01.05.2007 Maia Morgenstern s-a nascut de Ziua Muncii. Cunoscuta, in intreaga lume, pentru rolul Mariei din controversatul film al lui Mel Gibson, “Patimile lui Hristos”, Maia este un exemplu demn de urmat pentru toti artistii romani. In 1993, actrita romana castiga, la Festivalul de Film European, premiul pentru cea mai buna actrita pentru pelicula “Balanta”.

La premiile Ethnic Multicultural Media, din Marea Britanie, Maia Morgenstern castiga premiul Emma, pentru cea mai buna actrita, pentru “Patimile lui Hristos”.

Danielle Darrieux, pe numele sau complet Danielle Yvonne Marie Antoinette Darrieux, a vazut lumina zilei de 1 mai 1917, la Bordeaux, Franta.

Actrita si cantareata franceza are in palmares trei premii importante pentru cinematografia europeana: premiul pentru cea mai buna actrita, la Festivalul de Film de la Cannes, pentru filmul “Jalna” (1994), “Ursul de argint”, la Festivalul de Film de la Berlin, pentru rolul din “8 femmes” (Opt femei, n.r.- 2002) si premiul pentru cea mai buna actrita, la Festivalul de Film European, pentru acelasi “8 femmes”.

In 1967, se naste Tim McGraw, care avea sa devina unul dintre cei mai cunoscuti cantareti de muzica country. McGraw are la activ 11 albume si a castigat numeroase premii care i-au adus faima.

Julia i-a cantat lui Ceausescu

Pentru Julia Chelaru, blonda de la Essenza, 1 Mai Muncitoresc de pe vremea lui „Ceasca”, a insemnat prima s-a aparitie la tv: „Imi aduc aminte de un an in care Ceausescu a venit la Piatra Neamt. S-a organizat o manifestatie in fata unui hotel, cu costume de pionieri si steaguri tricolore. Atunci faceam parte dintr-un cor si am cantat cu totii in cinstea presedintelui.

Totul a fost filmat, iar a doua zi am aparut la televizor. Eram atat de incantata ca am aparut la televizor!”. Anul acesta, de 1 Mai, nu am nici un plan. Probabil voi fi pe la vreo emisiune si voi canta”, ne-a declarat artista.

de Patricia Marinescu

integral in Gardianul