Dinamo Bucuresti - Gloria Bistrita 2-0

Dinamo este aproape campioana si matematic, alb-rosii avand un avans de 15 puncte fata de CFR Cluj, exact numarul punctelor ramase de disputat in acest campionat.

"Nu a fost un spectacol, dar ma bucur ca nu am primit gol si ca jucatorii au ramas in continuare determinati si concentrati pe final de campionat. Practic, campionatul este incheiat si trebuie sa ne gandim la viitor. Eu vreau sa trecem de grupele Ligii Campionilor. Nu vrem doar sa ne prezentam, sa fim doar parteneri pentru cei mari."

Mircea Rednic - antrenor Dinamo

Rednic a mai spus ca este fericit dar si trist dupa meciul cu Gloria:

"Sunt fericit ca am castigat in Ghencea de ziua mea, in Giulesti de ziua fetei mele si de ziua sotiei mele cu Bistrita. Si sunt trist pentru ca l-am pierdut pe nea Florica (n.r. - Florea Dumitrache), un dinamovist adevarat. Imi pare rau ca nu a vazut Dinamo jucand in Liga. Mi-a spus in urma cu mai mult timp: «Lasa Strambule» asa imi spunea mie, ca o sa vezi ca o sa iesi campion."

"Dinamo merita sa fie campioana. Au demonstrat ca au o echipa valoroasa, a fost anul lor. Probabil ca unul sau doi jucatori vor pleca de la Gloria. Nu stiu daca Muresan este de Liga Campionilor, dar este unul dintre cei mai valorosi fundasi centrali din tara si nu intamplator l-au vrut mai multe echipe de top."

Ioan Ovidiu Sabau - antrenor Gloria

Fundasul Gabriel Muresan de la Gloria este pe o lista preliminara a lui Dinamo cu jucatori care sa intareasca lotul in vederea participarii in Liga Campionilor. "Imi place atmosfera de la Dinamo si as prefera sa joc in Liga Campionilor", comentat Muresan.

Partida a inceput cu doua lovituri libere ale lui Claudiu Niculescu, prima trimisa pe langa poarta, a doua in bratele lui Albut.

Ze Kalanga trimite in minutul 23 cu capul putin pe langa poarta, dupa un corner executat de Catalin Munteanu.

Ionel Danciulescu suteaza extrem de puternic de la 18 metri, in minutul 33, Albut respinge cu greu in corner.

Dinamo deschide scorul in minutul 34. Adrian Cristea paseaza superb printre fundasii bistriteni, pentru Ze Kalanga, angolezul ramane singur cu Albut si il executa cu o scarita de la 14 metri.

In minutul 76, Danciulescu il lanseaza excelent pe Balace pe partea stanga, centrarea fostului timisorean fiind reluata in plasa din cadere de Liviu Ganea, abia intrat pe teren in locul lui Ze Kalanga.

Bosniacul Vojislav Vranjkovic, intrat in locul lui Cristea, incearca sa-l surprinda pe Albut de la 25 de metri, dar portarul bistritean revine intre buturi si prinde sutul mijlocasului dinamovist.

Tot Vranjkovic a trecut pe langa al treilea gol, in minutul 89, sutul sau la firul ierbii, de la 16 metri, trecand putin pe langa poarta bistriteana.

Galeria echipei Dinamo, de la Peluza Catalin Haldan, a afisat urmatoarele bannere pentru Florea Dumitrache: "Mopsule, in ceruri ai plecat, mereu te vom iubi cu adevarat"; "Regrete eterne Mopsule", "Alaturi de club inca de la inceput, Mopsu din ceruri vegheaza acum", suporterii scandand numele fostului jucator dinamovist.

Jiul Petrosani - Farul Constanta 1-2

"Nu stiu daca s-a reaprins speranta la Constanta, dar sunt trei puncte importante si imi felicit jucatorii. Daca HCM Constanta, la handbal, si CVM Tomis, la volei, au reusit sa faca o mare bucurie oamenilor, venim si noi cu o bucurie mai mica, dar speram ca in viitorul apropiat sa avem si noi performantele lor."

Basarab Panduru - antrenor Farul

"Helesteanu a fost un tip comandat, s-a comportat ca un robot, parca a avut o masca trasa pe fata, dar si-a facut datoria. In repriza a doua Farul nu a contat deloc. Pe noi ne apasa povara punctelor si fiecare punct obtinut ne descatuseaza. Ar fi trebuit sa ne dea cel putin doua lovituri de la 11 metri."

Ioan Sdrobis - manager general Jiul

"Am luat goluri pe mana noastra, am repetat greseala de la Targu Jiu, dar daca vom pastra jocul bun din repriza a doua echipa va creste."

Gheorghe Poenaru - antrenor Jiul

Minutul 11: Mihai Gurita trimite pe langa portarul petrosenenilor, Anton, si Ciprian Petre o trimite in propria poarta in incercarea de a degaja.

Acelasi Gurita sta la baza si golului secund al Farului. Centrarea veteranului constantean, dorit de Steaua, este reluata in plasa de Dinu Todoran, in minutul 13.

Jiul trece pe langa reducerea diferentei de pe tabela de marcaj in minutul 65, la lovitura de cap a lui Spanoche din opt metri, respinsa cu dificultate in corner de Vlas.

In minutul 78, petrosenenii reusesc sa inscrie. Dulcea il gaseste in careu pe Gabriel Apetrei care marcheaza cu latul de la cativa metri de poarta.

In ultimul minut de joc, Jiul a fost foarte aproape sa egaleze. Apetrei a executat foarte bine o lovitura libera de la 20 de metri, dar Vlas a respins in corner.