Compania KD Life Asigurari Romania SA a lansat pe piata ProfitAbil-UNO, o polita de asigurari unit-linked. Asigurarea unit-linked prezinta doua avantaje: este si asigurare, dar aduce si profit.

„Capitalul la termenul scadent este garantat de Deutsche Bank AG, iar operatiunile financiare si administrarea fondurilor investite intra in atributiile unor manageri selectionati de bine cunoscuta banca germana“, sustine Ian Harrocks, director general KD Life.

Portofoliul investitional ofera o diversificare globala, cu o pronuntata orientare catre pietele in plina dezvoltare din Asia. Astfel, banii dati pe asigurarea unit-linked sint investiti pe pietele de capital din India, China, Japonia, dar si pe cele din Europa, SUA, America Latina, Rusia, Africa.

Prin incheierea asigurarii, clientul politei atinge trei obiective simultan: posibilitatea obtinerii unor valori profitabile; garantarea capitalului la maturitatea contractului; acoperirea prin asigurare.

ProfitAbil-UNO se adreseaza persoanelor cu virste intre 16 si 65 ani, prima unica minima fiind de 1.000 de euro. Perioada asigurarii este intre 1 iunie 2007 si 1 iunie 2017, deci este un produs destinat exclusiv celor interesati sa actioneze pina la 31 mai 2007.

Primul avantaj al unei astfel de asigurari este dat de valoarea garantata a activului la maturitate de 100% din prima neta (prima de asigurare minus cheltuielile de intrare) - cu alte cuvinte banii investiti sint garantati in totalitate. Al doilea avantaj este acela ca, in cazul decesului, se va primi suma asigurata garantata plus 10%.

integral in Cotidianul