Directorul adjunct al SRI, Florian Coldea, a declarat miercuri, dupa sedinta Comisiei pentru Controlul SRI, ca documentele aratate de Mircea Geoana sunt „notite de birou, neclasificate”. SRI a dispus o ancheta interna pentru a afla cum au ajuns acele notite in presa.

Coldea, acuzat de Geoana ca a redactat acele bilete pentru presedintele Basescu, a declarat ca notitele nu erau destinate Cotroceniului, ci erau documente interne al SRI. "Nu am primit nici o solicitare de la Presedintie pentru astfel de cercetari", a declarat Coldea.

Coldea a mai spus SRI a dispus "verificari interne" si a facut "notite de birou", dupa ce in presa au aparut, in ultima luna, articole conform carora Serviciul Roman de Informatii i-ar santaja pe unii judecatori ai Curtii Constitutiobnale. Potrivit lui Coldea, tocmai aceste notite de birou au aparut in presa.

La randul sau, presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a declarat ca biletelele prezentate de presedintele PSD, Mircea Geoana, sunt reale si au fost scrise de prim-adjunctul Serviciului, Florian Coldea. Stroe a precizat ca la nivelul Comisiei s-a declansat o ancheta pentru analizarea acestui caz dar si a modului in care au disparut documentele din birourile SRI.

Liberalul Radu Stroe a tinut sa mai precizeze ca din punctul de vedere al membrilor comisiei de control parlamentar al SRI, nu exista nici o legatura intre votul privind suspendarea presedintelui si aparitia notitelor scrise de Florian Coldea.

Intr-o conferinta de presa desfasurata miercuri la pranz, Geoana l-a acuzat pe Basescu de implicarea SRI si SIE in obtinerea de informatii compromitatoare despre judecatorii din Curtea Constitutionala. Geoana a prezentat doua bilete atribuite lui Florian Coldea, director adjunct al SRI, si a cerut demisia conducerii SRI.