Posesorii romani de autovehicule pot achita taxa de utilizare a retelei de drumuri nationale pentru o saptamana, o luna, sase sau 12 luni, a anuntat Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat de presa.

Astfel, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale va creste numarul rovinietelor ce vor fi eliberate in perioada urmatoare.

In aceste conditii, exista posibilitatea sa fie eliberate roviniete avand inscrisi anii 2005/2006, aflate in stocul CNADNR, pana la finalizarea achizitiei unui nou contingent de roviniete.

Valabilitatea rovinietei este inscrisa pe documentul care atesta plata (bonul fiscal, chitanta sau factura), document ce trebuie pastrat de utilizatori la bordul vehiculului, precizeaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri.

Lipsa acestuia, chiar daca rovinieta este aplicata pe parbriz, duce, in cazul verificarilor, la anularea valabilitatii acesteia precum si la aplicarea sanctiunilor contraventionale de catre personalul abilitat pentru efectuarea controlului.

In aceasta situatie, utilizatorilor depistati in trafic cu roviniete inscrise cu anii 2005/2006 nu li se vor aplica amenzi contraventionale daca rovinietele se incadreaza in perioada de valabilitate inscrisa pe documentul de plata.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania asigura utilizatorii retelei de drumuri nationale ca nu vor avea probleme la controalele efectuate in trafic daca detin roviniete care au inscrisi anii 2005/2006 a caror valabilitate inscrisa pe documentul care atesta plata nu este depasita.