Discotecile vor fi obligate sa se inchida la ora 1, iar cei care inchiriaza camere la negru vor fi sanctionati. Lucia Morariu, proaspatul secretar de stat pe probleme de turism, a dezvaluit care sunt prioritatile mandatului sau: adoptarea mai rapida a legii litoralului si modificari in ceea ce priveste activitatea de autorizare a unitatilor de cazare.

„Intentionez trecerea partiala a activitatii de autorizare-clasificare a hotelurilor de una, doua si trei stele catre camerele de comert locale. La noi vor ramane unitatile de patru si cinci stele, precum si cele din statiunile de interes national", spune Lucia Morariu.

Aceasta si-a motivat decizia prin faptul ca „sunt foarte multe unitati de cazare care se infiinteaza in fiecare an, iar in acest caz, structura de control a ministerului nu mai este eficienta". In acest moment, activitatea de control este realizata de acelasi personal care are si atributii de autorizare.

In aceasta vara, prioritatea Corpului de control al ministerului va fi litoralul. „Si nu neaparat hotelurile, cat proprietarii care inchiriaza apartamentele la negru", a precizat Lucia Morariu.

Integral in Adevarul