Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a fost informat de catre procurorul general, Laura Codruta Kovesi, ca s-a inceput urmarirea penala fata de ministrul Comunicatiilor Nagy Zsolt, se arata intr-un comunicat al presedintiei remis vineri HotNews.ro.

Nagy este cel de-al patrulea ministru urmarit penal din cele doua guverne Tariceanu, dupa George Copos, Codrut Seres si Teodor Atanasiu.

Purtatorul de cuvant al lui Nicolae Vacaroiu, Andrei Alexandru, a confirmat vineri seara, pentru HotNews.ro, ca presedintele interimar a decis sa nu il suspende pe ministrul Zsolt Nagy, "pentru ca nu au aparut elemente noi de cand presedintele Basescu a luat aceeasi decizie", in martie a.c..

"Pentru exercitarea atributiilor prevazute de Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala Presedintele Interimar al Romaniei a solicitat Procurorului General ca, in cazul in care, in desfasurarea urmaririi penale apar elemente noi asupra activitatii infractionale sa fie informat", se arata in comunicatul presedintiei transmis in cursul zilei de ieri, in care se mai precizeaza ca a fost informat despre acasta situatie si premierul Tariceanu.

Conform comunicatului, urmarirea penala fata de Nagy Zsolt a inceput inca din 27 aprilie, printr-o rezolutie DIICOT.

In luna martie a acestui an, presedintele Traian Basescu a trimis ministrului Monica Macovei cererea privind inceperea procedurilor pentru urmarirea penala a lui Zsolt Nagy.

In presa au aparut informatii legate de presupuse legaturi ale ministrului UDMR cu reteaua de spionaj a Stamen Stancev, ministrul Zsolt Nagy facilitand scurgerile unor informatii secrete catre reteaua bulgarului.

Este vorba despre informatii care ar fi favorizat castigarea unor licitatii pentru consultanta sau privatizarea unor societati - Radiocomunicatii SA, Posta Romana si Romtelecom.

In acelasi dosar, fostul ministru al economiei, Codrut Seres, este acuzat ca ar fi servit interesele retelei lui Stamen Stantchev in mai multe cazuri, de la privatizari pana la contracte ieftine de energie, in cazul Alro Slatina.

Premierul Tariceanu a luat act de inceperea urmaririi penale fata de ministrul Zsolt Nagy si ramane la latitudinea presedintelui interimar, Nicolae Vacaroiu, sa decida daca il suspenda sau nu, a declarat vineri purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.