Colegiul Consiliului Nationala pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a aprobat miercuri, potrivit unor surse de la varful institutiei, contestatia depusa de Aspazia Cojocaru, judecator la Curtea Constitutionala, si a dat verdict de necolaborare cu Securitatea.

Decizia CNSAS vine la cateva saptamani dupa ce aceeasi institutie daduse un verdict initial de politie politica pentru judecatoarea de la Curtea Constitutionala.

Din cauza deciziei initiale a CNSAS, Aspazia Cojocaru s-a abtinut de la votarea deciziilor din ultima perioada ale Curtii Constitutionale.

Nicolae Cochinescu si Ion Tiriac - decizie de necolaborare

Sursele citate au mai declarat pentru HotNews.ro ca un alt judecator de la Curtea Constitutionala, Nicolae Cochinescu, a primit verdict de necolaborare dupa ce au fost verificate dosarele de urmarire in care aparea numele sau.

Si Ion Tiriac a fost prezent miercuri la CNSAS, sursele citate sustinand ca omul de afaceri si-a vazut dosarele de urmarire informativa. Tiriac a primit si el decizie de necolaborare cu Securitatea ca politie politica.