Ce a zis Tariceanu

"Nu a propus sa ofere consultanta, am vazut declaratia domnului Stroe, domnul Stroe nu prea intelege engleza, asa incat asta probabil a inteles el", a declarat, luni, Tariceanu.

Declaratiile premierului l-au pus intr-o situatie delicata pe colegul sau de partid, participant la intalnirea cu consultantul rus. De altfel, dupa declaratia lui Tariceanu, Stroe nu a mai raspuns la telefon pentru a comenta replica sefului sau pe linie de partid.

Ce zisese Stroe

Radu Stroe, unul dintre participantii la intalnirea Tariceanu- Kondyakov, declarase pentru Cotidianul ca tema discutiilor dintre cei doi "a fost o oferta a firmei de lobby a lui Kondyakov pentru PNL".

"A prezentat oferta lor ca firma de lobby. Nu pentru Guvernul Romaniei, ci pentru PNL. A simtit ca e un moment bun, pentru ca vor fi alegeri in 2008".

Kondyakov zice ca a venit pentru oligarhii rusi

Alexander Kondyakov a declarat, luni, intr-un interviu acordat BBC, ca s-a aflat in Romania intre 11 si 12 aprilie, pentru a stabili relatii de afaceri pentru proiectele a doi magnati rusi pe care ii reprezinta, Oleg Deripaska si Igor Jiujin, confirmand ca s-a intalnit cu premierul Tariceanu.

Coincidenta sau nu, la doua saptamani de la vizita consultantului rus, una dintre firmele magnatului rus Oleg Deripaska s-a inscris in cursa oficiala pentru preluarea uzinei Automobile Daewoo de la Craiova.

Masonul rus s-a intalnit si cu Chirovici si Gusa

Mare Secretar al Marii Loje a Rusiei, Alexander Kondyakov este un personaj care prefera sa stea in afara luminilor rampei. Consultant politic care a lucrat pentru fostul premier rus, Kassianov, este o figura centrala a masoneriei ruse si europene, prin prisma functiei pe care o detine.

Cu toate acestea, exista putine rezultate la o cautare cu numele sau, chiar si pe site-urile de limba rusa. Cit despre fotografii - una singura.

In Romania insa, activitatea lui a fost extrem de intensa. Pe langa intalnirea cu Tariceanu si Stroe, Kondyakov s-a vazut si cu Cozmin Gusa, presedintele PIN, si Eugen Ovidiu Chirovici, seful Marii Loje Nationale din Romania.

In emisiunea "100%" de luni, cei doi au recunoscut intalnirile cu consultantul rus, precizand ca e vorba despre intalniri informale.

Tariceanu: exista puseuri antirusesti

Premierul a precizat ca Romania are o optiune clara occidentala, dar asta nu insemna ca sa trebuie sa aiba o relatie tensionata cu Rusia. Tariceanu a adaugat ca va folosi orice posibilitate ca relatiile cu Rusia sa fie imbunatatite si sa nu mai fim tara care plateste cel mai mare pret la gaze, pentru ca "exista din cand in cand puseuri antirusesti in Romania", a adaugat Tariceanu.