Business-ul de anvergura a atras dupa sine si dezvoltarea pietei de consultanta.

Crestere spectaculoasa a afacerilor

Una dintre primele firme mari de consultanta care au venit in Romania, mai precis in urma cu 13 ani, a fost Assystem din Franta.

Specializata in proiecte de consultanta in inginerie, tehnologii si inovatie in aeronautica, industria auto, energie si industrie, venirea companiei in tara noastra a fost, de fapt, o urmare fireasca a deciziei clientilor pe care ii avea deja sa vina in Romania, spune Dominique Louis, presedintele Assystem.

Acum, compania isi desfasoara activitatea in trei centre, localizate in Bucuresti, Constanta si Pitesti, iar in scurt timp va deschide un al patrulea centru, la Sibiu, al carui scop va fi dezvoltarea solutiilor informatice.

"Suntem legati de proiectele de investitii majore, iar Romania are un mare potential in domeniul investitional. In acest context, apreciem rezultatele Assystem Romania in cadrul grupului Assystem, cu atat mai mult cu cat dorim sa avem in Romania un adevarat centru de competente complementar altor tari din Europa", sustine presedintele Assystem.

Acum, printre clientii din Romania se numara companiile Renault, General Electric Energy, Alcatel, Dacia, Areva, ABB, Nissan, Airbus, France Telecom.

O crestere de 90% anul trecut

Compania Assystem Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,2 milioane de euro, in crestere cu 90% fata de anul precedent, si si-a dublat numarul de angajati, avand alaturi 200 de tineri ingineri romani, absolventi ai universitatilor politehnice din tara.

"In 2006, Assystem Romania si-a dublat atat cifra de afaceri, cat si numarul de angajati.

Compania noastra, care la ora actuala are 200 de angajati, este in continua expansiune si intentionam sa ajungem rapid la 500 de angajati, recrutand de la an la an tot mai multi tineri ingineri romani.

Aceste rezultate demonstreaza rolul important al prestatorilor de servicii in activitatea companiilor din multiple industrii.

Deseori putin cunoscute publicului, companiile prestatoare de servicii sunt implicate, alaturi de clienti, in derularea tuturor marilor proiecte industriale, aducand acestora acele competente complementare, indispensabile pentru succesul proiectelor", afirma Roger Coat, directorul general Assystem Romania.

Din cifra de afaceri, 35% a fost realizata in sectorul auto, iar acest procent va creste in 2007 la 50% estimeaza reprezentantii companiei, in conditiile in care cifra de afaceri va atinge 7,6 milioane de euro.

Integral in Romania libera