Un nou scandal este gata sa izbucneasca in jurul uriaselor despagubiri, de aproximativ 120 de milioane de euro, pe care statul roman trebuie sa le plateasca celor peste 21.000 de membri ai Asociatiei Nationale a Investitorilor la Fondul National de Investitii (ANI-FNI).

Nemultumirile acestora pornesc de la faptul ca sefii ANI-FNI din Bucuresti, Ovidiu Mazilescu si Daniel Radulescu, au inceput sa le ceara celor 21.000 de membri ai asociatiei cate o „donatie” de 3% din banii castigati in instanta.

Aceste sume sunt cerute sub pretextul ca urmeaza sa fie folosite pentru plata executorului judecatoresc care va realiza „executarea silita” a AVAS, iar restul de bani - ce va mai ramane - vor fi impartiti intre membrii conducerii ANI-FNI, sub forma de „prime de succes”.

Semnaturile FNI-istilor despagubiti sunt stranse pe un tabel in care se stipuleaza ca aceia care il completeaza isi dau „acordul definitiv” pentru doua lucruri: ANI-FNI sa realizeze in numele lor executarea silita a AVAS, iar un procent de 3a din banii lor sa fie retinut de conducerea asociatiei.

Daca toti cei 21.000 de membri ai ANI-FNI ar consimti sa doneze aceste sume, conducerea asociatiei ar strange, in total, aproximativ 3.600.000 de euro.

Integral in EvZ