Mircea Geoana a castigat pariul de orgoliu pus cu organizatorii mitingurilor pro-Basescu, dupa ce PSD a adunat de 1 Mai peste 15.000 de membri in Bucuresti, scrie Romania Libera. Cu toate acestea, Geoana a pierdut in fata lui Becali, prezent in zona, care a fost aclamat de multime, precizeaza Cotidianul. Mai mult, EvZ noteaza ca o trupa de hip-hop a interpretat chiar si un cantec anti-Basescu.

Un pliant PSD pentru a primi un mic

De "sarbatoarea noastra", asa cum si-au asumat cu tarie in voce liderii PSD ziua de 1 mai, Parcul Izvor a aratat ca provincia Kosovo intr-o zi proasta. Gratarele cocosate de mici fumegau mai rau ca niste cratere de obuz, acoperind fara discriminare si miile de membri PSD, adusi cu autocarele din toate colturile tarii, si sutele de pensionari veniti sa inhate micii si berea gratis.

Pana la ora 14.00, cand au sosit in parc liderii partidului, in fruntea cohortelor de sustinatori adunati de-a valma din organizatiile de sector ale Capitalei, din Ilfov, Sibiu, Slatina, Galati sau Neamt, principala grija a celor prezenti la "sarbatoarea campeneasca" era reprezentata de bonuri. Fara ele, nu primeai gratis patru mici si o doza de bere. La orice cort rosu era buluc de lume, care spera la magicul petic de hartie.

"Stau si eu la coada asta, ca sigur se da ceva. Nu stiu ce, frunze", da din umeri o batrana cand o intrebi de ce se inghesuie. Cand ajungeau in fata, insa, primeau doar un vraf de pliante cu doctrina PSD. Bonurile de mici se dadusera de dimineata la sediul partidului si doar membrilor PSD, ai sindicatelor sau ai asociatiilor de pensionari.

Pentru restul lumii, micul era 1,5 lei si berea 2 lei. "Sa va ramana micii in gat daca nu dati bonuri", n-a mai suportat nedreptatea sociala un batran. (Andrei Luca Popescu)

Integral in Romania Libera

Gigi Becali a luat caimacul

Cind au intrat in parc, furnicutele rosii au luat cu asalt gratarele. • Geoana si Vanghelie isi chemau inutil colegii linga scena: „Va rugam mult sa opriti gratarele pentru un minut. Se pregateste sa vorbeasca domnul Geoana“, tipa Vanghelie la microfon.

Cel caruia Iliescu i-a spus Prostanacul a plictisit auditoriul. S-au auzit chiar si huiduieli. Probabil pentru ca nu s-au dat indeajuns de multe tichete pentru mici si bere moca.

Multimea s-a animat rapid cind in piata a descins liderul PNG, Gigi Becali. Lumea a intrat in extaz: „Be-ca-li! Be-ca-li! Asta e tatal nostru!“. Patronul Stelei a fost pupat in citeva minute cit toti ceilalti pesedisti la un loc pe parcursul intregii zile. Inclusiv de citeva furnicute pesediste, asta spre disperarea celor care au facut cinste cu mici si bere. (Cristian Sutu, Dan Duca)

Integral in Cotidianul.

Anti-Basescu pe ritmuri hip-hop

De asemenea, liderii PSD par sa fi inteles sfatul dat recent de Ion Iliescu cand i-a indemnat „sa penetreze gastile de cartier”. De undeva din undergroundul cartierelor din Slatina, o trupa de hip-hop a creat o piesa anti-Basescu pe care au cantat-o ieri pe scena PSD.

„Lasa-ma sa-ti spun ce nu-mi convine / Nu-mi plac mincinosii / Adica unul ca tine / Ne dam seama, vere, ca acum esti muribund / Vei fi un parnaias de rand” l-au incantat pe Geoana, care a dansat vesel pe ritmuri de hip-hop. Piesa s-a vrut o replica la maneaua pro-Basescu, creata de manelistul Baboi.

Piesa s-a dovedit un adevarat succes la publicul PSD-ist, fiind cantata de mai multe ori pe scena de la Parcul Izvor. Sarbatoarea PSD era programata sa tina pana la ora 22.00, cand totul culmina cu un foc de artificii. (Florin Ciornei)

Integral in EvZ