In colectia Fapte, Idei, Documente a aparut cel de al saptelea volum de Contributii la istoria exilului romanesc al lui Aurel Sergiu Marinescu, adevarata enciclopedie a fenomenului, care enumera si sintetizeaza mii de documente provenind din cele mai diverse surse, despre organizatiile, fundatiile, gruparile, publicatiile si intrunirile reprezentantilor romanilor raspanditi pe toate continentele, informeaza editura Vremea.

„Exilul”, spune autorul, „nu a fost inclus (pana in 1989 1990) in istoria tarii, desi a fost o continua prezenta romaneasca, mai departe sau mai aproape de frontierele tarii; el a insemnat o existenta anormala prin separarea voita sau fortata de tara si popor. Prea putini si au dat seama ca istoria exilului este o istorie romaneasca ... ”

Contributii la istoria exilului romanesc este o lucrare indispensabila oricui isi propune sa cerceteze exilul romanesc de la jumatatea secolului XX si pana azi.

In colectia Poesis a aparut volumul de poezii Si totusi, rodim al lui Traian Calin Uba.

Acest al treilea volum de poezii al poetului, dupa In acte, esti viu (2001) si Tifla (2004), ambele publicate de editura Dharana, prezinta o schimbare de registru in poezia lui Traian Calin Uba.

„Volumul confirma un poet autentic”, al carui „parcurs liric merge cumva alaturi sau chiar in alta directie decat cea a curentului majoritar (...) Traian Calin Uba urmeaza o cale proprie, definita si asumata printr un program poetic clar si bine articulat, inclusiv sub aspectul discursului liric.

Nici nu se poate altfel in lirica de idei; ea cere meditatie profunda si distilare a trairii la temperaturi inalte.” Lucian Chisu.