Participantii la funeraliile Vanessei Russo, tanara ucisa cu o umbrela de o romanca, in metroul din Roma, au lansat miercuri insulte la adresa imigrantilor romani si au criticat autoritatile locale ca nu iau masuri mai ferme contra strainilor.

Vanessa Russo, o vanzatoare in varsta de 23 de ani, a decedat vinerea trecuta, dupa ce joi seara avusese o disputa cu o imigranta romanca, in statia de metrou Termini, din Roma. Romanca Doina Matei a fost acuzata ca ar fi intepat-o pe Russo in ochi cu o umbrela care i-a rupt victimei o artera cerebrala.

Slujba funerara s-a desfasurat ieri, la Biserica Santa Felicita din Roma. Primarul capitalei italiene a declarat zi de doliu in memoria victimei. Cladirile din cartierul unde locuia Russo si unde s-a desfasurat slujba religioasa erau impodobite cu afise cu poza victimei, sub care se afla mesajul: „Adio, Vanessa, victima nevinovata a unei barbarii care nu ne apartine”.

Sosirea sicriului la biserica a fost intampinata cu aplauze prelungite. Cateva persoane au inceput sa acuze imigrantii in general si pe cei romani in special ca „nu platesc (taxe), fac pe stapanii, iar statul le ia apararea”. La auzul acestor cuvinte, ceilalti participanti la funeralii si-au manifestat zgomotos aprobarea.

Integral in EvZ