In cazul in care initiativa Autoritatii de Management pentru Programul Operational de Resurse Umane, de a solicita maxim 6% contributie privata din valoarea proiectului, se va concretiza, proiectele de resurse umane vor deveni extrem de atractive pentru intreprinzatori.

Aceasta, si o serie de alte noutati referitoare la Programul de Resurse Umane au fost anuntate in cadrul seminarului „Fondul Social European”, organizat in data de 19 aprilie 2007, la Giurgiu, in colaborare cu Comisia Europeana si Ministerul de Interne.

Consultantii companiei ConsTrain au fost prezenti la dezbateri si au realizat o sinteza a informatiilor prezentate la eveniment. Astfel, potrivit ConsTrain, alte precizari “de ultima ora” arata ca in luna iunie vor fi lansate licitatiile pentru trei componente ale Programului si depunerea proiectelor se va face electronic, in sistem on-line.

Sinteza completa a informatiilor prezentate la seminar, la www.constrain.ro.

Nota: Firma de consultanta ConsTrain organizeaza in luna mai doua cursuri referitoare la Fonduri Structurale si de Coeziune. Primul, desfasurat in perioada 04-06 mai, are ca subiect procedurile de achizitii publice, iar cel de-al doilea, in perioada 11-13 mai, se va axa pe “metodologia de pregatire a dosarului de finantare”.