Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri la Pitesti ca partidul pe care il conduce nu are intentia de a limita drepturile electorale ale lui Traian Basescu. Liderul PSD a spus ca Basescu nu ar putea candida decat daca va fi decazut din drepturile cetatenesti, adica adica daca va fi condamnat printr-o sentinta definitiva.

"Noi nu umblam cu siretlicuri ieftine, este o intoxicare a lui Videanu", a spus Geoana.

Liderul PSD a spus ca este convins ca Traian Basescu a jucat la cacialma si nu isi va da demisia. "A incercat sa joace poker incercand sa vada care clipeste primul", a continuat Geoana.

De asemenea, Geoana a spus ca Basescu va incerca sa suprapuna referendumul pentru suspendarea presedintelui cu referendumul pentru votul uninominal.

In opinia lui Mircea Geoana, PSD este pregatit ca Nicolae Vacoariu sa preia interimatul la sefia statului si crede ca interimatul lui Vacaroiu va fi unul discret si eficient.

Referitor la mitingul de joi din Piata Universitatii, liderul PSD a spus ca acesta a fost organizat de PD, PSD-ul urmand sa prezinte probe in acest sens. Geoana a mai spus ca are informatii care arata ca democratii vor organiza luni un miting in Bucuresti cu membrii si simpatizantii sai.