Unde ziceati ca am intrat? In Europa? Eu cred ca ne apropiem de Cornul Africii, de tarile acelea unde cate un sergent ajunge presedinte pe viata intr-o noapte, isi pune amanta ministru al Justitiei si trimite poporul sa-i hacuiasca cu macetele prin tufe pe adversarii politici.

La 4 luni de la aderare, ministrul Justitiei si procurorul-sef DNA ai Romaniei se contrazic la televizor intr-un mod care duce la o singura concluzie: unul dintre ei minte penal, cu sange rece, in fata a milioane de romani.

Nu stiu care, dar Daniel Morar are pana acum o vina grava: de ce a amanat mai mult de 2 saptamani sa dezvaluie zisa tentativa de presiune politica teribila si explicita din partea lui Chiuariu: "Nu mai scoateti dosare, ca le foloseste Basescu!"? Ce Justitie mai e aceea in care cel putin unul dintre inaltii ei demnitari se face vinovat de fals in declaratii sau/si santaj politic si amenintare?

Este Justitia presedintelui Traian Basescu.

Click here to find out more!

O Justitie simpla, rapida si ieftina: eu, Traian Basescu va comunic lista neagra cu oligarhi, voi, popor, huiduiti pentru incalzire si pe urma va duceti sa-i scoateti in furci si securi in piata publica. Va amintiti lista neagra a tradatorilor de tara tratabili cu glont pe care o publica "Romania mare" in anii '90? Criteriul punerii pe acea lista era unul singur: cheremul lui C. V. Tudor.

Asa si urmasul sau in linie directa, T. Basescu: dupa lista mogulilor, lista jurnalistilor care il deranjeaza, si acum lista oligarhilor sai preferati.

Numele sunt alese la fix: Patriciu, Tariceanu, Voiculescu, Dan Ioan Popescu sunt grasi, superbogati, antipatici, aroganti, toti au ajuns pe la Parchet, prin urmare huo! Sa dam cu ei de pamant! Suntem la Cluj, Verestoy e ungur, il cheama si Attila, deci huideo! Hrebenciuc e marele sforar - huo! Iar Ion Iliescu trebuie pus si el pe lista, nu Nastase, care nu mai conteaza, sau Geoana, care pe langa ca nu e gras mai e si subtire, ci Iliescu - huo!

Cum pot fi pusi pe aceeasi lista Patriciu si Iliescu, cum poate fi calificat drept oligarh un cetatean ales de trei ori presedinte al Romaniei - poate poligarh? Dar cine mai sta sa-si puna intrebari logice cand avem in fata intruchiparea maxima a adevarului - "Asa a zis Basescu!"?

Ziarul Gandul a publicat in premiera documentul SRI privind manipularea de bursa de care este acuzat Dinu Patriciu. Tot Gandul a lansat investigarea afacerii cu tichete de masa a lui Verestoy Attila. Am afirmat si repet ca biletelul lui Tariceanu inseamna trafic de influenta in favoarea lui Dinu Patriciu. Despre Voiculescu am scris articole de atlas zoologic intitulate Varanul si Sconcsul.

Despre Ion Iliescu, studiile maxilofaciale "Rictusul bolsevic" si "Ranjetul bolsevic". Cat il priveste pe Guzganul Rozaliu, ce sa mai vorbim...

Dar este de neimaginat ca presedintele Romaniei, dupa ce cu 17 ani in urma chema la televizor masele sa faca ordine in Piata Universitatii, si au venit minerii, sa instige acum masele asupra unor persoane fizice impotriva carora nici macar nu s-a pronuntat vreo sentinta definitiva in Justitie.

Presedintele Basescu este facut acum informator al Securitatii, si chiar mai rau decat atat, de un batran securist intr-un soi de "interviu" montat de partidul lui Voiculescu, calificat de dl. Basescu drept "o josnica incercare de manipulare a opiniei publice". Bun, dar atunci ce-a facut dl. Basescu la Cluj cum se numeste

Mai lipsea regele Mihai - a reaparut si el ieri dupa amiaza, simtind momentul.

In felul acesta, dupa 17 ani, am reusit sa revenim exact la civilizatia politica si morala din 1990: o Justitie ca aceea din procesul lui Ceausescu, unde avocatul apararii urla mai acuzator decat procurorul, un presedinte care cheama poporul sa-i pedepseasca pe "urati", rusii care "isi baga coada", manifestatii pentru aruncarea peste balustrada a unora si altora, monarhia salveaza Romania.

In 17 ani, cei care n-am crapat, n-am castigat decat ridurile care ne brazdeaza fetele si niste smocuri de par albit degeaba.