Fortele de ordine publica mai au de tras pana sa ajunga sa le inspire siguranta romanilor: daca se intampla sa fie noaptea pe strada, 31% dintre conationalii nostri se simt in siguranta doar in mica masura, iar 22% in foarte mica masura. Aceasta este concluzia unui sondaj INSOMAR realizat in perioada 24 martie- 2 aprilie, pe un esantion de 1.314 persoane.

De asemenea, numarul celor care cred ca echipele de interventie ajung incet la locul la care li se semnaleaza comiterea unei infractiuni (43%) este semnificativ mai mare decat al subiectilor care considera ca interventia se produce "destul de rapid".

39% dintre romani sunt multumiti in mare masura de activitatea Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), in vreme ce doar 17% se declara multumiti in foarte mica masura sau deloc.Fata de anul 2005, increderea romanilor in MIRA a crescut cu cinci procente, in vreme ce increderea in personalul institutiei s-a marit si ea cu sapte procente.

Interesant este insa faptul ca, dintre toate structurile MIRA, cea mai buna perceptie in randul populatiei pare s-o aiba Jandarmeria: 49% dintre cei intervievati au multa incredere si 14% au foarte multa incredere in Jandarmerie. Pe locul doi se situeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (IGSU) cu 40 si respectiv 13%, in timp ce Politia se afla abia pe trei, cu 40 si respectiv 11%.

integral in Gandul