Juristii propun o forma indedita de stabilizarea a investitiiloir straine in Romania: renuntarea la impozitarea dividendelor si perceperea unei cote de 16% pentru orice castig al unei societati comerciale. Ei apreciaza ca astfel s-ar rezolva mult mai eficient o problema pentru care politicienii dadeau drept solutie neimpozitarea profitului reinvestit.

Recent s-a desfasurat, la Bucuresti, Conferinta Internationala Dreptul Afacerilor. La final, participantii au lansat spre dezbatere un set de principii si repere in domeniul dreptului afacerilor, a dreptului societatilor comerciale si a procedurilor de insolventa.

Participantii au incercat sa demonstreze faptul ca aplicarea unei cote de impozitare unice de 16 la suta pentru toate castigurile societatilor, care sa inlocuiasca actualul sistem care prevede taxarea cu 16 la suta a profitului la care se adauga o cota de 16 la suta aplicata dividendelor, ar putea stimula atragerea de investitori straini in Romania.

In prezent, societatile din Romania platesc un impozit pe profit de 16 la suta, la care se adauga un impozit pe dividende, platit prin retinerea la sursa.

integral in Curentul