Desi o neaga cu vehementa, PSD a revenit la putere. Si o arata cu mindrie. Pe masinile cu care circula liderii pesedisti au aparut mai nou ecusoane de parbriz pentru acces la Palatul Victoria. Ieri, in curtea Palatului Kiseleff, s-a desfasurat prima sedinta a conducerii PSD de la instalarea noului guvern Tariceanu (instalare ce a fost posibila cu ajutorul voturilor pesediste).

Ca pe vremuri

O forfota si-o agitatie de nedescris. Ca-n vremurile bune. Curtile interioare si strazile dimprejur erau, practic, sufocate cu limuzinele pesedistilor.

In curtea sediului PSD, patru automobile care aveau ecusoane de acces la Palatul Victoria. Este vorba despre masinile a patru importanti lideri social democrati: presedintele Mircea Geoana (B-41-SEN), vicepresedintele Vasile Dincu (B-39-MAW), vicepresedintele Constantin Nita (B-66-DPT) si deputatul Tudor Mohora (B-03-WFM).

Alte doua masini si-au repus la loc de cinste proiectoarele-girofar: una apartinind presedintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan (VN-04-ULB), si alta presedintelui CJ Ilfov, Laurian Badulescu (B-01-JDP).

Geoana: „N-am!”

Mircea Geoana zice ca n-are permis de acces la Guvern. „Nu, n-am asa ceva.“ Ii spunem ca i-am fotografiat masina, apoi isi aminteste imediat: „Aaaa, e masina de la Senat“. Intrebat daca masinile de la Senat au si ecuson de Guvern, Geoana raspunde cu „nu stiu“. La fel si la intrebarea: „De cind aveti un astfel de ecuson la masina?“.

Tot cu „nu stiu“ raspunde si Vasile Dincu. „Soferul stie. El tine chestiile astea.“ La insistentele noastre, si Dincu incepe sa-si aminteasca: „E mai vechi. Cred ca e expirat“. Intrebat cind a mers ultima oara la Guvern, Vasile Dincu spune ca a si lucrat, in guvernarea Tariceanu, la Palatul Victoria.

„Am fost la vreo doua sedinte in care s-a discutat despre un nou brand pentru Romania. N-am fost la sedinta de guvern, era o comisie tehnica.“

Conexiunile pesedistilor Mircea Geoana si Vasile Dincu la Palatul Victoria sint si mai strinse decit atit. „Cotidianul“ a relatat nu cu mult timp in urma despre faptul ca cei doi lideri PSD sint chiriasi la stat, ei locuind in doua vile ale RAAPPS.

Anual, de la Guvern, se emit prelungiri ale contractului de inchiriere, cei doi depasind termenul legal pentru a mai locui in aceste locuinte.

Nici Constantin Nita, vicepresedinte PSD, nu stia ca are un „parbriz“ guvernamental. „Doamne fereste! Cum sa am asa ceva?E o greseala. Ce treaba sa am eu cu Guvernul? Ce sa caut eu la Guvern?“. Asta a fost prima sa reactie. Apoi, de fata cu noi, si-a sunat soferul.

Dupa o scurta discutie in care n-a pronuntat decit niste „aha“-uri, Nita ne-a declarat: „Aveti dreptate. Am ecuson. Dar asa a fost preluata masina, cu ecuson. Inteleg ca i-a apartinut pina acum doua luni lui Crin Antonescu“ (deputat PNL - n.r.).

Tudor Mohora, posesor de ecuson cu acces la Palatul Victoria, spune ca el are dreptul de a folosi acest permis. „Sint presedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor. Am primit acest ecuson, ca sa nu mai fiu tinut pe la poarta cind merg la Guvern cu treburi de la Comisie“, afirma Mohora.

Masina acestuia era folosita ieri de consilierul sau, Iosif Bati, fost consilier al premierului comunist Ilie Verdet.

Oprisan: „De ce te iei de luminile mele albastre?”

„Alta treaba n-ai gasit si tu? De ce te iei de luminile mele albastre?“ Marian Oprisan parea deranjat de intrebarile noastre. „Nu-s girofaruri. Sint lumini albastre, nu-s din alea cu ni-no-ni-no. Soferul le-a pus. De unde sa stiu eu? Cred ca-s legale...“, ne-a mai spus Oprisan.

integral in Cotidianul