Potrivit unor surse din PD, in sondaj 58% dintre respondenti sustin ca vor merge sigur la urne. Dintre acestia, aproximativ 60% ar vota impotriva demiterii lui Basescu.

Surse din conducerea PD sustin ca, potrivit datelor sondajului CSOP, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PD ar obtine 34% dintre sufragiile electoratului. PSD s-ar clasa pe locul doi cu aproximativ 20%, fiind urmat de PNG care ar obtine 14%.

Cea mai drastica scadere o inregistreaza liberalii, care ar obtine doar jumatate dintre procentele obtinute in 2004 - 9%.

La fel si PRM care, in sondajul PD, abia reuseste sa obtina 7 procente. PLD, partidul lui Theodor Stolojan, reuseste insa sa treaca pragul electoral, fiind cotat cu 5,4%.

Ca urmare a datelor sondajului, sursele sustin ca PD „va domoli“ atacurile la adresa PNL si, in special, la adresa PSD.

Noua strategie abordata in urma sondajului se bazeaza pe faptul ca o parte dintre cetatenii care ar vota impotriva suspendarii lui Traian Basescu fac parte din plaja electorala a PSD si PNL.

„Atacurile dure la adresa celor doua partide si in special la adresa PSD ar putea nemultumi aceasta parte de electorat, care ar renunta sa mai vina la urne“, sustin sursele.

Integral in Cotidianul