Dupa achizitionarea a 30.000 de metri patrati de teren, situat pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti, localitatea Ciolpani, judetul Ilfov,

Anadolu Automobil Rom - numarul 1 in vanzarea de autobuze Inter-City pe piata autohtona, a demarat lucrarile pentru dezvoltarea

acestui complex cu valoare finala a investitiei de 6 milioane de euro.

Pe DN1, alaturi de showroom, service-ul cu opt puncte de lucru si cantina pentru salariati deja finalizate, vor fi deschise o tinichigerie, o statie ITP, o vopsitorie, dar si o benzinarie si o spalatorie auto.

Odata cu finalizarea showroom-ului, reprezentantii Isuzu in Romania sunt hotarati sa diversifice gama vehiculelor importate pentru piata autohtona. Autobuzelor Isuzu Turquoise vandute in prezent li se vor alatura in curand alte tipuri de vehicule comerciale.

Decizia survine in urma hotararii luate de catre Isuzu Motors Limited (Japonia) si Grupul Anadolu (Turcia) de a creste participatia Isuzu din

cadrul Anadolu Isuzu Otomotive Sanyi ve Ticaret de la 17% la 20%, fapt care implica si cresterea productiei si a vanzarilor de vehicule comerciale Isuzu, fabricate in Turcia.

Anadolu Automobil Rom estimeaza pentru 2007 afaceri de 30 mil. euro

Anadolu Automobil Rom estimeaza ca ar putea incheia anul 2007 cu afaceri de 30 milioane euro, daca va reusi sa vanda 400 de autobuze, de cinci ori mai mult decat anul trecut, a declarat directorul general al companiei, Huseyn Aykol.

El estimeaza ca importatorul ar putea vinde pe piata interna 600 - 700 autobuze Isuzu in anul fiscal care se va incheia la 30 aprilie 2008.

Aykol considera ca Anadolu va putea vinde 400 de autobuze in 2007, dupa ce anul trecut a vandut 80, obtinand o cifra de afaceri de 6 - 7 milioane euro. In 2005, compania a vandut 170 de autobuze si a terminat anul cu afaceri de 11 milioane euro.

Importatorul isi bazeaza cresterea pe extinderea retelei de dealeri din Romania la sase anul viitor. Anul acesta vor mai fi deschise inca trei centre, la Constanta, Iasi si Timisoara, dupa investitii de aproximativ 1,2 milioane euro pentru fiecare.

La anul, importatorul se va concentra pe Transilvania si va deschide showroom-uri la Cluj si Alba Iulia, tot cu investitii de cel putin peste un milion de euro fiecare.

Procesul de extindere al companiei ar trebui sa constea in investitii de aproximativ 12 milioane euro pana in 2008.

Anadolu Automobil Rom s-a infiintat in 1998 avand drept obiect de activitate importul si comercializarea de vehicule comerciale.

Un articol de Laurentiu Matache

Integral in Curierul National