Plesu, Liiceanu & co: Apel pentru respectarea statului de drept si a democratiei

de     HotNews.ro
Luni, 7 mai 2007, 0:00


Trei semnatari: Liiceanu, Al. Calinescu, Plesu
Foto: Rompres

Avem, in clipa de fata, toate motivele pentru a ne exprima profunda ingrijorare fata de situatia politica a tarii. O serie de evenimente recente pune in lumina unul si acelasi lucru: tendinta unor autoritati de a ocoli sau incalca principiile si practicile statului de drept si ale democratiei.

Si mai grav este ca aceste derapaje au loc cu acoperire legala, prin fortarea interpretativa a unor paragrafe constitutionale, ori prin adoptarea de legi si hotarari a caror legitimitate de fond este extrem de discutabila.

Or, tocmai acest legalism pur formal constituie un motiv de alarma in plus, deoarece el isi poate disimula cu usurinta caracterul antidemocratic, inducind in eroare o mare parte a publicului.

Desi mai sunt putine zile pina la 19 mai, data referendumului, este ingrijorator faptul ca regulile dupa care se va desfasura acest scrutin electoral s-au schimbat in ultimul moment. Acest fapt incalca o recomandare a Comisiei de la Venetia care cere ca legislatia referendara sa nu fie modificata cu mai putin de un an inainte de tinerea unui referendum.

Simplul fapt ca aceasta legislatie si felul de a o aplica a constituit pana in ultima clipa subiect de dezbatere in mass-media dar si la Curtea Constitutionala reprezinta, in sine, un scandal.

Condamnam decizia comisiei de cultura si mass-media a parlamentului, care, sub diferite pretexte „legaliste”, nu i-a alocat presedintelui suspendat Traian Basescu nici un timp de antena propriu la radioul si televiziunea publice in cadrul programelor electorale.

Grave ni se par chiar si tendintele mai generale aparute in cadrul actualei majoritati PSD-PNL-UDMR-PRM-PC de a incerca sa schimbe regulile jocului chiar in timpul jocului: incercarile insistente de a modifica legea referendumului dupa inceperea procedurii de suspendare, ideea de a-i bara d-lui Traian Basescu revenirea la Cotroceni sub diverse pretexte, planuri pentru ingradirea abuziva a

drepturilor electorale ale cetateanului Traian Basescu, presiuni manifeste din partea d-lor Mircea Geoana sau Dan Voiculescu asupra Curtii Constitutionale, probabil ca sanctiune fiindca nu a avizat favorabil suspendarea presedintelui.

Atragem atentia in modul cel mai serios ca statul de drept nu se reduce la proceduri cu acoperire legala si ca legislativul nu e decat una dintre cele trei puteri ale statului prin care se exercita suveranitatea populara si in nici un caz o putere absoluta, care nu mai da socoteala nici electoratului, nici puterii judecatoresti, nici principiilor universale ale drepturilor omului.

Reamintim ca si statul comunist avea nenumarate legi si oferea acoperire legala pentru toate abuzurile si crimele, ceea ce nu inseamna ca aceste legi aveau legitimitate. Ar fi extrem de grav daca, din nou, intre legalitatea formala si legitimitate ar aparea o ruptura.

Cerem apasat Guvernului sa organizeze in modul cel mai corect, echitabil si impartial referendumul de pe 19 mai. Solicitam sa se faca toate eforturile pentru a nu-i priva pe numerosii cetateni romani care traiesc si lucreaza in strainatate de dreptul de vot.

In caz contrar, se vor crea imense frustrari destabilizatoare in societate, iar condamnarea Romaniei pe plan international (criticata deja intr-o parte a presei straine) va aduce prejudicii incalculabile poporului roman.

Cerem publicului sa se mobilizeze, sa se informeze si sa se pronunte prin toate mijloacele pasnice impotriva oricaror abateri de la principiile si practicile statului de drept si ale democratiei si, de asemenea, ca la 19 mai sa participe la referendum in numar cat mai mare.

Credem ca numai o participare masiva la vot va bara eficient unele tendinte autocratice ale majoritatii parlamentare si guvernamentale actuale.

Raluca Alexandrescu, Sorin Alexandrescu, Dragos Paul Aligica, Ioana Alimanesteanu, Liviu Antonesei, Catalin Avramescu, Adriana Babeti, Hannelore Baier, Victor Barsan, Radu Bercea, Mihnea Berindei, Rodica Binder, Corin Braga, Maria Bucur, Ioan Buduca, Radu Carp, Al.

Calinescu, Matei Calinescu, Mircea Cartarescu, Ruxandra Cesereanu, Livius Ciocarlie, Eugen Ciurtin, Andrei Codrescu, Andrei Cornea, Paul Cornea, Aurelian Craiutu, Anca Crivat, S.

Damian, Dennis Deletant, Peter Demeny, Simona Dimitriu, Vasile Docea, Eugenia Duta, Constantin Eretescu, Radu Filipescu, Florin Gabrea, Tom Gallagher, Radu Pavel Gheo, Sanda Golopentia, Armand Gosu, Stere Gulea, Petre Iancu, Anca Domnica Ilea, Daniel Ilea, Marian Ilea, Sorin Iliesiu, Gelu Ionescu, Rudy Gheorghe Kleckner, Simone Kleckner-Vrabiescu, Cristian Lascu, Alexandru Lazescu, Gabriel

Liiceanu, Monica Lovinescu, Siliviu Lupascu, Angela Marinescu, Adrian Mihalache, Alexandra Mihalcea, Florian Mihalcea, Mircea Mihaies, Mihaela Miroiu, Mihail Neamtu, Eugen Negrici, Virgil Nemoianu, Ioana Nicolaie, Adrian Niculescu, Alexandru Niculescu, Andrei Oisteanu, Anca Oroveanu, Rodica Palade, Serban Papacostea, Dana Papadima, Andrei Partos, Horia-Roman Patapievici, Ioana Parvulescu, Ovidiu

Pecican, Horatiu Pepine, Dan Perjovschi, Lia Perjovschi, Andrei Plesu, Catrinel Popa, Dumitru Radu Popa, Radu Preda, Tania Radu, Nestor Rates, Serban Radulescu-Zoner, Liviu Rotman, Vlad Russo, Lavinia Stan, Mariuca Stanciu, Ioan Stanomir, Elena Supiur, Anca Sincai, Mihai Sora, Dan Tapalaga, Vladimir Tismaneanu, Traian Ungureanu, Andrei Ursu, Cristian Vasile, Vasile Astarastoae, Anca Vasiliu,

Ion Vianu, Sorin Vieru, Daniel Vighi, Smaranda Vultur, Felicia Waldman, Christina Zarifopol-Illias, Vlad Zografi, Alexandru Zub.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


852 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  apel (Luni, 7 mai 2007, 15:49)

  Virgil Neacsu [anonim]

  felicitari pentru curajul de a lansa acest apel! Sunt alaturi de dvs in ingrijorarea teribila ca ne vom intoarce de unde am plecat ....
 • 0 (0 voturi)    
  Finaly! (Luni, 7 mai 2007, 15:52)

  Kiope [anonim]

  Am crezut ca n-o sa se mai intample.
 • 0 (0 voturi)    
  Ce mai caractere (Luni, 7 mai 2007, 15:52)

  Realistul [anonim]

  Oameni eftini ... is permite Basescu sa cumpere in loturi de cate 100.

  Punct si de la capat ... traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
 • 0 (0 voturi)    
  Apel (Luni, 7 mai 2007, 15:53)

  vrl [anonim]

  Ma bucur de atitudinea lor.Sunt alaturi de ei in totalitate
 • 0 (0 voturi)    
  @3 (Luni, 7 mai 2007, 15:55)

  cam [anonim]

  Ce sa-i faci nu toata lumea isi permite sa cumpere in loturi de 322.
 • 0 (0 voturi)    
  in sfirsit! bravo! (Luni, 7 mai 2007, 16:04)

  Toma [anonim]

  iar o sa vina la tv voiculescu sa explice ca aia nu sint intelectuali, dar el este
 • 0 (0 voturi)    
  apel la luciditate si implicare (Luni, 7 mai 2007, 16:11)

  dan [anonim]

  Derapajele de la democratie trebuie sactionate votand NU. Daca NU ne meritam soarta.
 • 0 (0 voturi)    
  Sa speram ca vor intelege cat mai multi romani (Luni, 7 mai 2007, 16:11)

  Daniela [anonim]

  Sunt de acord ca trebuie sa inteleaga toti in ce pericol suntem, noi si putem spune, fara exagerare, si Romania ,ca stat democratic cum credeam ca suntem.
  In 1991 cand au venit minerii in Bucuresti mi s-a oferit azil politic in Germania, mie si intregii mele familii, dar am refuzat , sperand ca se va schimba in bine si in tara mea.
  Acum aproape nu mai sper !!
 • 0 (0 voturi)    
  Bravo (Luni, 7 mai 2007, 16:13)

  mark [anonim]

  Intelectuali spuneti adevarul!!!Respect pentru faptul ca ati avut o asemenea initiativa.Jos cu ''oamnenii de afaceri'' care isi cauta doar interesul.BASESCU DA LE LOVITURA.
 • 0 (0 voturi)    
  ACEASTA ESTE LIMBA CARE TREBUIE VORBITA IN ROMANIA... (Luni, 7 mai 2007, 16:16)

  olandezu' [anonim]

  Felicitari intelectualilor romani semnatari ai acestui apel. Aceasta limba ar trebui vorbita in politca si justitia romane.
  Sunt alaturi de semnatari si toti cei care li se alatura in lupta Pro-Basescu si mai ales Pro-Democratie in Romania.
 • 0 (0 voturi)    
  pt cel de la punctul 3 (Luni, 7 mai 2007, 16:17)

  Sam [anonim]

  Lasa-ne, ia-o cu clasa intai, invata sa scrii si apoi sa scoti capu' la pareri
 • 0 (0 voturi)    
  @Realistul (Luni, 7 mai 2007, 16:21)

  teekaz [anonim]

  extraordinar, si sunt si legionari? au barba si ochelari? au fost si turnatori? si mama lor a fost curva? ...nu-i asha ca i-a platit in conturile din Bahamas/Antilele Olandeze...acolo unde sunt deschise conturile firmelor oligarhilor romani, nu?

  bai, lasa-ne cu asta cu banii si mercenarii....probabil ai fost turnator si judeci conform experientei proprii...ia-l tata pe dl. Vacaroiu de mana, si pe papasha Iliescu si pe dl. Geoana si pe Tradiceanu cu ai lui, si plecati in vacanta....si eventual cu sorcova....
 • 0 (0 voturi)    
  pt 3 relistul (Luni, 7 mai 2007, 16:22)

  Eu [anonim]

  Mai bine te semnai "antenistul 1 sau 3" si erai mai realist
 • 0 (0 voturi)    
  BRAVO (Luni, 7 mai 2007, 16:23)

  miticul turmentat [anonim]

  Ma bucur sa vad ca intelectualii nui stau deoparte, cum au facut-o multa vreme si ca incep sa nu mai fie "artists of the floating world".
  Lumea va va urma, o sa vedeti...
  Impreuna avem forta, mai avem nevoie de lideri de opinie care sa canalizeze aceasta forta..
 • 0 (0 voturi)    
  pentru 5. (Luni, 7 mai 2007, 16:24)

  Vasile Alexandrescu [anonim]

  Bine zis :)
 • 0 (0 voturi)    
  din diaspora (Luni, 7 mai 2007, 16:25)

  map [anonim]

  Bravo lor! De asemenea apeluri (care sper sa fie aduse si la cunostinta intregii opinieii publice) avem nevoie acum. Ii sustin si ma alatur si eu celor 100.

  @ 3: cred ca ai incurcat forumurile. Locul tau era pe la Antene. Si bine ca sunt ei "eftini" si ca nu-s "ieftini" ca tine.
 • 0 (0 voturi)    
  si Andrei Plesu (Luni, 7 mai 2007, 16:27)

  maila [anonim]

  De data aceasta a semnat si Andrei Plesu
 • 0 (0 voturi)    
  pentru 3 - realistul (Luni, 7 mai 2007, 16:32)

  oRWo [anonim]

  minte cat are si Mircea Badea, pe care il plagiaza
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Luni, 7 mai 2007, 16:34)

  mefisto [anonim]

  Se pare ca lui Voiculescu nu i-a mai ramas decat un intelectual: el insusi
 • 0 (0 voturi)    
  APEL (Luni, 7 mai 2007, 16:38)

  PETCAN GEORGE [anonim]

  Acest apel este foarte important, dar, fara actiuni de protest, autorizate, pasnice, civilizate, la care sa participe masiv societatea civila, ONG-uri, nu vom putea sensibiliza intreaga
  populatie, toti cetatenii care impartasesc valorile democratiei, ale statului de drept, care doresc o viata mai buna, decenta pentru ei si copiii lor. SA ARATAM TUTUROR CA NE PASA DE
  ROMANIA SI DE VIITORUL EI.
 • 0 (0 voturi)    
  lista deschisa (Luni, 7 mai 2007, 16:39)

  Anna [anonim]

  Bravo.

  Ar fi bine insa sa se faca o lista deschisa, pe care sa se poata trece cine vrea. Asa cum s-a facut pentru apelul pentru condamnarea comunismului, apel catre Parlamentul Romaniei si catre Parlamentul Uniunii Europene, initiat de dl. Sorin Iliesiu.
 • 0 (0 voturi)    
  degeaba (Luni, 7 mai 2007, 16:39)

  jon1 [anonim]

  orice am face Basescu tot nu o sa mai ajunga la Cotroceni,o sa gaseasca domnul iliescu o chichita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  plecarea spre casa (Luni, 7 mai 2007, 16:39)

  corneliu - Botosani [anonim]

  cand peste 100 de intelectuali dintr-o tara au un punct de vedere comun, cand zeci de mii de oameni se aduna intrigati in piete, cand presa occidentala care inca nu este cumparata de patriciu-voiculescu-vantu trage semnale inseamna ca o parte din cei 322 de parlamentari ar trebui sa plece acasa
 • 0 (0 voturi)    
  Telegrama (Luni, 7 mai 2007, 16:42)

  gerula [anonim]

  Alegeri anticipate... O noua Constitutie... Vot uninominal... Parlament unicameral... Stop.
 • 0 (0 voturi)    
  lingai (Luni, 7 mai 2007, 16:43)

  turcu [anonim]

  iar au iesit in fata lingai lui basescu!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Formal gravida (Luni, 7 mai 2007, 16:44)

  stefan v [anonim]

  "Or, tocmai acest legalism pur formal constituie un motiv de alarma in plus, deoarece el isi poate disimula cu usurinta caracterul antidemocratic, inducind in eroare o mare parte a publicului".


  Legalismul este legalism pur si simplu, nu pur formal, mai putin formal sau mai mult formal. Asa cum o persoana ar putea fi "pur gravida", formal gravida, mai putin gravida, mai mult gravida.

  Vorbe de prostit populatia. Multi au crezut c-o pot prosti, dar au luat teapa.
 • 0 (0 voturi)    
  Cinste LOR (Luni, 7 mai 2007, 16:46)

  costea [anonim]

  Sint de acord cu acest apel si sint alaturi de voi.Ar trebui sa terminam odata cu acesti NESATUI.
 • 0 (0 voturi)    
  Bravo pentru initiativa (Luni, 7 mai 2007, 16:47)

  Ovidiu [anonim]

  Numai cu initiative de acest fel putem scàpa tara de comunisti. Continuati asa. Eu voi fi alàturi de voi!
 • 0 (0 voturi)    
  Mai vrem ! MAi vrem ! (Luni, 7 mai 2007, 16:47)

  gogu [anonim]

  Poate sa semneze si celebrul Pericle Spumengura ???
 • 0 (0 voturi)    
  apelul intelectualilor (Luni, 7 mai 2007, 16:48)

  nehotaratu' [anonim]

  sunt de acord ca cei 322 sunt incalificabili, dar oare nu ne facem din nou iluzii cu Basescu, la fel cum am patit si cu Constantinescu?!
  Se uita asa usor ca:
  -Basescu e un fost FSN-ist, cand semnatarii acestui apel erau in piata Universitatii, in 1990, Basescu facea parte, cu trup si suflet din echipa Iliescu&Roman
  -Basescu a stat la masa pana-n zori cu Jiji
  -Basescu a numit un PSD-ist la conducerea SRI
  -Basescu si PD-ul (reprezentantii lor in CNSAS) au impiedicat alegerea lui Ticu Dumitrescu
  -Basescu a tinut biletul ascuns un an de zile
  Cam multe greseli a facut ca sa merite suportul acestor intelectuali ...
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Olandezu' (Luni, 7 mai 2007, 16:50)

  viorel [anonim]

  In zilele noastre iti trebuie curaj sa semnezi un apel impotriva lui Basescu, nu pentru el. Pentru ca dupa ce o sa se intoarca, pe multi o sa popeasca. Iar corul de lingai lingusitori or sa spuna ca asta este democratie. Basescu care a facut flota sa dispara, care si-a tras ilegal casa in Mihaileanu, etc, etc, va fi declarat ocrotitorul poporului, carmaci dibaci al neamului, cel mai neprihanit si necorupt dintre romani. Sa-l impaiati ca pe Lenin dupa ce moare, ca sa aveti la ce va inchina.
  Din moment ce a semnat si liiceanu, probabil apelul a fost scris pe hartie igienica folosita (doar pe o parte) de Basescu
 • 0 (0 voturi)    
  Nume grele (Luni, 7 mai 2007, 16:50)

  Laurentiu [anonim]

  Simpla citire a semnaturilor ar trebui, numai ea, sa dea de gandit tuturor. Nu se poate ca astfel de Oameni sa fie toti atat de orbiti de "dictatorul" Basescu! Multumim, stimati intelectuali pentru atitudine! In tara in care un Dan Voiculescu, ilustrarea perfecta a Canaliei, isi permite sa categoriseasca intelectuailtatea dupa criteriile sale infecte, astfel de oameni ar trebui sa fie in Parlament, nu toape gen Mircea Geoana, Ludovic Orban sau Crin ANtonescu!
 • 0 (0 voturi)    
  nu sunt pro basescu (Luni, 7 mai 2007, 16:52)

  geordan [anonim]

  pentru cei ce inca nu inteleg, nu este un manifest pro basescu,ci anti hotiei. daca ar fi sa ne rezumam numai la aceasta ultima perioada, pana la urma ei cu ce sunt mai breji decat basescul suspendat pentru incalcarea constitutiei??
  atata vreme cat parlamentul nu este ales nominal, nu reprezinta altceva decat o clica. noi de ce nu am putea fi parlamentari? cinstiti sau nu, acei oameni fac parte din clica!
  nu sunt pro basescu, dar ei ma-au determinat sa nu fiu de acxcord cu ceea cxe fac. BRAVO pentru mana de intelectuali cu atitudine care au mai ramas in tara.
 • 0 (0 voturi)    
  In sfarsit... (Luni, 7 mai 2007, 16:55)

  andreea [anonim]

  Apel corect, obiectiv, rational. Il asteptam de ceva vreme. ..Ma astept la o prezenta mai activa din partea intelectualilor si in presa/TV . Ei au puterea de a convinge si responsabiliza. Pentru ca eu cred ca intr-adevar fiecare vot va conta, la cat vor fura pesedistii.

  PS Felicitari Domnului Liiceanu caruia i-a pasat si s-a implicat inca cu ceva timp in urma.
 • 0 (0 voturi)    
  Felicitari celor 100+ (Luni, 7 mai 2007, 16:56)

  Diana [anonim]

  Asta este solutia. Asa invata si romanii ce europenii primesc odata cu laptele de mama: se se organizeze pentru a-si apara interesele.
  Dumnezeu iti da dar nu-ti baga in traista!

  P.S. Cel de la 3. nu este nimeni altul decat cristoiu!
 • 0 (0 voturi)    
  ELITELE INTELECTUALE (Luni, 7 mai 2007, 17:00)

  Om de rand [anonim]

  au datoria sa explice mai pe mintea romanului cine sunt adevarati dusmani ai acestuia si cum se poate lupta eficient impotriva lor.
  Trebuiesc demascati cei care se pretind intelectuali si reprezentanti ai opiniei publice seara de seara pe televiziunile oligarhilor (ex. mircea badea,c.t.popescu,etc....)
 • 0 (0 voturi)    
  Nici 323 nu sunteti (Luni, 7 mai 2007, 17:02)

  Bunicutul [anonim]

  Pai bine fratilor intelectuali, va bat parlamentarii la numar. Eu sunt cu voi, dar vad ca si voi va considerati deasupra noastra a intelectualilor indepartati. Care-i criteriul vostru de stampila pe apeluri? Spuneti-ne si noua sa stim ca sa ne alaturam la initiative de genul asta.
  Sa traiti bine totusi si sa nu uitati sa votati NU. Basescu e omul meu, il am in buzunar...
 • 0 (0 voturi)    
  Derapaje periculoase (Luni, 7 mai 2007, 17:04)

  stefan v [anonim]

  Cei 322 vor fi aruncati peste balustrada
  Ceea ce a facut Parlamentul este nelegitim
  Vom vedea cine e adevaratul stapan al Romaniei
  Baronii si petrolistii nu mai trebuie sa conduca tara”.

  Cei 100 nu tremura la auzul acestor fraze luate din arsenalul lui Mussolini?

  Doar CC apreciaza daca Parlamentul face ceva ilegitim si respinge legile respective. Fara drept de apel. Nu un om, fie el si Presedintele. Pot sa enumar 10 presedinti din lumea asta care si-au pierdut mintile, cazand in paranoia. Ceausescu, Stalin, Hitler, etc. In general cei lipsiti de protectia pe care ti-o da cultura.
  Cine a stabilit ca baronii si petrolistii conduc tara? Pana una alta totul suna a demonizarea capitalismului. Tocmai acum.
  A, ca exista capitalisti corupti, sa-i dovedeasca justitia, nu un om. Chiar daca justitia n-ar functiona, nu se poate substitui justitiei un singur om.

  Exista momente in istotia unui popor, cand ordinea constitutionala trebuie rasturnata, chiar violent, pentru ca ameninta existenta si/sau progresul unei societati (revolutia franceza, decembrie 89, etc). Nu suntem nici pe departe intr-a astfel de situatie. S-au dublat incasarile la buget in ultimii doi ani, lumea circula libera in UE, bani sunt, ca au explodat constructiile si parcul auto, de ce sa schimbam ordinea constitutionala?

  Ne asteapta o noua "mineriada" pe 20 mai?
 • 0 (0 voturi)    
  cititi cu atentie (Luni, 7 mai 2007, 17:17)

  gigel [anonim]

  Mai oameni buni, cei care il tot criticati pe basescu. Mai cititi odata manifestul.

  NU e un manifest pro-Basescu.
  NU spune nimeni ca Basescu e perfect
  E un manifest PENTRU demoocratie si pentru apararea valorilor statului de drept.

  Odata ce tara asta va reintra in normalitate, Basescu (repus in functie) va fi lasat sa se lupte cu infractorii, si probabil ca va castiga. Si vom respira un aer mai normal.. Dar nu va fi nici el crutat si va da socoteala pentru greselile lui.

  Tara asta are cangrene, asa ca nu-i dati sirop de tuse.

  O zic si eu NU
 • 0 (0 voturi)    
  bani vorbeste (Luni, 7 mai 2007, 17:20)

  vasile [anonim]

  Stiti cati au legatura cu Vintu sau afacerile lui?
 • 0 (0 voturi)    
  Prostirea populatiei (Luni, 7 mai 2007, 17:21)

  stefan v [anonim]

  Asistam la prostirea populatiei (nu stiu de ce si a "intelectualilor" subtiri si culti, chiar nu-mi explic), cu mesaje subliminale de tipul: voi sunteti saraci, pentru ca va fura patricienii lui Tariceanu. Ia votati-ma pe mine, ii dau jos pe toti, in frunte cu Tariceanu, si atunci veti si voi bogati, eventual fara sa munciti.

  Saracii mai cred gogosile astea, dar cati saraci creduli or mai fi in tara asta?

  Pana una alta, "oligarhii" dau de mancare la treisferturi din populatia Romaniei, care daca s-ar intoarce la stat ar muri de foame.
 • 0 (0 voturi)    
  Trezeste-te Romania! (Luni, 7 mai 2007, 17:37)

  Adnana [anonim]

  Ei ne vor doar invrajbiti,ignoranti,usor de manipulat,fara demnitate,deznadajduiti,este timpul sa ne trezim, sa fim asa cum suntem,noi de fapt,un popor echilibrat si demn,avem pe 19 Mai,posibilitatea sa ne castigam libertatea iar,demn.Votand NU,pentru demiterea presedintelui,ne luam portia de libertate.Eu inca mai am incredere in acest popor,in inteligenta lui.Trezeste-te Romania!si copiii nostri au dreptul la o viata mai buna!
 • 0 (0 voturi)    
  500000 semnaturi pt dizolvarea parlamentului (Luni, 7 mai 2007, 17:41)

  listadeschisa [anonim]

  Cine doreste, se poate semna pe www.petitiononline.com/500000
 • 0 (0 voturi)    
  derapaje periculoase (Luni, 7 mai 2007, 17:47)

  dan [anonim]

  Da e adevarat ca derapaje periculoase pot duce tara in neant. Dar chiar daca un ,limbaj mai direct ii aduce lui stefan argumente toata constructia logica facuta de el nu e decat intoxicare. Basescu nu e nici un dicatator cum viclean se sugereaza. Nu are putere mai mare decat a arata spre cei care fura si a cere sa fie pedepsiti conform legilor tarii. ce a facut el? S-a atins de hotii care graviteaza in jurul guvernului si parlamentului, si a condamnat dictatura comunista. Dar astea nu sunt incalcari de constitutie cum au decis cei 322 de parlametari. Ei au fost cei care au incalcat constitutia prin masura abuziva care au luat-o. Ei sunt pericolul care ne ameninta democratia si un progres sanatos al tarii acum ca am ajuns in UE. De acee nu ne mai intoxicati cu veninul din voi. Mergeti de unde ati venit si la cei care va platesc. Ne-am saturat de voi. De aceea pe 19 mai sa votati NU. Sa ne luam inapoi tara de la oligarhi si de la parlamentul corupt. Votati pentru renasterea Romaniei, VOTATI NU!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Normalitatea tarii (Luni, 7 mai 2007, 17:50)

  stefan v [anonim]

  De ce nu e traim intr-o tara normala? Cine are interesul sa ne demonozeze tara? Ca sunt si corupti, asa e, dar care e procentul? Cred ca scade, acum dupa ce justitia s-a apucat sa ancheteze si demnitari. Mai important, pentru ca se suspecteaza unii pe altii, e mai greu sa furi. Suntem noi mai corupti decat altii? Cu ce procent? Am impresia ca traim intr-o potemkiniada uriasa. Statul monolit, in care toti erau uniti in cuget si spaga, a apus odata cu PSD lui Iliescu si Nastase. Trendul este pozitiv si e pacat sa-l distrugem cu "mineriadele" lui Basescu, care face apel la "popor", zicand ca vrea sa conduca impreuna cu poporul. Gogoasa mai mare n-am mai auzit, fie si pentru motivul ca nu incape la Cotroceni
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Dan (Luni, 7 mai 2007, 17:59)

  stefan v [anonim]

  Nu un singur om, d-l Basescu sau altcineva, poate face ordine in tara asta si in oricare alta. Ci mii, sute de mii de oameni onesti, care sa ocupe functii de conducere cu gandul la binele comun. N-am ajuns acolo, inca.

  Dar simplul fapt, ca d-l Presedinte crede ca poate sa lupta el cu balaurul, si-l invinge, ma face sa fiu circumspect. Ce varsta aveti? acesta este sindromul "tatucului" providential, adanc inradacinat in mintea unora! Nu exista "tatuci providentiali", exista doar institutii providentiale. E suficient sa vedeti ce se intampla in alte tari. Cine e tatucul in Finlanda, sau Danemarca, sau Norvegia?
 • 0 (0 voturi)    
  Gigel, ai citit alt manifest !! (Luni, 7 mai 2007, 18:01)

  viorel [anonim]

  Asta semnat de "intelectuali" prea contine citate din Basescu.
  A zis ceva Basescu despre oligarhi sau corupti din UDMR? L-a auzit cineva vorbind despre grupurile de interese ale PRM? Totusi ambele partide sunt anti Basescu. Si asta spune mult! Vreti voi neaparat un astfel de presedinte? O sa-l avem in continuare. Din pacate inca 8 ani. Este Patriciu pro rus? Atunci de ce este asociat cu americanii? Este Basescu pro american? Atunci de ce a intervenit pentru Alro?
  Rusi, americani, tot aia. Ce ne-au facut rusii, stim! Ca sa vedeti ce "democrati" sunt americanii, cititi pe indelete "Memoria focului" de Eduardo Galeano si o sa intelegeti de ce Hugo Chavez ii iubeste pe americani.
  Poate ca ce a facut parlamentul este imoral (dupa parerea voastra) dar nu este ilegal.
  Si daca nu este ilegal, atunci este permis.
 • 0 (0 voturi)    
  apelul cui ? (Luni, 7 mai 2007, 18:22)

  autre [anonim]

  de la listele pentru zahar si ulei din vremea impuscatului,
  folosite dupa 89 dupa nevoile hrebenciucilor,
  s-a trecut la listele cu intelectuali
  pe spinarea carora se brodeaza
  ce-i trece prin cap lui basescu(balaurul,etc.)
  de al cate congres pcr sa fie lista ?
 • 0 (0 voturi)    
  Demisia celor 322 (Luni, 7 mai 2007, 18:27)

  stefan v [anonim]

  D-l Basescu a declarat ieri ca, in cazul in care va castiga referendumul, va cere demisia celor 322. Unde scrie ca presedintele are acest drept? Cui va cere acest lucru? Si daca nu vor sa-si dea demisia, ce se va intampla? Va navali poporul in Parlament si-i va linsa? Asta vrea d-l Basescu, prin mesajele subliminale pe care le propaga?
 • 0 (0 voturi)    
  FELICITARI PENTRU ACEST MESAJ ! (Luni, 7 mai 2007, 18:27)

  Adrian [anonim]

  CINE ARE OCHI DE CITIT SI MINTE PENTRU GINDIT, ARE CE INVATA SI INTELEGE DIN CONTINUTUL MESAJULUI.

  CINE E INTORS CU CHEIA DE LA SPATE SI POATE FI MANIPULAT CU MESAJE TIP GEOANA, TARICEANU, VOICULESCU&CO, CONDOLEANTE PENTRU MATERIA CENUSIE PE CARE ATI PRIMIT-O GRATIS DE LA NATURA!

  IMI DORESC SA DEPASIM FRANTA CU PREZENTA LA VOT IN 19 MAI !!!!
 • 0 (0 voturi)    
  APEL!!!!! (Luni, 7 mai 2007, 18:36)

  TG [anonim]

  Cu cat sunt mai multe atitudini lucide si mai multi aderenti cu atat avem o sansa sa mai speram in normalitate.Nu uitati ca este o lupta pe viata si moarte si abia dupa ce se va inclina balanta in aceasta directie mai putem discuta despre nuante !!!
 • 0 (0 voturi)    
  @ viorel (Luni, 7 mai 2007, 18:45)

  gigel [anonim]

  Viorel, eu am citit manifestul. Se pare ca tu nu. Si altii care scriu aici. Sunteti gigi-contra sau amatori de mici si bere gratis care va dati cu parerea fara sa aveti nici o legatura cu continutul articolului..
  Dar de unde nu e...
 • 0 (0 voturi)    
  E un lucru bun (Luni, 7 mai 2007, 18:46)

  Furnicutza [anonim]

  Ma bucur ca a aparut acest apel, il asteptam de mult.
 • 0 (0 voturi)    
  De ce-i mai bun Basescu? (Luni, 7 mai 2007, 18:50)

  stefan v [anonim]

  Decat Geoana, Tariceanu, Voiculescu?

  A demonstrat cineva ca n-a facut afaceri necinstite?

  Nu vine din acelasi "cuib" de comunisti isteti, care s-au descurcat atunci, se descurca si azi?

  Nu se crede geniul pe pamant, ca si Ceausescu?

  Nu teleghideaza populatia cu sloganuri din arsenalul lui Mussolini?

  Nu promite marea cu sarea, desi stie ca n-o sa realizeze ce promite?

  Cu ce-i mai bun? Doar pentru ca va minte mai frumos?
 • 0 (0 voturi)    
  ptr Stefan (Luni, 7 mai 2007, 18:55)

  Alin [anonim]

  Am citit postarile dv. Imi permit sa observ ca nu luati in considerare cateva aspecte care ar putea fi relevante.
  - singurul om amenintat la propriu cu aruncarea peste balustrada a fost periculosul agent Patapievici
  - un vot al unui parlamentar este legitim atata timp cat respecta mandatul cu care a fost investit, litera si spiritul constitutiei si nu in ultimul rand dorinta alegatorilor.
  - adevaratul stapan al Romaniei este poporul roman. Daca ati face efortul sa si ascultati ce zice Basescu ati intelege
  - daca veti face un alt mic efort veti vedea ca in guvern si la conducerea PNL sunt oameni platiti de cei care vor sa conduca tara cu scopul de a scapa de justitie

  Acceptati ca este coruptie in Romania. Spuneti ca statul corupt s-a terminat cu Iliescu si Nastase? Mare greseala. Pai actualul PSD care guverneaza tara este acelasi mai putin Nastase. Nu stiu ce procent de coruptie indeamna asta.
  Nu Basescu este tatucul, asta e a doua mare greseala. Dupa 19 mai o sa va treziti cu vreo 3 milioane de basesti pe cap. Nu ceea ce face Basescu e problema ci ceea ce SPUNE Basescu.
  Si mineriada este ceva asemanator cu chestia aia cand au venit minerii in Bucuresti sau cand au veni PRM-istii in parlament la condamnarea comunismului. Nu va fie teama. Aia 100 au numai ochelari si pixuri.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Alin (Luni, 7 mai 2007, 19:28)

  stefan v [anonim]

  Apreciez tonul dv. civilizat, desi polemic.

  - "un vot al unui parlamentar este legitim atata timp cat respecta mandatul cu care a fost investit, litera si spiritul constitutiei si nu in ultimul rand dorinta alegatorilor"

  Si cine stabileste daca se respecta mandatul si dorinta alegatorilor? Ce argumente, in afara celor care tin de intutitia personala, dar care n-au valoare juridica, aveti?


  Eu am auzit, la Constanta parca, cand d-l Basescu a spus ca cei 322 vor fi aruncati (de catre cine? ) peste balustrada

  "adevaratul stapan al Romaniei este poporul roman".


  De acord ca se poate intelege si asa. Dar exprimarea a fost cel putin nefericita.

  N-am spus ca s-a terminat coruptia, ci ca trendul este spre diminuare si ca cearata asta are si o urmare pozitiva: se fura mai putin, pentru ce se tem unii de altii

  "daca veti face un alt mic efort veti vedea ca in guvern si la conducerea PNL sunt oameni platiti de cei care vor sa conduca tara cu scopul de a scapa de justitie"

  Este un enunt fara demonstratie. Doar daca nu va luati dupa ce spune d-l Basescu, in loc sa judecati singur. E posiil sa fie asa. Dar fara o demonstratie ca la carte, n-am de ce sa cred. Aici este marea, imensa manipulare. Cel care joaca rol de "tatuc", este crezut automat de cei care au acest sindrom: ce scrie in ziare e adevarat, ca daca n-ar fi nu s-ar scrie, ce spune tatucul este adevarat, ca d-aia e tatuc.

  "Dupa 19 mai o sa va treziti cu vreo 3 milioane de basesti pe cap."

  Si ce vor face acesti 3 mil. de Basesti? Aceasta-i alta mare prostie. Vor merge la servicu, vor scrie pe forumuri si atat.
 • 0 (0 voturi)    
  spirit civic (Luni, 7 mai 2007, 19:28)

  cetatean [anonim]

  Bravo! Asta inseamna spirit civic!
  Sa speram ca romanii nu se vor lasa manipulati si isi vor face cunoscuta vointa de reforma a clasei politice. Fara scimbarea clasei politice nici un fel de alta reforma nu este decat forma fara fond.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru Gigel (Luni, 7 mai 2007, 19:31)

  viorel [anonim]

  "planuri pentru ingradirea abuziva a drepturilor electorale ale cetateanului Traian Basescu, "
  Daca este legala atunci nu este abuziva. In caz contrar, orice ingradire legala este abuziva.
  "presiuni manifeste din partea d-lor Mircea Geoana sau Dan Voiculescu asupra Curtii Constitutionale, probabil ca sanctiune fiindca nu a avizat favorabil suspendarea presedintelui"
  Nu Geoana a cerut de la SRI detalii despre dosarele judecatorilor. Si ce este aia "probabil" intr-un apel ce se doreste al celor ce detin adevarul? Cumva o nota de tendentiozitate care aduce a manipulare?
  "Atragem atentia in modul cel mai serios ca statul de drept nu se reduce la proceduri cu acoperire legala "
  Orice procedura cu acoperire legala este legala, chiar daca Basescu spune altceva. Si culmea, statul de drept inseamna domnia legii, deci si a procedurilor cu acoperire legala.
  "ca legislativul nu e decat una dintre cele trei puteri ale statului prin care se exercita suveranitatea populara si in nici un caz o putere absoluta, care nu mai da socoteala nici electoratului, nici puterii judecatoresti, nici principiilor universale ale drepturilor omului."
  Electoratului da socoteala la vot nu cand vrea Basescu. Deci da socoteala. Principiilor universale bla bla. Astia nu sunt normali. Cum sa dea un parlament socoteala unor principii?? Poate sa actioneze conform sau impotriva unor principii. Si cea mai tare este asta cu puterea judecatoreasca! Poate in Congo sa dea socoteala parlamentul in fata puterii judecatoresti. Sau in viitoarea Romanie a lui Basescu.
  Acest apel este culmea tupeului la asa zisii intelectuali. Adica eu daca am citit Dostoievschi si Marquez nu sunt intelectual pentru ca sunt inginer si nu bat campii impreuna cu liiceanu?
 • 0 (0 voturi)    
  Mult zgomot pentru nimic (Luni, 7 mai 2007, 19:33)

  stefan v [anonim]

  Culmea este ca dupa 19 mai, odata cu probabila revenire a d-lui Basescu la Cotroceni, nu se va schimba nimic. Pentru ca avem o lege, Constitutia, care nu prevede ca s-ar intampla ceva. Va fi o victorie morala, d-l Presedinte va face in continuare declaratii in prime-time, lumea se va obisnui si plictisi si de asta. Imi poate spune cineva un text constitutional sau din vreo lege, care sa arate ca se va intampla ceva? Nu exista. Totul va reincepe in aceiasi termeni, pana la alegerile viitoare. Asta inseamna democratie, spre ghinionul Presedintelui care se crede un conducator prea mare pentru o constitutie asa meschina.
 • 0 (0 voturi)    
  @Stefan (Luni, 7 mai 2007, 19:37)

  Alien [anonim]

  Esti sigur ca esti Stefan V. si nu Stefan G.(eorghiu)? Nu de alta dar tezele fals " rationale" si "moderate" pe care vehiculezi seamana cu metodele de manipulare care se predau pe vremuri pe acolo!
 • 0 (0 voturi)    
  apelul intelectualilor-pentru cetatenii foarte indignati impotriva lor (Luni, 7 mai 2007, 19:42)

  vladimir ilici [anonim]

  Pe loc repaus.
  S-ar putea (cel putin sper) ca pentru dvs sa se dea stingerea. Cu toate ca nu prea cred. Dar incercati (desigur, daca puteti) sa respectati ordinul de mai sus. Mai ales ca se spune, despre domnii de la 'politico-ideologic', ca nu excelau nici prin inteligenta, nici printr-o familiarizare excesiva cu gramatica limbii materne.

  Cit despre 'poporul roman' ca 'adevarat stapin al Romaniei', lucrul acesta suna extrem de familiar; este exprimarea totalitara tipica: entitatea abstracta numita 'popor', votul care este inutil, toti politicienii sint la fel, etc., etc. Deci, monser, ne-ar trebui o tiranie ca-n Rusia!

  Ca lucrurile astea au inceput sa fie incurajate si prin internet (de exemplu, v. cintecul gen 'cenaclul Flacara', numit 'Mama lor la toti!'), pentu a descuraja votantii, mi se pare iarasi foarte firesc. Deocamdata, propaganda negativa pare a fi abia la inceput. Totul suna asa de cunoscut...
 • 0 (0 voturi)    
  Revolutia permanenta (Luni, 7 mai 2007, 19:43)

  stefan v [anonim]

  Nu am fost nici macar membru PCR, dar revolutia permanenta, disolutia si destructurarea a ceva ce inca nu e inchegat, in numele unor solutii miracol, iluzorii, e greu de acceptat pentru un om rational. Banuiesc ca, in majoritatea lor, cei care scriu pe forumuri nu prea au alta treaba, (nu toti), ca altfel n-ar avea timp si de aici frustrarea.
 • 0 (0 voturi)    
  Va multumim... (Luni, 7 mai 2007, 19:47)

  Pitbull [anonim]

  ...c? sunteti al?turi de noi.
  Suntem cu voi!
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru viorel 58 (Luni, 7 mai 2007, 19:59)

  Dan [anonim]

  viorele zici ca esti inginer, dar logica ioc, ca de intelectual nici atat.
  Cum crezi ca biletelele cu dosarele judecatorilor au ajuns tocmai la geoana cand tocmai maior intaMplator este seful SRI?.
  Electoratul este chemat la vot ca asa "a vrut muschii parlamentului "si nu pentru ca asa a vrut Basescu cum spui. Culmea tupeului sunt oamenii cu judecata ta, care in aroganta lor indraznesc sa creada ca daca au rasfoit cateva carti sunt intelectuali. Esti jalnic.
 • 0 (0 voturi)    
  ptr @ 56 (Luni, 7 mai 2007, 20:22)

  Alin [anonim]

  Sunteti un om inteligent, deci o sa dezvolt:

  - parlamentarii sunt alesi pe liste de partide care se prezinta in alegeri cu un anumit program politic. se poate spune cu destul de multa exactitate ca mandatul lor, cel cu care i-au investit alegatorii, este cel reiesit din aceste programe politice. In acest moment majoritatea parlamentarilor nu respecta mandatul sau daca vreti programul politic al partidelor care i-au desemnat pe liste si in virtutea caruia au primit voturile electoratului. Cat despre Constitutie, banuiesc ca nu aveti observatii.

  - poate este o exprimare nefericita dar daca imi spuneti ca Basescu aduce pe cineva sa-i arunce de la balcon, considerati ca nu v-am raspuns

  - trendul a fost de diminuare a coruptiei pana la remanierea guvernamentala. Spuneti ca le e frica unii de alti. Ma rog cu toate ca nu cred. Sunt convins, in schimb, ca le este teama de ce stiu eu ce judecator care isi ia menirea in serios si chiar crede ca poate sa judece dupa competenta si constinta lui. Sa vedem ce se va intampla. Dar atata timp cat Monica Macovei care a imprimat acest trend a fost inlaturata trebuie sa-mi explicati de unde atata inversunare impotriva ei si de ce.

  - in legatura cu interesele de la guvernare nu am sa va repet argumentul ca cei din prima linie a PNL sunt sau au fost pe statele de plata ale unui cunoscut om de afaceri. Tin minte o fraza rostita de Dinu Patriciu undeva pe holul unui tribunal "Pe Basescu sa-l pazeasca Dumnezeu !". Stiti ca fiecare om are dreptul la o opinie. Acceptati ca asta este opinia mea.

  Cat despre cei 3 milioane de romani, poate sunt mai multi dar, domnule, nu vor face altceva decat... vor vota.
 • 0 (0 voturi)    
  scrisoarea celor 100 (Luni, 7 mai 2007, 21:09)

  cricri319 [anonim]

  asteptam acest demers de mai mult de o saptamana. se pare ca societatea civila romaneasca incepe sa isi defineasca liderii si sa devina vocala. ar fi foarte bine ca in fiecare zi sa se initieze acest gen de gesturi cu valoare simbolica. dragi intelectuali avem nevoie de voi in a initia acest gen de gesturi simbolice. astept urmarea
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Alin (Luni, 7 mai 2007, 21:20)

  stefan v [anonim]

  "In acest moment majoritatea parlamentarilor nu respecta mandatul sau daca vreti programul politic al partidelor care i-au desemnat pe liste si in virtutea caruia au primit voturile electoratului"

  Cum ati ajuns la concluzia asta? Ca nu inteleg. Luati programul de guvernare. Faptul ca spune d-l Basescu asta, pentru mine nu e un argument suficient. Obisnuesc sa gandesc cu dotarea proprie.

  "dar daca imi spuneti ca Basescu aduce pe cineva sa-i arunce de la balcon, considerati ca nu v-am raspuns"

  Nu stiu daca o face intentionat, dar analizati discursurile lui Iliescu din etapa premergatoare mineriadelor. Seamana ca doua picaturi de apa.
  "trendul a fost de diminuare a coruptiei pana la remanierea guvernamentala"

  Pe asta de unde ati scos-o? Pe ce va bazati? Aduceti-mi argumente, sunt de formatie pe stiinte exacte si fara argumente...

  "Dar atata timp cat Monica Macovei care a imprimat acest trend a fost inlaturata trebuie sa-mi explicati de unde atata inversunare impotriva ei si de ce"

  D-na Macovei ca si d-l Basescu s-au crezut mult deasupra Parlamentului, pe care l-au tratat cu dispret. D-na Macovei a fost tot timpul la cutite cu Parlamentul si l-a critict public in strainatate pe PM Tariceanu. Ori asa ceva nu se face. Adica esti la putere, dar aduni puncte electorale criticand guvernul din care faci parte.

  Bineninteles ca va accept si respect opinia, cat despre votul a 3 milioane sau mai multi de romani, asta spun si eu: democratie inseamna ca oamenii isi schimba reprezentantii de la conducere la scadenta, la 4 ani odata. Nu prin dizolvarea parlamentului, la cererea presedintelui, nu prin incitarea populatiei impotriva parlamentului, care nu-i asa, da legi pentru hoti. Ma intreb de ce le-a mai promulgat presedintele. Ca n-a respins decat vrea cateva....

  Despre incompetenta ministrilor de la educatie si grupurile de interese din PD, numai de bine, Presedintele n-a avut nimic de zis.

  Multumesc pentru schimbule de idei civilizat
 • 0 (0 voturi)    
  MA BUCUR PENTRI INIATIVA DOMNIILOR VOASTRE. (Luni, 7 mai 2007, 21:20)

  marin oprea [anonim]

  Eu Marin Oprea
  DECLAR! Declar NUL! acest demers al acestor 322 de NE-Alesi parlamentari de Poporul Roman. Declar ca daca Traian Basescu nu va venii din nou la conducere,
  Romania va pierde ocaziea Istorica de a se Alinia in rindul Uniuni Europene. Romania va pierde cum a pierdut ocazia de a se uni cu Moldova atunci cind acel anti Roman Iliescu Nu a vrut sa aduca inapoi , ce Marii nostrii Domni au facuto sute de anii in urma .Sint in istorie momente care daca nu le fructificam nu le mai intilnim si pierdem pentru toadeuna.
  Iliescu a facut ca sa pierdem asa ocazie.
  Acesti oameni- PSD, PC , UDMR, PNL Nu vor lupta pentru o romanie moderna , pentru ca populatia tarii sa o duca mai bine , tot ce vor ei , e sa se imbuibaceasca din banii Europeni ca ce a avut Romania au luat deja.
  Au luat totul Si Traian Basescu , impreuna cu Monica Macovei Le-a stat in cale. Romania trebuie sa realizeze pericolul in care acesti 322 de Ne-Alesi din Parlamentul Tarii noastre au adus Tara Noiastra.Eu Marin Oprea Rog Populatia intreaga a tarii Noastre sa inteleaga pericolul in care acesti 322 de NE-alesi de popor ,Au pus la veghe Consiliu European de a pune in functiune Salvgardarea pentru Romania. Alianta DA Sa desfintat , TARICEANU E DESFINTAT. ALIANTA NU MAI ESTE , GUVERNUL E ILEGAL. Dragi Romani Care faceti parte din PNL, va rog realizati ca acest Guvern nu mai reprezinta interesul Votului Dumneavoastra. Va spun cu cea mai mare sinceritate. Acest Guvern sa facut frate cu Dracul-PSD UDMR PC PRM si nu mai reprezinta ce ati votat Domniile Voastre.
  Acest Guvern E cumparat de acesti coaliti si de cei din spatele lor. Dragi Oameni din PNL spuneti-le acestor cumparati ca nu va represinta. Tariceanu a fost cumparat de patrticiu , iliescu , voiculescu. Partidul PNL e un partid Istoric , ar fi pacat ca acesti Oameni de la guvernare , in frunte cu tariceanu sa distruga un partid care are o alta istorie decit ce vrea acesti oameni SA arate acum.Datii afara !
  Si tineti PNL Adevarat, curat.
 • 0 (0 voturi)    
  Indivizi corupti cumparam loc pe lista in Parlament (Luni, 7 mai 2007, 22:04)

  mircea [anonim]

  Am senzatia ca indivizi ca Geoana, Voiculescu, Tariceanu ne cred o tara de tampiti. Cer demiterea presedintelui pentru incalcarea Constitutiei cand Curtea Constitutionala a spus clar, ca nu a incalcat-o. De fapt trebui sa fii rau intentionat sa spui ca Basescu a incalcat Constitutia pentru ca a zis judecatorilor sa-si faca treaba pentru care sunt platiti, a condamnat comunismul, a cerut parlamentarilor sa fie responsabili daca tot sunt multi si platiti de cetateni.

  De fapt aici e problema, s-a legat de mecanismele pe care mergeau treburile in Romania: grupuri de interese pentru fraudarea banilor publici. De asta am ajuns la situatii hilare in care PRM se ia de mana cu UDMR, PNL este marioneta PSD-ului la guvernare si Voiculescu se alatura impreuna cu bratul armat si singurul lui atu Antena 1.

  Trebuie sa fii orb sa nu vezi ca tot balciul asta creat de PSD+PNL+PC+PRM e pentru ca sa o demita pe Monica Macovei care facuse dupa atatia ani Justitia sa-si faca treaba. Apoi au zis sa scape si de sustinatorul ei Basescu care le era ca un ghimpe cu lectiile lui de morala. Ce morala?! Ei de unde sa fure banii daca nu de la fraierii de romani.

  Au intrat pe fir si televiziunile Antena 1 pe fata, Pro tv mai nuantat, asa-zisi jurnalisti manjiti ca Cristoiu sau Rosca Stanescu beneficiar al jongleriilor bursiere a lui Patriciu (mare finantator al PNL si PSD -de' asa e Patriciu crede si in socialism dar si liberalism in acelasi timp, daca-l tin in libertate). S-au alaturat corului si politicieni esuati ca virgula Constatinescu si chiar Roman care are nevoie de bani mai multi acum, cu o iubita asa focoasa.
 • 0 (0 voturi)    
  avem un centru cultural la Venezia? (Luni, 7 mai 2007, 22:53)

  tufa de venexia [anonim]

  Stiam ca avem un centru cultural la Venezia!O splendida cladire nu departe de ferrovia ( gara) , cladire care ,daca nu ma insel a fost cumparata de statul roman !
  De ce nu se poate organiza o sectie de votare ?! Sa ne dam si noi cu parerea.
 • 0 (0 voturi)    
  Te grabesti cu calificativul: (Luni, 7 mai 2007, 23:46)

  anonim [anonim]

  "lingaii lui Basescu"?
  Tu ce esti, ca te obsedeaza chestia cu linsul? Oricine are o opionie trebuie jignit? Ca sa-l pui cu botul pe labe... ca ti-e frica... n-ai alte argumente "inteligente".
  Daca-si inchipie tabara parlamentului ca ma vor pacali incaodata sa votez pe cineva care are cea mai mica legatura cu tovarasul Iliescu... se inseala amarnic. Oricine altul nu poate face mai mult rau acestei tari decit mosulica ipocrit care-i impinge pe de-alde Tariceanu, Geoana, Voiculescu, Patriciu in fata si ride in barba de toti cei care-l asculta orbeste. Asta da, spalare de creiere!
  Succes la referendum!
 • 0 (0 voturi)    
  Esteeeee (Marţi, 8 mai 2007, 0:36)

  Paun Alexandru [anonim]

  Eu sunt curios cum mai traiesc oamenii astia. Am vazut azi pe Ge-Oana cum se ducea el pe la spitale si le dadea medicamente gratuite bolnavilor sau nu stiu ce naiba le facea si ii condamna pe pd-isti , si , pana mai ieri, critica pe basescu presedinte ca este in plina campanie electorala. Ma cum ii gasi pe ei grija de bolnavi acu inainte de referendum .Ptiu drace
 • 0 (0 voturi)    
  Doamne (Marţi, 8 mai 2007, 0:36)

  Paun Alexandru [anonim]

  Eu sunt curios cum mai traiesc oamenii astia. Am vazut azi pe Ge-Oana cum se ducea el pe la spitale si le dadea medicamente gratuite bolnavilor sau nu stiu ce naiba le facea si ii condamna pe pd-isti , si , pana mai ieri, critica pe basescu presedinte ca este in plina campanie electorala. Ma cum ii gasi pe ei grija de bolnavi acu inainte de referendum .Ptiu drace
 • 0 (0 voturi)    
  Stimati "domni", (Marţi, 8 mai 2007, 7:12)

  rasputin [anonim]

  sau tovarasi, am si eu o intrebare:
  -Domnul Liiceanu e democrat? Nu cred. L-am vazut la o emisiune cand nu a lasat un tanar sa vorbeasca pentru ca nu era de acord cu d-nia sa. Oare o fi verde? Ca e tare intolerant.
 • 0 (0 voturi)    
  @Stefan V. (Marţi, 8 mai 2007, 8:31)

  Alien [anonim]

  Atunci cand o structura a puterii, Parlament, Guvern, Presedentie, etc. isi pierde reprezentativitatea este normala si chiar necesara "resetarea" ei. Din pacate, in Romania, acest lucru este imposibil, datorita pretentiilor de "unsii ai Domnului" pe care si le aroga toti indivizii ajunsi la putere. Nu vad nimic anormal in dizolvarea actualului parlament, votat pe liste, si inlocuirea cu un parlament ales uninominal si restructurat cantitativ si calitativ. Nu mi se pare ca ar fi nedemocratic ci din contra.
 • 0 (0 voturi)    
  Respect si sustinere! (Marţi, 8 mai 2007, 8:34)

  Dr. Marutza [anonim]

  Intru totul de acord cu cele mentionate in apel si din tot sufletul alturi de semnatari! E vorba de apararea unor principii democratice pe care actualii guvernanti isi permit sa le incalce in picioare, trecand cu aroganta peste vointa celor multi. Cu cat se zbat mai mult sa-si argumenteze actiunile ilegale, cu atat se scufunda mai mult! Se agata cu inversunare de putere, stiind ca li se apropie sfarsitul! Ne-am saturat de ei si pentru asta trebuie sa ne facem auzit glasul si : la referendum, dragi compatrioti, unde un NU pentru legitimitatea demiterii Presedintelui sa insemne si un NU pentru acceptanta noastra fata de mafiotii aflati la putere!
 • 0 (0 voturi)    
  tot politica (Marţi, 8 mai 2007, 8:53)

  sarmanul dionis [anonim]

  Acesta nu este un apel pentru respectarea statului de drept, este un apel pro basescu. Demiterea lui basescu si tot ceea ce s-a intamplat in ultima perioada reprezinta dovezi ca democratia s-a instalat definitiv in Romania. Numai "intelectualii" sunt pe alaturi si nu inteleg nimic din ceea ce se intampla.
 • 0 (0 voturi)    
  nu numai pe internet!!! (Marţi, 8 mai 2007, 9:37)

  vera mantu [anonim]

  Consider extrem de important ca acest apel sa fie pus si la dispozitia celor ce nu au acces la internet. Si cat mai grabnic.
 • 0 (0 voturi)    
  formal gravida (Marţi, 8 mai 2007, 10:28)

  maria [anonim]

  @ 26
  O persoana poate fi pur gravida,mai putin gravida, mai mult gravida . Depinde in cite saptamini e gravida! Invatati, invatati, invatati si aplicati ce-ati invatat!
 • 0 (0 voturi)    
  pai... (Marţi, 8 mai 2007, 10:57)

  Liviu [anonim]

  Acu' s-au trezit???
  Cand Base a intrat in direct intr-o emisiune TVR 1 si i-a facut cum a vrut pe toti .... distinsi domni unde erau?
 • 0 (0 voturi)    
  apelul (Marţi, 8 mai 2007, 11:14)

  Nicu aldea [anonim]

  Stimatilor "votati pe liste" (nu alesi),

  Va inselati crezand ca averea poate cumpara onoarea. Nici macar a o spala nu poate. Mai potoliti-va! Mai si traiti! Si lasati-ne si pe noi sa traim mai bine si in liniste! De ce sa platim noi greselile si lipsa voastra de profesionalism?

  Cu deosebit respect, N. Aldea
 • 0 (0 voturi)    
  bine face Comisia.... (Marţi, 8 mai 2007, 11:15)

  hi [anonim]

  ... care nu i-a acordat timp de antena. Asta ne mai lipsea sa instige populatia la televizor...
  Ce inseamna " sa aruncam pe cei 322 peste balcon"??? cuvinte rostite de Basescu - Presedintele tuturor romanilor, inclusiv a celor 322....
 • 0 (0 voturi)    
  Bravo!!! - romani care isi fac datoria (Marţi, 8 mai 2007, 11:37)

  Marius [anonim]

  Acest apel imi da un motiv in plus sa votez NU pentru demiterea presedintelui. Ma mult, cred ca orce roman ar trebui sa se intrebe de ce acesti oameni, care nu pot fi manipulati asa de usor, il sustin pe Basescu.
  Este limpede pentru oricine are urechi de auzit si oci de vazut ca Basescu i-a deranjat prea mult pe "sustinatorii linistii care aduce profit". (pentru ei, nu pentru Romania)
 • 0 (0 voturi)    
  va trebui sa scapam de ei... (Marţi, 8 mai 2007, 12:37)

  mishu [anonim]

  si ma tem ca va trebui sa iesim din nou in strada.
 • 0 (0 voturi)    
  catre SCISOARE PENTRU CEI 100 (Marţi, 8 mai 2007, 12:57)

  Miticul Turmentat [anonim]

  Domnilor,

  Nu este in intentia mea sa ma erijez in intelectual si sa ma pun pe acelasi plan cu domniile voastre. Insa demersul dumneavoastra va avea un ecou limitat. Va avea ecou in randul intelectualilor, mai bine zis a oamenilor cu studii si cu o anumita atitudine.
  Insa daca ne-ati permite sa ne alaturam si sa semnam aceasta lista, impactul va fi mult mai mare.

  Si prin aceeasi logica, o organizatie civica de larga sustinere (pentru apararea democratiei si valorilor statului de drept) ar fi benefica, si va avea forta tocmai prin sustinerea larga.

  Avem nevoie de dvs. pentru asta, avem nevoie de lideri de opinie. Nu lasati pe Cristoiu, CTP, Sorin Rosca Stanescu si altii sa ocupe acest loc, pentri ca il vor ocupa daca e vacant, cel putin pentru cetatenii mai turmentati.
 • 0 (0 voturi)    
  Ingradirea dreputului de a alege (Marţi, 8 mai 2007, 14:38)

  mgbyte [anonim]

  NU SUNT DE ACORD CU INGRADIREA dreptului de a vota corect, pe care o incearca "alesii nostrii" , folosindu-se de cat mai multe tertipuri si interpretari ale Legii Fundamentale, sfindand asfel grav principiile democratiei.
  Romani treziti-va si veniti sa va exprimati votul pe 19 Mai, sa aratam lumii ca nu suntem o "natie de resemnati "!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Ptr Realistul... (Marţi, 8 mai 2007, 15:01)

  Florina [anonim]

  Este foarte posibil ca din pleiada de nume enumerate mai sus tu sa nu fi recunoscut decat 3 sau 4.Ei,bine eu stiu cate ceva despre cel putin jumatate dintre acesti intelectuali,si sunt mai mult decat sigura ca Basescu,daca ar fi vrut,n-ar fi putut cumpara pe nici unul dintre ei.Nu incerca sa-ti acoperi deficitul de cultura uitandu-te la emisiunea lui Mircea Badea si folosind texte cliseice.
 • 0 (0 voturi)    
  draga rasputin (Marţi, 8 mai 2007, 17:58)

  daniel [anonim]

  Eu fac informatica - sa presupunem ca tu te ocupi de altceva. Daca ai incerca sa imi dai lectii de IT, te-as trimite la plimbare, iar politetea cu care as face-o ar tine exclusiv de insistenta ta.

  Ceea ce ar fi un act de bun simt, care in acest caz transcende orice alta notiune. Uite, fara legatura directa cu situatia pe care o descrii, o sa iti mai dau un exemplu de intoleranta care incalca principii de democratie, de stat de drept si de drepturile omului: nu ii suport pe oamenii murdari.
 • 0 (0 voturi)    
  Raspuns lui Stefan V. (nr 26) (Marţi, 8 mai 2007, 21:08)

  Lb romana, saraca! [anonim]

  Probabil ca "figura de stil" este o notiune care nu iti spune nimic (dar, chiar asa..? o notiune poate "sa spuna" ceva?! :))), altfel nu se explica limitarea ta la sensul strict al cuvintelor. Un pic de recapitulare prin limba romana si revino ulterior pe forum!
 • 0 (0 voturi)    
  Completare la rasp. pt Stefan V. (nr 26) (Marţi, 8 mai 2007, 21:15)

  Limba romana, saraca! [anonim]

  Si ca sa punctez ideea mea anterioara: "legalism pur formal" este o expresie care se accepta in conditiile care intareste ideea de "legalism fara acoperire, fara fond ci doar cu forma". A critica folosirea unei astfel de expresii e ca si cum ai critica "Curat murdar!"-ul lui Caragiale sau "cobori in jos"-ul lui Eminescu.
  Si inca ceva - nu stiu cum de nu ti-a fost teama sau rusine sa contrazici in materie de limba romana, scriere si scris cu un nr impresionant de intelectuali...?! Si unul de-ar fi fost si tot nu ar fi fost cazul..
 • 0 (0 voturi)    
  Era si timpul... (Marţi, 8 mai 2007, 22:54)

  Minea Irina [anonim]

  Toata stima pentru intelectuali precum Gabriel Liiceanu!
  Noi, oamenii de rand, ne intrebam de ce nu se face auzita intelectualitatea din tara noastra.
  Romanii nu stiu sa fie solidari, poate ca tocmai de aceea este nevoie de lideri si formatori de opinie, oameni ce au o buna scara a valorilor.
  Ar trebui sa se deschida lista de semnaturi, eventual pe Internet...ca sa poata semna orice bun roman.
  Ii rugam pe intelectualii cu demnitate si coloana vertebrala sa se faca auziti, pentru ca noi, cei multi dar aninimi, nu putem decat sa votam si sa iesim in strada...
  Nu mai vrem din nou "pumnul in gura"!
  Avem nevoie de un semnal...
  Rusine parlamentarilor corupti!
  Desteapta-te, romane!!!
  Un roman fara partid.
 • 0 (0 voturi)    
  Bravo ! (Joi, 10 mai 2007, 10:20)

  Cristina [anonim]

  Bravo !
  Ma alatur si eu declaratiei !

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by