"Piata sufera din cauza acestor "disponibilizari" a companiilor. Investitorii la Bursa asteapta deciziile pe care actionarii SIF-urilor le vor lua in cursul acestor zile", a explicat, pentru "Adevarul", Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest Focsani.

Cele mai lichide actiuni au incheiat pe o corectie usoara, de 0,02%, in timp ce indicele BET-Compozit a reusit o revenire pe final, si a marcat o apreciere de 0,22%.

Doua dintre SIF-uri s-au apreciat cu sub 1%

Valoarea tranzactiilor perfectate ieri s-a ridicat la 14,2 milioane de euro (47,3 milioane de lei), in crestere fata de sesiunea precedenta, cand rulajul scazuse sub pragul de 10 milioane de euro.

Majorarea valorii de tranzactionare a fost sustinuta si de tranzactiile cu obligatiuni, care au cumulat, ieri, aproximativ un milion de lei. Din nou, titlurile SIF au tinut capul de afis al Bursei.

Daca la jumatatea sedintei, cursul actiunilor SIF inregistra cea mai accentuata scadere, BET - FI indicand o depreciere de 1,2%, la inchidere, doua dintre SIF-uri se aflau pe verde.

Cel mai tranzactionat a fost SIF Transilvania (SIF 3), cu un total de 11,36 milioane de lei. Cursul titlurilor SIF 3, care inregistra, la jumatatea sedintei, o pierdere de 2,5%, s-a apreciat, ieri, cu 0,27%, pana la pretul de 3,7100 lei/actiune.

Si SIF Muntenia (SIF 4) s-a plasat pe un trend ascendent, castigand pana la final 0,52%. SIF Oltenia (SIF 5) s-a remarcat, ieri, prin rulajul obtinut, de peste 11 milioane de lei. Actiunile SIF 5 au resimtit, insa, o scadere de 0,56%, si au inchis la pretul de 3,5600 lei/titlu.

Din sectorul bancar, de la tranzactionare a absentat Banca Transilvania (TLV), iar titlurile celorlalti doi emitenti au inregistrat deprecieri de sub 1%.

Astfel, actiunile BRD Groupe Societe Generale (BRD) s-au ieftinit cu 0,43%, in timp ce actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au pierdut 0,81%, pana la 0,6250 lei/titlu.

Sectorul petrolier s-a caracterizat printr-o evolutie mixta: ultimul pret pentru actiunile Petrom (SNP) a fost de 0,5500 lei/titlu, in crestere cu 0,92%, iar pentru actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) - de 0,1020 lei/titlu, in scadere cu 0,97%.

Integral in Adevarul