Prima cupa de pamant la investitia concernului Nokia din parcul Tetarom III, in apropiere de Cluj-Napoca, va fi excavata la Jucu de Sus, in a doua jumatate a lunii iunie.

Potrivit directorului general, John Guerry, "investitiile vor incepe in acest an prin constructia unei fabrici care estimam ca va angrena angajarea a circa 500 de persoane".

"Productia efectiva a acestei fabrici va incepe, speram, cel mai tarziu in a doua parte a acestui an", a detaliat Guerry.

Acesta a explicat ca multe dintre informatiile aparute cu privire la masiva investitie a concernului Nokia au fost exagerate. "Nu stim nici noi cu exactitate numarul de angajati pe care ii vom avea in final.

Totul depinde de dinamica pe care o va avea in viitor piata pe care noi activam." Guerry a explicat ca pricipalul motiv pentru care Nokia a decis sa investeasca in constructia unei fabrici noi il reprezinta concluziile unor studii de piata realizate de companie, din care reiese ca in urmatorii ani consumul de produse din domeniul tehnologiei comunicatiilor va creste anual cu circa 10%.

"Fabricile noastre din lume produc in acest moment la capacitati maxime, iar a extinde capacitatile lor actuale ar insemna sa le facem foarte greu de manageriat. Acesta este motivul pentru care am decis sa construim o noua fabrica de la zero, care sa produca direct, proportional cu viitoarele cresteri estimate pe aceasta piata", a declarat Guerry.

integral in Romania Libera