Incepand cu data de 9 mai, fastul muzical se instaleaza la ArCuB unde, in fiecare seara pana pe 12 mai, vor avea loc concerte extraordinare de blues, jazz si pop. Larry Franco Quartet/ Italia, Blues Radio Budapest/ Ungaria, Three For Jazz (Ester Andujar, Ximo Tebar & Ricardo Belda)/ Spania, Antonio Flinta Trio/ Italia sunt cele mai asteptate evolutii din festival, pe scena Salii ArCuB.

Invitatii speciali ai jmEvents.ro sunt trupe consacrate venite sa concerteze pentru prima data in Romania. Exceptia o fac Larry Franco Quartet, prezenti si in 2006 la EUROPAfest.

Seria de concerte ArCuB va fi deschisa de Blues Radio Budapest - o fuziune de blues, jazz si funk venita din Ungaria. Sound-ul lor e puternic influentat de blues-rock-ul american: ZZ Top, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, Albert Collins, Johnny Lang.

In deschidere la Blues Radio Budapest: Bucharest International Jazz Competition, primul concurs de jazz din Romania.

In aceeasi seara, de la ora 19:00, se desfasoara in paralel un alt spatiu, neconventional, de concerte - Caffe Festival Ibis - unde vor fi prezenti Three For Jazz si Antonio Flinta Trio.

Three For Jazz, formata din Ester Andujar/ voce, Ximo Tebar/ chitara si Ricardo Belda/ pian, este detinatoarea unor premii ca Jazz World Award sau Premiul special al Juriului la Montreux Jazz Festival. Scestia vor putea fi urmariti si pe 11 intr-un concert la ArCuB.

Trio-ul lui Antonio Flinta (Antonio Flinta/ pian, Roberto Bucci / contrabas, Claudio Gioannini/ tobe) este un proiect de jazz instrumental cu un sound ce provine din mainstream-ul jazz-ului american. Acestia vor mai sustine concerte pe 10, tot la Caffe Festival Ibis si pe 11 la ArCuB.

Timp de o saptamana intreaga (7 - 13 mai), in cadrul EUROPAfest vor avea loc o varietate de evenimente care celebreaza muzica in deplinatatea ei:

- 9-12 mai - Concerte Blues, Jazz si Pop la ArCuB

- 8-12 mai - Caffe Festival Ibis

- 9-13 mai - Bucharest International Jazz Competition

- 8-12 mai - Bucharest International Violin Competition.

Programul EUROPAfest