Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a inceput verificarea judecatorilor de la Curtea Costitutionala abia in 2005, la cererea expresa a Ministrului Justitiei, deoarece legea 187 nu prevede verificarea din oficiu. Potrivit unor membri ai Colegiului finalizarea verificarii judecatorilor Curtii Constitutionale " este o urgenta".

Ion Predescu - decizie de necolaborator, reverificat

Nicolae Cochinescu - verificat,

Aspazia Cojocaru - politie politica

Potrivit unor informatii din colegiul CNSAS, Ion Predescu a primit in anul 2004 decizie de necolaborare cu securitatea ca politie politica, a carei valabilitate este insa relativa. CNSAS a decis dupa primirea in 2995-2006 a intregii arhive provenite de la SRI si SIE sa re-verifice toate deciziile de necolaborare cu fosta Securitate.

In aceasta situatie se gaseste si Ion Predescu, al carui dosar va fi reverificat in functie de noile documente sosite la SNSAS.

In ceea ce o priveste pe judecatoarea Aspazia Cojocaru, aceasta a primit decizie de colaborare cu securitatea ca politie politica inca de acum doua luni, dar informatia a aparut public recent. Cojocaru a negat insa ca ar fi facut politie politica.

Ceilalti membri ai Curtii Constitionale se afla in acest moment in proces de verificare, inclusiv Nicolae Cochinescu, al carui nume a fost mentionat de Mircea Geoana.