Traian Basescu si-a pastrat biroul din Palatul Cotroceni, situat la etajul unu. Nicolae Vacaroiu s-a instalat, in schimb, in fostul birou al lui Ion Iliescu, de la etajul al doilea.

Dupa venirea la Palatul Cotroceni, in ianuarie 2005, Traian Basescu nu a mai vrut sa stea in biroul lui Iliescu si s-a mutat in cel actual, ocupat pina la el, din 1990 incoace, doar de consilierii prezidentiali pe probleme de aparare.

Interzis in biroul lui Base

Instalarea lui Vacaroiu in fostul birou al lui Iliescu - intrebuintat si de Emil Constantinescu - a fost usoara. Practic, de la mutarea de acolo a lui Basescu nimeni nu a vrut sa mai ocupe biroul de odinioara al lui Iliescu. Asa ca era liber.

Surse din Cotroceni sustin ca biroul lui Basescu a fost pus sub lacat.

Pina acum, dintre consilierii lui Basescu, singurii care si-au dat demisia sint Mariana Bitang de la sport si Valeriu Turcan, purtatorul de cuvint al presedintelui.

Restul consilierilor prezidentiali si de stat, intrind, cu mici exceptii - pentru a asigura continuitatea activitatii - in concediu de odihna pe timpul celor 30 de zile ale suspendarii lui Basescu.

Vacaroiu a declarat ca va veni cu o echipa „nu mai mare de sapte-opt oameni“ pe post de consilieri.

Integral in Cotidianul