Austriecii de la BCR au decis sa listeze Erste Bank pe piata de capital romaneasca. Ionut Stanimir, oficial al Erste Bank, a precizat ca institutia va face toate eforturile pentru listarea Erste Bank pe Bursa din Bucuresti pana la sfarsitul acestui an.

"Cand am facut oferta angajatilor, le-am spus sa ia in considerare faptul ca vom lista la Bucuresti Erste Bank pentru a fi tranzactionata mai usor", a explicat Stanimir.

Romanii detin 1% din capitalul Erste Bank

Astfel, operatiunea va fi o listare secundara, dupa modelul deja aplicat in Republica Ceha, unde Erste Bank este prezenta la cota Bursei din Praga. "Momentan, nu s-a stabilit cuantumul pachetului de actiuni care va intra pe piata romaneasca. Totodata, Erste Bank nu intentioneaza sa faca o majorare de capital cu ocazia listarii la Bucuresti", a mai precizat Stanimir.

Banca austriaca a lansat, in noiembrie, o oferta de cumparare a actiunilor detinute de salariatii BCR sau de schimb cu actiuni Erste Bank (oferind un titlu Erste pentru sase actiuni BCR) si a mentionat la vremea respectiva posibilitatea listarii titlurilor Erste Bank pe Bursa de Valori din Bucuresti.

Integral in Adevarul