La nivelul PNL ar exista, de ceva vreme, nemultumiri fata de activitatea directorului TVR, Tudor Giurgiu, au afirmat surse din cadrul partidului. Giurgiu a ajuns in aceasta functie dupa ce a fost numit in CA de catre Guvern. In aceste conditii, la pasivul lui Giurgiu s-au adaugat recentele scandaluri din presa, referitoare la modalitatea de cheltuire a banilor institutiei.

Mai nou,

ar fi venit si o solicitare din partea PSD de a discuta, impreuna cu liberalii, despre schimbarea directorului TVR.

Potrivit raportului institutiei pe anul 2006, TVR a inregistrat un rezultat contabil brut de minus 17.137.877 lei si un profit financiar de 1.755.034 lei, rezultat din diferenta dintre veniturile financiare si cheltuielile financiare.

Ca un prim semnal referitor la schimbarea lui Giurgiu, un grup de opt membri ai CA al TVR a trimis o scrisoare presedintilor comisiilor parlamentare de cultura, prin care informeaza in legatura cu retragerea sprijinului presedintelui-director general al TVR Tudor Giurgiu.

Practic, in acest fel, ceilalti membri ai CA se distanteaza de Giurgiu, scrisoarea fiind semnata inclusiv de reprezentantul PNL Tudor Barbu.