Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, vineri, trimiterea in judecata a lui Ovidiu Soare, general maior in rezerva, fost sef al Inspectoratului pentru Apararea Constitutiei si Securitate Economica, din cadrul SRI, si a lui Gheorghe Dumitrache, colonel in rezerva, fost sef in cadrul Sectiei de Informatii Prahova a SRI.

Cei doi sunt acuzati de trafic de influenta, luare si dare de mita, se arata intr-un comunicat al DNA.

In perioada 1996-2002, Dumitrache Gheorghe si generalul maior Ovidiu Soare au fost implicati in activitati de traficare a influentei, luare de mita. Cei doi pretindeau si primeau de la mai multi oameni de afaceri sume importante de bani si bunuri materiale in schimbul protectiei acordate, atat in domeniul economic cat si justitie.

Dumitrache Gheorghe a pretins si primit in total pentru sine sau pentru alte persoane, de la doi martori denuntatori, sumele de 149.667 RON 102.600 USD. De asemenea, a oferit mita inculpatului Ovidiu Soare 8.620 lei RON si 1.000 euro.

Ovidiu Soare a pretins si primit, in mod repetat, sub forma de mita, bunuri si servicii in suma totala de 51.820 lei RON si 1.000 euro. Soare in calitate de complice a mai produs prejudicii SC MIDOCAR SRL Bucuresti, dar si bugetului de stat in cuantum de 125.350 RON, respectiv 11.328,86 RON, cu precizarea ca SC MIDOCAR SRL nu s-a constituit parte civila in procesul penal.

Instanta urmeaza a dispune confiscarea de la inculpatul Soare Ovidiu a 177.170 RON, precum si a 1.000 euro, si obligarea acestuia in solidar cu inculpatul Georgescu Alexandru Tudor la plata catre bugetul de stat a sumei de 11.328,86 RON.

De asemenea, s-a dispus in cauza luarea masurii sechestrului asigurator asupra imobilelor proprietatea inculpatului Soare Ovidiu din localitatea Calinesti, jud. Prahova.

La propunerea procurorilor, impotriva inculpatilor Soare Ovidiu si Dumitrache Gheorghe, ICCJ a dispus initial masura arestarii preventive. Ulterior, masura a fost inlocuita cu interdictia de a parasi localitatea.

Tot vineri DNA a mai dispus trimiterea in judecata a lui Tudor Georgescu, asociat la SC MIDOCAR SRL Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de folosire cu rea credinta a bunurilor societatii intr-un scop contrar intereselor societatii si a lui Emil Dumitrescu, zis “Cico”, fost consilier de stat la Administratia Prezidentiala pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.