Intrebat daca dupa eventuala demitere a presedintelui PSD nu va depune motiune de cenzura, ca sa poata sa ajunga la putere si sa-si materializeze programul economic - de pilda, pesedistii cred ca prin cota unica se pierd bani la buget -,

Geoana a raspuns ca una este utilizarea unei institutii politice de testare a sustinerii unui guvern, si altceva un program de guvernare, care are dimensiune

ideologica."PSD se pregateste de guvernare - cand, cum, vom vedea. In mod cert, in guvernarea PSD vom avea elemente de natura social-democrata.

E firesc, asa cum liberalii si cei de la PD au achiesat o doctrina de dreapta, cu cota unica, in care unul care castiga putin plateste taxe la fel ca unul care castiga foarte mult. Am facut un calcul foarte serios.

Noi nu vrem sa descurajam economia si investitorii. De aceea, pastrarea unei cote de 16 la suta pe impozitul pe profit va ramane in programul de guvernare PSD.

Dar daca dorim sa avem mai multe resurse pentru buget, sanatate, educatie, agricultura va trebuie sa diferentiem, si propunerea noastra e o diferentiere din impozitul pe venit, in care din 16 urcam la 19 pentru cei peste o anumita suma si coboram pentru cei care sunt sub un anumit plafon, la 14 la suta.

Doua cote de impozitare la impozitul pe venit.

Asta ne-ar permite un grad de flexibilitate fiscala in care sa incurajam familiile sa investeasca in educatia copiilor, in cumpararea unor servicii de sanatate pe langa pachetul de baza.

Astfel am avea si bani, nu minciuna liberala din ultimele saptamani, sa coboram CAS-ul cu 7 la suta, pentru ca asta e o povara imensa pe companii si opreste patronii sa creasca salariile", a explicat Mircea Geoana.

Integral in Cotidianul