Ieri, la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), s-au deschis plicurile cu ofertele depuse de opt societati specializate in insolventa. Urmeaza ca, astazi, sa se analizeze ofertele finale ale candidatilor care indeplinesc criteriile de precalificare la licitatie, plicurile continand ofertele finale.

„Remunerarea lichidatorului se face prin aplicarea unei cote de comision asupra valorii totale incasate din vanzarea bunurilor, din recuperarea creantelor societatii comerciale, precum si din vanzarea stocurilor, nominalizate in evidenta contabila a societatii la data preluarii patrimoniului acesteia de catre lichidator", se precizeaza intr-un comunicat al AVAS.

Structura actionariatului Uzinei Tractorul Brasov este compusa din AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) si alti actionari (2,67%).

Potrivit AVAS, valoarea preliminata a activelor imobilizate ale societatii Tractorul UTB Brasov, la data de 31 decembrie 2006, este de 156,6 milioane lei, iar valoarea preliminata a datoriilor totale este de 793,7 milioane de lei. Cele opt societati interesate de procesul de lichidare a societatii Tractorul sunt: Siomax SPRL Tg.

Jiu, Casa de Insolventa Transilvania SPRL Cluj-Napoca, Musat&Asociatii - Casa de Insolventa SPRL Bucuresti, Consultor Active SPRL Bucuresti, Maestro SPRL Constanta, Casa de Insolventa Moldova SPRL Iasi, BNP Consult SPRL Craiova, RVA Insolvency Specialists SPRL Bucuresti.

Integral in Adevarul