollner, inginer, Bucuresti
341. Aristide Ionescu, vicepresedinte Fundatia Culturala Memoria - Arges, fost detinut politic trecut prin experimentul “reeducarii”din Pitesti (“cea mai cumplita barbarie a lumii contemporane” - Al. Soljenitzin)
342. Georgeta Ionescu, invatatoare, Montreal, Canada
343. Iulian Ionescu, constructor, Montreal, Canada
344. Liana Ionescu, doctor in filosofie, cadru didactic universitar, Bucuresti
345. Maria Alexandra Ionescu, studenta Universitatea Timisoara
346. Miltiade Ionescu, medic, fost detinut politic
347. Nicolae Ionescu, laborant, Montreal, Canada
348. Nicolae Ionescu, pensionar, Montreal, Canada
349. Gheorghe Ionita, economist, Timisoara
350. Oliver Ionita, sef departament mentenanta, Bucuresti
351. Sorin Ionita, muzeograf, Bucuresti
352. Silviu Ionita, prof.univ.dr., secretar stiintific, Universitatea din Pitesti
353. Filip-Lucian Iorga, istoric, publicist, Bucuresti
354. Lucia Iorga, doctor in psihologie, Bucuresti
355. Afrodita Iorgulescu, matematician, profesor - Academia de Studii Economice
356. Anastasia Iorgulescu, fosta studenta la Medicina, fost detinut politic - munca silnica pe viata
357. Tiberiu Ioschici, inginer, Timisoara
358. Niculita Iosebica, economist, Bucuresti
359. Gheorghe Ipate, inginer, fost detinut politic
360. Paula Irescu, biolog, Bucuresti
361. Diana Irimia, studenta, Bucuresti
362. Ana-Maria Isofache, masterand - Centrul de Studii Europene, Iasi
363. Valerica Ispas, inginer, Bucuresti
364. Gheorghe Istratescu, arhitect, Bucuresti
365. Gabriel Ivan, Education & Science Projects Manager, British Council, Bucuresti
366. Victor Ivanovici, scriitor, prof.univ., Univ. "Aristotel", Salonic, Grecia
367. Cezar Ivanescu, scriitor
368. Alexandru Jadaneant, avocat, Timisoara
369. Doina Jela, scriitor, jurnalist, secretar - Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania
370. Dan Tudor Jemna, manager, Iasi
371. Ovidiu Jiman, muzician, Timisoara
372. Alexandra Jivan, doctoranda in antropologie, Montreal, Canada
373. Ionel Jude, inginer, Bocsa, Caras-Severin
374. Charles Kercea, tehnician, fost detinut politic
375. Hansgeorg v. Killyen, profesor Max-Planck-Gymnasium, Lahr, Germania
376. Cornel Klein, profesor, Montreal, Canada
377. Victoria Voicu Klein, stenografa, Montreal, Canada
378. K?zmer Kov?cs, arhitect, Sfantu-Gheorghe
379. Victor Baltateanu Kornis, designer, Frankfurt am Main, Germania
380. Eniko Koos, cercetator, Cluj
381. Traian Lalescu, analist economist, Pittsburg, SUA
382. Mihaiu Lancuzov, muzeograf, Bucuresti
383. Cristian Lascu, speolog, redactor sef “National Geographic Romania”
384. Dinu Lazar, fotograf, multiplu laureat international, Bucuresti
385. Simina Lazar-Huser, energetician, Paris, Franta
386. Dumitru-Felician Lazaroiu, prof. dr. ing., Paris, Franta
387. Ana-Maria Lebada, studenta SNSPA, Bucuresti
388. Adrian Leu, software engineer, Cambridge, Marea Britanie
389. Lucian I. Livescu, ing., juranlist, presedinte "American Romanian Sister Cities Council, Youth for a Better World, Atlanta City of Peace Project, SUA
390. Cosmin Lolea, inginer calculatoare, Timisoara
391. George Luca, om de afaceri, Botosani
392. Raymond Luca, Senior Accountant, EPlus Inc., Herndon, Virginia, USA
393. Delia Lucian, studenta, Oradea
394. Anca Lungu, prof.univ., dr., Samford University, Birmingham, Alabama, SUA
395. Claudiu T. Lungu, prof.univ., dr., University of Alabama, Birmingham, SUA
396. Dragos Lumpan, fotograf laureat international, Bucuresti.
397. Mihaela Lungu, economist, Brasov
398. Nicolae Lupan, Asociatia Mondiala “Pro Basarabia si Bucovina”, Bucuresti
399. Adrian Lupas, ing. constructor, M?nchen, Germania
400. Marie-Anne Lupas, profesoara, M?nchen, Germany
401. Ovidiu Lupas , dr., ing., Muenchen, Germania
402. Simona Carmen Lupas, ing. constructor, M?nchen, Germania
403. Coman Lupu, prof. univ. dr., sef de Catedra, Universitatea din Bucuresti
404. Giorgio Lupu, arhitect, vicepresedinte - Nadel Architects Inc., Los Angeles, SUA
405. Traian Lutcan, technician, fost detinut politic
406. Rosana Macali, referent, Timisoara
407. Alexandru Maier, medic, fost detinut politic
408. Florina Malita, studenta, Brasov
409. Constantin Maltezianu, inginer, Neuilly S/Seine, Franta
410. Catalin Mamali, psiholog social, SUA
411. Ion Man, administrator, fost detinut politic
412. Nistor Man, profesor, presedintele Filialei AFDPR-Mures, fost detinut politic
413. Paul Mancas, profesor, fost detinut politic
414. Maria Manda, profesor, Giurgiu
415. Mirella Manda, profesor, Giurgiu
416. Dumitru Manda, profesor, Giurgiu
417. Cornelia Maria Manolescu, profesoara, Bucuresti
418. Apostol Manta, inginer, Bucuresti
419. Ionut Mares, student Universitatea Timisoara
420. Ion Maria, scriitor, prof. de istorie, Colegiul National "Elena Cuza", Craiova
421. Bata Marianov, artist plastic, scriitor, Germania
422. Gabriel Marin, prof.univ., the University of Ottawa, Canada
423. Mihai Marin, fost detinut politic, Bucuresti
424. Viorel Marineasa, scriitor, conf.univ.dr., Universitatea de Vest, Timisoara
425. Aurelia Marinescu, profesoara, Bucuresti
426. Daniela Marinache, studenta SNSPA, Bucuresti
427. Nicolae Marinescu, dr.ing., manager, Bucuresti
428. Anca Liana Marton, ing. chimist, conf.univ.dr., Universitatea Politehnica, Bucuresti
429. Constantin Martian, vicepresedinte - Alianta Civica
430. Claude G. Matasa, consul general al Romaniei, dr.ing.prof.univ. Chicago, SUA
431. Ioan Matis, subinginer,Timisoara
432. Cristian-Adelin Maxim, avocat, Drobeta Turnu-Severin
433. Sorin Marculescu, scriitor, membru GDS
434. Nicolae Margineanu, regizor film, Bucuresti
435. Teodor Maries, presedinte - Asociatia 21 Decembrie 1989
436. Radu Marza, istoric, lector univ. dr., Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj
437. Carmen-Maria Mecu, psiholog, dr.conf.univ., Universitatea Ecologica, Facultatea de Psihologie, Bucuresti
438. Nicolae Mecu, cercetator principal I, istoric literar, prof.univ.dr., Bucuresti
439. Dumitru Medan, inginer constructor, Cluj-Napoca
440. Christiana Medianu, arhitect, Bucuresti
441. Mihai Mereuta, presedinte Liga Habitat, Bucuresti
442. Lavinia Micu, inspector, Timisoara
443. Adriana Micula, pensionar, Sydney, Australia
444. Dan Micula, informatician, Sydney, Australia
445. Rusalim Micula, pensionar, Sydney, Australia
446. Octavian Miclescu, scriitor, Galati
447. Dan Mihalache, medic, Timisoara
448. Felicia Mihalache, medic, Timisoara
449. Florian Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara
450. Ilie Mihalcea, jurnalist, Paris, Franta
451. Marieta Mihalcea, Asoc. 16 Decembrie 1989, Timisoara
452. Mihai Mihalcea, coregraf, director, Centrul National al Dansului, Bucuresti
453. Christian Mihaila, informatician, Montreal, Canada
454. Constantin Lulu Mihaila, inginer, Montreal, Canada
455. Emil Mihailescu, arhitect, fost detinut politic
456. Preda Mihailescu, prof. univ., Mathematisches Institut Universitaet Goettingen, Germania
457. Antonia Munteanu, medic, Oradea
458. Senina Mihailescu Mureanu, jurnalist si traducator, Madrid, Spania
459. Mircea Mihaies, scriitor, vicepresedinte al Institutului Cultural Roman
460. Liviu Mihoc, inginer, Hamburg, Germania
461. Cristian Mihu, arhitect, Bucuresti
462. Alice Mija, conferentiar- Universite de Nice, Franta
463. Lucian C. Milea, inginer electronica si telecomunicatii, Bucuresti
464. Damian Milivoi, economist, Timisoara
465. Elena Miller, jurist, Indianapolis, SUA
466. Adrian Mircea, disident anticomunist - membru al Sindicatului Liber al Oamenilor Muncii din Romania (1979), Bucuresti
467. Emilia Mircea, studenta medicina - Universitatea Timisoara
468. Alexandru Mircescu, profesor, Montreal, Canada
469. Georgeta Mircescu, profesor, Montreal, Canada
470. Christian Mititelu, presedintele Aliantei Civice
471. Paul Mitroi, jurist, fost detinut politic
472. Inez Mocanu, energetician, Lyon, Franta
473. Angela Raluca Moise, profesor, Bucuresti
474. Cornel Moldovan, cercetator, Bucuresti
475. Ana Monoran, electronist, Timisoara
476. Oana Monoran, jurnalist, Timisoara
477. Paul Alexandru Monoran, student, Timisoara
478. Petrisor Morar, secretar de stat pentru problemele revolutionarilor, Bucuresti
479. Sergio Morariu, jurnalist, Timisoara
480. Calin Mucichescu, inginer, profesor la Universitatea Politehnica Bucuresti
481. Christina Mucichescu, inginer, Bucuresti
482. Paul A. Mucichescu, student Universitatea Humboldt, Filozofie, Berlin, Germania
483. Carmen Muntean-Cristache, asist.univ.drd., Universitatea Bucuresti.
484. Ioana Munteanu, lector la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Bucuresti
485. Vasile Muntean, electronist, Sibiu
486. Alexandru Munteanu, jurnalist TVR, Bucuresti
487. Dan Munteanu Col?n, prof. dr., Universidad de Las Palmas, Spania
488. Elena Munteanu, pensionara, Montreal, Canada
489. Alin Muresan, cercetator, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania
490. Olga Muresan, geolog, Bucuresti
491. Petru Muresan, geochimist, Bucuresti
492. George Musat, avocat, Bucuresti
493. John Nandris, arheolog, Oxford, Marea Britanie
494. Silvestru Nanu, economist, fost detinut politic
495. Mihai Nasta, profesor, cercetator, Bruxelles, Belgia
496. Geza Nagy, preot, fost detinut politic
497. Maria Neagu, cineast, Bucuresti
498. Mihai Neagu, inginer, fost detinut politic
499. Traian Neamtu, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Cluj
500. Damian Necula, scriitor, Franta
501. Alexandru Nemtanu, student sociologie, Bucuresti
502. Dumitru Nestor, secretar, Fundatia Culturala Memoria - Arges
503. Vasile Nica, inginer, N?rnberg, Germania
504. Cristian Nicoara, inginer, Bucuresti
505. Dan Nicoara, inginer, manager, Toronto, Canada
506. Ion Nicoara, technician, fost detinut politic
507. Lucica Nicoara, ing. electroenergetic, vicepresedinte - Consiliul National al Aliantei Civice, Brasov.
508. Nicolae Ambrozie Nicoara, ing. electronist, presedintele Asociatiei Culturale "Pro Basarabia si Bucovina" filiala Brasov.
509. Ioana Nicolau, profesoara de pian, Ceret, Franta
510. Yann Nicolau, dr. ing., cercetator, Centrul de Studii Nucleare din Grenoble, Franta.
511. Nicola Nikolaus, medic, conferentiar Universitatea D?sseldorf-Germania
512. Mircea Nicosevici, inginer, Timisoara
513. Radu Nicosevici, economist, presedinte Academia de Advocacy, Timisoara
514. Dan Nicolescu, inginer, Quincy, MA, USA
515. Doina Nicolescu, inginer, Quincy, MA, USA
516. Andreea Niculescu, inginer IT, Enschede, Olanda
517. Dan Niculescu, arhitect, expert, Prangins, Elvetia
518. Ecaterina Niculescu, proiectant, fost detinut politic
519. Stefan Niculescu-Maier, consultant dezvoltare software, fost detinut politic, SUA
520. Mircea Nistorescu, arhitect, New York, SUA
521. Constantin Nistorica, economist, fost detinut politic, presedintele Filialei-Bihor
522. Viorica Niscov, cercetator, traducator, Bucuresti
523. Ioana Nitulescu, studenta, Bucuresti
524. Nicolae Noica, inginer, profesor, ex-ministrul Domeniul Public, Bucuresti
525. Dan Novacovici, fost detinut politic, inspector in constructii, SUA
526. Ana Otilia Nutu, economist, Bucuresti
527. Dumitru Nutu, medic, Bucuresti.
528. Dumitru Olteanu, fost detinut politic, membru al Comitetului Director Fundatia Culturala Memoria - Arges
529. ?goston Olti, istoric, expert al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.
530. Andrei Opait, arheolog, Universitatea din Texas, SUA.
531. Leonard Oprea, prozator, eseist, Boston, SUA
532. Adrian Orosanu, traducator, Bucuresti
533. Theodor Orasianu, geolog, Geneva, Elvetia
534. Dan Ottulescu, inginer, fost detinut politic
535. Mihai Pamfilie, artist plastic, Leeuwarden, Olanda
536. Izverina Pan, scriitor, Bucuresti
537. Serban Papacostea, academician, membru al Sectiei de Stiinte Istorice si Arheologie a Academiei Romane
538. Ovidiu Papana, prof.univ., Timisoara
539. Monica Papazu, conf.univ.dr. - literatura comparata si teologie, scriitor, Danemarca
540. Vasile Paraschiv, disident anticomunist. Fost detinut politic. Premiul GDS - 2006.
541. Radu Paraschivescu, scriitor, Bucuresti
542. Manuela Paraschivescu, jurist, Bucuresti
543. Mihnea Paraschivescu, meteorolog, Bucuresti
544. Doina Parusi, inginer, Montreal, Canada
545. Alexandrina Pascan, economist, fost detinut politic
546. Ion Pascan, economist, fost detinut politic
547. Gabriella Pasztor, secretar de stat, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Bucuresti
548. Horia-Roman Patapievici, scriitor, presedintele Institutului Cultural Roman
549. Paula Ecaterina Patea, inginer, Bucuresti
550. Liliana Pavelescu-Mihaila, administratoare, Montreal, Canada
551. Carmen Patrut, consilier pentru afaceri europene, Bucuresti
552. Rodica Paunescu, profesoara, Bihor
553. Aurel Parvu, conf.univ., Institutul de Arhitectura, Universite de Genève, Elvetia
554. Rodica Parvu, inginer, Geneva, Elvetia
555. Marius Pentelescu, jurnalist, Radio Timisoara
556. Jose Luis L?pez Perez, prof. univ.dr., Universitatea din Salamanca, Spania
557. George Petcan, economist, Bucuresti
558. Ovidiu-Flavius Petcu, inginer, Iasi
559. Ioan Peter, actor, dramaturg, Arad
560. Maria Petrascu, ziarist, Brasov
561. Arcadiu Petrescu, medic, Bucuresti
562. Cornelia Petrescu, inginer, scriitor, St Laurent du Pont, Franta
563. Elena Petrescu, economist, Bucuresti
564. Ioan Petrescu, medic, Visp, Elvetia
565. Ioan-Vasile Petrescu, inginer, St Laurent du Pont, Franta
566. Virgil Petrescu, profesor universitar, Bucuresti
567. Maria Petric, prof., Timisoara
568. Nicolae Petric, medic, Timisoara
569. Dusan Petrovici, poet, Dusseldorf, Germania
570. Elisabeta Pichl, economist, Timisoara
571. Ileana Pintilie, conf.univ.dr. - Universitatea de Vest, Timisoara
572. Andrei Pippidi, istoric, Bucuresti
573. Christian Plajer, preot Biserica Neagra Brasov, Decan al Districtului Bisericesc Evanghelic C.A., Brasov
574. Mihai Platon, inginer, Vancouver, Canada
575. Barbu Plosceanu, inginer, Bucuresti
576. Anamaria Pop, scriitoare, traducatoare, Szalkszentmarton, Ungaria
577. Ion Pop, prof.univ., scriitor, Cluj-Napoca
578. Oana Raluca Pop, inginer, Bocsa, Caras-Severin
579. Costel Popa, director cercetare, Bucuresti
580. Dinu Popa, jurnalist, New York, SUA
581. Ilie Popa, decan - Universitatea din Pitesti. Presedinte - Fundatia Culturala Memoria, Arges
582. Neculai Popa, Los Angeles, SUA
583. Silvia Popa, istoric de arta, cercetator, publicist, Germania, Marburg
584. Antonie Popescu, avocat, membru senior al Ligii Studentilor din Universitatea din Bucuresti -1990.
585. Calin Popescu, doctor in medicina, P.E.- President C & C Consultants, Inc., Austin Texas, USA
586. Cristian Popescu, inginer, Bucuresti
587. Dana Nicoleta Popescu, filolog, cercetator stiintific, Timisoara
588. Crisan Popescu, prof. univ.dr. ing., Aachen, Germania
589. Iulian Popescu, medic primar pneumolog, doctor in stiinte medicale
590. Marian Popescu, scriitor, profesor universitar, Bucuresti
591. Matilda Lelia Popescu, profesoara, Bucuresti
592. Mihai Popescu, ing., San Francisco, SUA
593. Mircea Popescu, inginer, Bucuresti
594. Mircea Popescu, cercetator, Bucuresti
595. Raul Popescu, inginer, Timisoara
596. Titu Popescu, scriitor, Munchen, Germania
597. Vasile Popescu-Albina, economist expert, Timisoara
598. Vlad Popescu, student, Universitatea de Vest, Timisoara
599. Filip Popovici, doctor in economie, Bucuresti
600. Radu Portocala, scriitor, jurnalist, Paris
601. Alexandru Porutiu, economist, fost detinut politic
602. Nicolae Prelipceanu, jurnalist, scriitor
603. Ioana Preston, Dr., MD, Assistant Professor, Tufts University, Boston, MA, USA
604. Nicole Preston, jurnalist, Hamden, SUA
605. Serge Preston, inginer, Hamden, USA
606. Petru Prorocu, inginer, Bocsa, Caras-Severin
607. Chantal Proulx, secretara de directie, Montreal, Canada
608. Ana Prvacki, artist vizual, New York, SUA
609. Delia Prvacki, sculptor, Singapore
610. Milenko Prvacki, pictor, decan - Facultatea de Pictura, Universitatea din Singapore
611. Alexandru Nicolae Puricescu, inginer, Bucuresti
612. Johann Raab, cardiolog, Clinica din Landau, Germania
613. Stefan Radoveanu, director comercial, Geneva, Elvetia
614. Ilina Radu, magistrat, Timisoara
615. Irina Ranetti, HR manager, Bucuresti
616. Elena Radulescu, fost detinut politic
617. Constantin Rauta, om de stiinta, Centre of Excellence, College Park, Maryland, SUA, condamnat la moarte de Ceausescu in 1971
618. Alexandra Razvan, avocat, Societatea Timisoara
619. Ileana Razvan, functionar public, Timisoara
620. Victor Rebengiuc, ex-rector - Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale”, Bucuresti. Membru GDS.
621. Sergiu Rizescu, medic, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Arges
622. Valentina Rodinceanu, sociolog, Bucuresti
623. Felicia Roseanu, membru Alianta Civica, Bucuresti
624. Radu Rosetti, inginer, Offenbach am Main, Germania
625. Smaranda Rosetti, inginer, Offenbach am Main, Germania
626. Ioan Rosca, cercetator, autorul web-site-ului www.procesulcomunismului.com, Montreal, Canada
627. Ion Rosca, inginer, Timisoara
628. Radu Rosca, inginer, conf. univ., Iasi
629. Marilena Rotaru, realizator TV, autoarea serialului "Memoria exilului romanesc"
630. Andrei Roth, analist financiar, Microsoft, Mountain View, California, SUA
631. Emanuel Ruja, dr. medic primar , Cambridge, Marea Britanie
632. Romulus Rusan, scriitor, director - Centrul International de Studii asupra Comunismului - Foundatia Academia Civica, membru al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania
633. Angela Rusu, medic veterinar Los Angeles California
634. Nicolae D. Rusu, scriitor, Los Angeles, SUA
635. Carmen Sabau, chimista, cercetator stiintific, Chicago, SUA
636. Mircea Sabau, profesor, Chicago USA
637. Marina Neagu-Sadoveanu, arhitect, Bucuresti
638. Ion Sarion, medic, fost detinut politic
639. Viorel Sasca, dr.ing. cercetator, Institutul de Chimie, Timisoara
640. Valerian Sava, critic si istoric de film
641. Elena Cristina Savu, director de proiecte - DHL Worldwide Express, Bruxelles, Belgia
642. Ioan Savu, informatician, Timisoara
643. Mihaela Savu, studenta, Timisoara
644. Alice Salajan, grafier la Judecatoria Simleu-Silvaniei, jud.Salaj
645. Cesar Sandulescu, inginer Orange County California
646. Polixenia Sandulescu, arhitect Orange County California
647. Vintila Savulescu, arhitect, fost detinut politic
648. Radu Sarbu, fizician, Cluj
649. Grigore Sbarcea, teolog, editor - The Christian Herald, Sydney, Australia
650. Ruxandra Lupas Scheiterer, dr., ing. in cercetare, Muenchen, Germania
651. Corneliu Schneller-Pavelescu, arhitect, Alicante Spania
652. Gabi Schuster-Cararusa‚ redactor Atheneum, Heidelberg, Germania
653. Steliana Iridenta Seciu, profesoara de matematica, Onesti
654. Dorica Seculi, avocat Baroul Timis
655. Cornel Seracin, istoric, Timisoara
656. Ioan Seracin, profesor, Timisoara
657. Florentina Sia, studenta, Bucuresti
658. Valeria Silli, dr.inginer cercetare-dezvoltare
659. Gabriela Sima, profesoara, Zalau
660. Nora Sima, profesoara, Zalau
661. Angela Simion, membru Alianta Civica, Bucuresti
662. Gabriela Simionescu, profesor, Bucuresti
663. Zvezdana Simonovici, studenta Stiinte Politice Univ. Timisoara, Moldova-Noua
664. Karl Singer, profesor, Timisoara
665. Elena Siupiur, dr., scriitor, cercetator - Institutul de studii sud-est europene al Academiei Romane
666. Stefan Sirbu, arhitect, Bucuresti
667. Ioan Sintea, functionar CFR, Timisoara
668. Dorina Sisiiac, inginer, Bucuresti
669. Bogdan P. Skeletti, presedintele Uniunii europeene contra conformismului intelectului, scriitor, Merenberg, Germania
670. Vasile Solomie, functionar, Timisoara
671. Eliot Sorel, profesor, George Washington University, SUA
672. Liviu Sorinca, functionar public, Timisoara
673. Anca Maria Spiridon, doctorand in istorie, Magadalen College, Oxford University, Marea Britanie
674. Monica Spiridon, prof.univ. - Universitatea din Bucuresti, scriitor, presedinte al comitetului de experti pentru literatura al ESF (European Science Foundation)
675. Florin Stan, muzeograf, sef Sectie Istorie - Muzeului Marinei Romane, Constanta
676. Lavinia Stan, director - Centrul de Studii Post-Communiste, St. Francis Xavier University - Nova Scotia; prof. de stiinte politice, Concordia University - Montreal, Canada
677. Dan Stanca, scriitor, Bucuresti
678. Teodor Stanca, inginer, Timisoara
679. Ionel Stanciu, prof., Timisoara
680. Iuliana Stanciu, prof., Timisoara
681. Mihai Stanciu, inginer, Ploiesti
682. Sabina Stanciu, economist, Timisoara
683. Dana Stephan, medic, Ravensburg, Germania
684. Josef Stephan, medic, Ravensburg, Germania
685. Petre Stoica, scriitor, Jimbolia
686. Radu Stoicanescu, consultant senior, expert telecomunicatii, Paris, Franta
687. Liviu Ioan Stoiciu, scriitor, Bucuresti
688. Viorica Stroici, profesoara, Belgia
689. Elisabeth Sturdza, doctor in litere, K?ln, Germania
690. Johannes Sturdza, ing., K?ln, Germania
691. Elena N. Suciu, doctor in chimie, Ridgewood, SUA
692. Johann Szabo, doctor in medicina, Offenbach, Germania
693. Emeric Szeifert, comandor av., Timisoara
694. Kristina Szigethy, specialist turism cultural, Brasov
695. Daniel Sandor, inginer, Timisoara
696. Daniel Sandru, lect.univ.drd., Fac. de Stiinte Politice, Universitatea "Petre Andrei", Iasi
697. Liana Mihaela Serban, prof., Timisoara
698. Marinela Serban, editoare, jurnalista. Deva.
699. Marius Sopterean, conf.univ.dr., sef catedra regie film UNATC
700. Cristache Stefanescu, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Bucuresti
701. Dinu Stefanescu, dr.ing., Landen, Belgia
702. Marietta Stefanescu, prof., Timisoara
703. Gheorghe Mihai Stefanescu, inginer, fost detinut politic
704. Nicolae Stefanescu-Draganesti, presedinte - Liga pentru Apararea Drepturilor Omului, Bucuresti
705. Maria Suhani, profesor, Timisoara
706. Anna Tabacu, studenta, Universitatea din Budapesta, Ungaria
707. Constanta Tabacu, profesor, Bucuresti
708. Adrian Talpas, comerciant, Timisoara
709. Ioan Tapsa, librar, Timisoara
710. Maria Tarcea, profesoara, fost detinut politic
711. Radu Tasca, inginer, Sydney, Australia
712. Alexandru Tanase, profesor, S?dert?lje, Suedia
713. Iustin Tanase, software engineer, presedinte IT Systems International, Romania-SUA
714. Andrei Tanasescu, compozitor, conf. univ. dr., Universitatea Nationala de Muzica
715. Andreea Tanasescu, coreograf, doc.Univ. Paris 8 , Franta
716. Tanase Tavala, dr.inginer chimist, Timisoara
717. Silvia Temeliescu, inginer constructor, Bucuresti
718. Ioana Teodorescu, profesor la Centrul Cultural Farancez din Iasi
719. Malin Teodorescu, inginer, Timisoara
720. Lucian Dan Teodorovici, scriitor, coordonator - Editura Polirom, Iasi
721. Maria Theodoru, profesor, Bucuresti
722. Stefan Theodoru, inginer, Bucuresti
723. Liviu Tholoras, ziarist, Bucuresti
724. Gheorghe Tiber, presedinte, Federatia sindicala “Solidaritatea - Virgil Sahleanu” a metalurgistilor din Romania
725. Clementina Timus, cercetator stiintific principal, Bucuresti
726. Nicolae Tinca, inginer, Timisoara
727. Catalina Tincu, functionar bancar, Popesti-Leordeni, Ilfov
728. Vladimir Tismaneanu, profesor de stiinte politice, Univerity of Maryland - SUA, presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.
729. Iosif Todosiu, prof., Timisoara
730. Alexandrina Toma, inginer, Pitesti
731. Corneliu Toma, inginer, Bucuresti
732. Eugeniu Toma, fizician, Bucuresti
733. Mihaela Tomescu, inginer, Mioveni, Arges
734. Valentina Tracicar, studenta FSPUB, Bucuresti
735. Dino Tudor, architect, Los Angeles, USA
736. Marius Tudor, director marketing, Silicon Valley, SUA
737. Pavel Tudor, doctor in biologie, Cluj
738. Dorin Tudoran, scriitor, SUA
739. Florin Tudose, prof.univ. dr. psihiatru, Spitalul Universitar de Urgenta, Bucuresti
740. Gheorghe Tupita, inginer electrotehnic, Bucuresti
741. Lucian Turcescu, profesor de teologie - Concordia University, presedinte al Asociatiei Canadiene de Patristica, Montreal, Canada.
742. Maria Titeica, dr., matematician, Munchen, Germania
743. Florin Turcanu, istoric, Universitatea din Bucuresti, membru GDS
744. Ana Ciucan Tutuianu, profesor, Paris, Franta
745. Sanda Maria Ulmeni, actrita, Fresno, California, SUA
746. Doina Urdea, prof., Timisoara
747. Tudorel Urian, critic literar, consilier - Ministerul Culturii si Cultelor
748. Andrei Ursu, inginer exilat in SUA. Fiul disidentului Gheorghe Ursu ucis in arest in anul 1985 de tortionarii comunisti.
749. Timotei Ursu, regizor de film, jurnalist, New York, USA
750. Vasile Ursulet, functionar, Timisoara
751. Dan Uzuneanu, student Istoria, Bucuresti
752. Laura Vaichikauska, student, Atlanta, USA
753. Ilie Valentin, jurnalist TVR, Bucuresti
754. Emil Vancu, presedinte SC Arad, membru fondator Societatea Timisoara
755. Florian Vancu, inginer, Cluj
756. Rodica Vancu, profesor, membru fondator Societatea Timisoara, Arad
757. Andrea Varga, istoric, Budapesta
758. Cristian Vasile, istoric, cercetator stiintific, Institutul de Istorie “Nicolae Iorga”, secretar stiintific al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania.
759. Mihai Vasile, medic, Timisoara
760. Olimpia Vasile, prof., Timisoara
761. Stefan Vasile, prof. (pensionar), Constanta
762. Gabriela Vasilescu, prof., Timisoara
763. Ovidiu Vasilescu, inginer, Timisoara
764. Alin Vargatu, student Universitatea de Vest, Timisoara
765. Ioan Varsandan, inginer, Timisoara
766. Dan Vatca, programator, Timisoara
767. Catalina Velculescu, prof. univ., dr., cercetator stiintific pr. I, Bucuresti
768. Toma Vescan, dr., Universitatea din Bonn, Universitatea din Aachen, Germania
769. Cristina Vidulescu, conf. univ. dr., Universitatea de Medicina Carol Davila, Bucuresti
770. Daniel Vighi, scriitor, conf.univ.dr., Universitatea de Vest, Timisoara
771. Adrian Paul Iginio Vignali, arhitect, presedintele Asociatiei belgo-romane “Aide a la Democratie - Liberte”, Belgia
772. Sanda Stanciu-Vignali, arhitect, Belgia
773. Alexandru Vissarion, inginer, Bucuresti
774. Andreea Vladescu, prof. univ. dr., Universitatea Spiru Haret, Bucuresti
775. Viorel Vlasceanu, inginer, Brasov
776. Ioana Voicu-Arnautoiu, conf. univ. - Universitatea Nationala de Muzica, Bucuresti
777. Constantin Volanschi, chimist, Bucuresti
778. Smaranda Vultur, profesor, Universitatea de Vest - Timisoara, expert al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania
779. Franz Zaicescu, muzician, fotograf , Vandalia, Illinois, USA
780. George Zamfir, student FSAPB, Bucuresti
781. Codin Zamfirescu, medic, Frankfurt am Main
782. Dinu Zamfirescu, jurist, presedintele Institutului National pentru Memoria Exilului Romanesc, Bucuresti
783. Florin Zamfirescu, rector - Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale”, Bucuresti
784. Vichente Zagan, drd.inginer, Bucuresti
785. Tudor Zarioiu, acustician, Timisoara
786. Gheorghe Ionescu-Zicu, membru al Comitetului Director, Fundatia Culturala Memoria - Arges
787. Ioana Zirra, lector univ., dr., Universitatea Bucuresti
788. Serban Radulescu Zoner, istoric, dr., ex-presedintele Aliantei Civice
789. Alexandru Zub, academician, presedintele Sectiei de Stiinte Istorice si Arheologie a Academiei Romane. Premiul GDS (1994). Ordinul national Steaua Romaniei in grad de Mare Ofiter. Membru al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.
Lista semnatarilor ramane deschisa.”


7521 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  tot securitatea conduce (Vineri, 29 februarie 2008, 5:06)

  rupa vili [anonim]

  "VRAU SA SCHIMB CODUL PENAL SI DE PROCEDURA PENALA DUPA CEL DIN OLANDA SAU DIN SUEDIA"
  PERSECUTAT SI TORTURAT DE POLITIA SI JUSTITIA DIN HUNEDOARA
  AM FOST ARESTAT FARA PROBE,AM FOST BATUT DE SAREA SANGE DIN MINE CA DIN ROBINET,AM FOST LEGAT IN LANTURI LA MAINI SI PICIOARE SI O BARA DE FIER LEGATE DE LANTURI TIMP DE 81 DE NOPTI,NU AVEAM DREPTUL SA FAC UN DUS,CAND MERGEAM LA WC,COLEGI DE CELULA MA STERGEAU LA FUND,PENTRU CA EU NU PUTEAM CA AVEAM MAINILE LEGATE DE LANTURI SI CATUSE, NAM MANCAT NIMIC ZECE ZILE NUMAI APA AM BAUT,SI ACUM MA JUDEC LA CEDO UNDE CEREREA MEA A FOST ADMISA,CRED CA DUPA CAT AM FOST SUPUS TORTURII SI MAI MULT AM FOST AMENINTAT CA O SA FIU INPUSCAT SI ARUNCAT IN BARAJ CA MANCARE PENTRU PESTI DE CATRE COLONELUL COZMA DE LA POLITIA DEVA,AM DREPTUL LA UN PROCES ECHITABIL INTRUN STAT DEMOCRAT.
  CU RESPECT VILI RUPA DIN HUNEDOARA TEL.0721758747
  PS.CREDETI CA ESTE NORMAL.VREAU SA FAC UN FILM DESPRE ACEST CAZ."


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri