Vicepresedintele Bundestagului german, socialista Susane Kastner, a declarat, joi, ca reforma in domeniul justitiei trebuie sa continue "in spiritul Monica Macovei" indiferent cine este in fruntea justitiei, transmite agentia NewsIn.

Kastner a declarat ca politicienii germani urmaresc cu ingrijorare criza politica de la Bucuresti si spera ca dupa referendum lucrurile sa se calmeze, pentru ca Executivul sa se poata concentra asupra absorbtiei fondurilor europene.

Kastner sustine ca reforma in justitiei nu trebuie legata de o singura persoana, ci, indiferent de cine anume este la conducere acesteia, reforma trebuie sa continue in acelasi stil.

Declaratiile parlamentarului german a fost facute dupa intalnirea de la Berlin, cu ministrul roman de externe, Adrian Cioroianu, aflat in prima vizita oficiala bilaterala din mandatul sau.

Reamintim ca, in urma cu doua luni, Susanne Kastner declarase, la radio Deutsche Welle, ca votul de neincredere acordat de senatori ministrului justitiei Monica Macovei ar putea declansa activarea clauzelor de salvgardare.