Replicile acide dintre Traian Basescu si Ion Iliescu nu au trecut neobservate de presa straina. France Presse scrie, intr-un comentariu difuzat la scurt timp dupa terminarea mitingurilor de sambata, ca cei doi se ataca de la distanta, cu o saptamana inaintea referendumului de la 19 mai.

Agentia franceza de stiri noteaza ca este pentru prima data cand Ion Iliescu, in varsta de 77 de ani, participa la un miting impotriva lui Basescu.

AFP face referire atat la mitingul de sustinere a presedintelui suspendat, organizat la Craiova (unde agentia franceza de stiri estimeaza ca au participat 20.000 de persoane), cat si la mitingul impotriva lui Traian Basescu organizat la Pitesti (unde - sustine France Presse - au participat 15.000 de membri si simpatizanti ai PSD)

Traian Basescu - remarca France Presse, ramane omul politic cel mai popular din tara, fiind primul presedinte suspendat dupa 1989.

Ion Iliescu l-a atacat dur pe Traian Basescu la mitingul organizat de PSD, sambata, la Pitesti, spunand ca presedintele suspendat al Romaniei este un jucator ce are cartonasul rosu si trebuie eliminat. In replica, Traian Basescu a declarat la mitingul organizat la Craiova, ca Ion Iliescu se numara printre oligarhii Romaniei si ca are o dragoste pentru putere prea mare pentru varsta sa.