Firmele romanesti care au fost prezente la CeBIT 2007 au obtinut angajamente de export in valoare de patru milioane de euro, a declarat Balint Marton Porcsalmi, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

La expozitia de la Hanovra (Germania), desfasurata in perioada 15-21 martie, au fost prezente 30 de companii romanesti din domeniul IT.

Participantii s-au aratat multumiti de rezultatele prezentei la CeBIT 2007, fiind obtinute circa 1.200 de contacte cu diversi parteneri straini".

De folos s-ar parea ca a fost si concentrarea mesajului sub umbrela unica a noului brand romanesc "romaniaIT".

Asa ca intreprinzatorii din domeniu, acompaniati de autoritati, sunt decisi sa plece in lumea larga pentru a-l face cat mai cunoscut.

Urmatorul punct pe lista: evenimentul "Investing in & Partenering with Romanian Technology Companies",

ce se va desfasura in San Francisco (Statele Unite ale Americii), in intervalul 26-27 aprilie, in cadrul targului ITxpo organizat de Gartner, una din cele mai mari companii din domeniul consultantei si cercetarii IT.

"Vrem sa prezentam companiilor si oamenilor de afaceri din Statele Unite oportunitatile din sectorul IT romanesc si sa le prezentam stadiul legislatiei referitoare la taxele si impozitele pe venit si repatrierea profiturilor, a spus Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. In plus, vom face cunoscuta legislatia din domeniul proprietatii intelectuale".

Integral in Romania libera