Partenerul de afaceri al lui Bogdan Buzaianu a avut o "relatie ermetica" si cu fosta conducere a Partidului National Liberal in perioada 1997-2000, afirma liberalul Dinu Zamfirescu. Un lucru este cert. Bogdan Buzaianu a reusit sa se strecoare in toate guvernele din 1997 incoace, stabilind relatii cu toti ministrii economiei.

Visoianu, privilegiat in relatia cu fostii sefi ai PNL

„Corneliu Visoianu s-a ocupat personal de imaginea Monei Musca si a lui Valeriu Stoica”, a declarat in exclusivitate pentru EVZ liberalul Dinu Zamfirescu, presedintele Institutului National pentru Memoria Exilului Romanesc.

Declaratia a fost facuta ieri, dupa ce EVZ a dezvaluit, in premiera, ca Bogdan Buzaianu si Corneliu Visoianu au facut imaginea si strategia electorala pentru mai multe filiale PNL la alegerile locale din 2000, prin firma B&C Consulting.

Replica liberalilor a sosit cu promptitudine, punandu-i si pe Valeriu Stoica si Mona Musca in postura de beneficiari ai serviciilor lui Visoianu.

„Erau doi oameni pentru care Visoianu, cand a fost la PNL, facea imaginea: Mona Musca si Valeriu Stoica. Mona tinea totul in mainile ei. Era o relatie ermetica intre ei si Visoianu. Noi, ceilalti muritori din PNL, nu aveam acces la detalii. Eu eram membru al Biroului Politic si nu stiam mai nimic”, ne-a declarat Zamfirescu.

Acesta este unul dintre liberalii veritabili ai PNL. Zamfirescu a plecat in exil in Franta in 1975, de unde s-a opus regimului comunist din tara, creand asociatii, intervenind in cele mai influente ziare si televiziuni europene.

Valeriu Stoica neaga si considera afirmatiile lui Zamfirescu drept inexacte. „Este o afirmatie fara temei a domnului Zamfirescu, care deplaseaza lucrurile de pe un teren pe altul. Domnul Visoianu a fost apropiat de Institutul de Studii Liberale, care in 1997-2000 a fost laboratorul de idei al PNL.

In campania electorala, sotia domnului Visoianu a lucrat intr-un grup mai mare de consultanta”.

„Baiatul destept” - intre Portile de Fier si campania electorala

Bogdan Buzaianu si Corneliu Visoianu au fost asociati in firma B&C Consulting si au consiliat PNL Prahova, fieful lui Dinu Patriciu, la recomandarea lui Calin Popescu-Tariceanu. Informatiile EVZ au fost confirmate de Valeriu Stoica, presedintele liberalilor in 2000.

In aceeasi perioada, Bogdan Buzaianu era reprezentantul companiei elvetiene VA Tech, care lucra la retehnologizarea hidrocentralelor Portile de Fier 1. Contractul de retehnologizare, a carui valoare a depasit 200 de milioane de euro, a fost incredintat direct firmei elvetiene cu avizul lui Calin Popescu-Tariceanu, ministrul industriilor din acea perioada.

Integral in EvZ

de Emilia Sercan, Marius Draghici