Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu a aprobat, marti, componenta comisiei pentru elaborarea Codului de procedura penala. Din comisie fac parte procurori si judecatori ai curtilor de apel teritoriale, ai Directiei Nationale Anticoruptie, avocati, experti si personalitati marcante ale lumii academice, se arata intr-un comunicat al ministerului de Justitiei.

Contactati de HotNews.ro reprezentantii Biroului de presa au declarat ca din aceasta comisie vor face parte 12 membri.

Printre acestia se numara profesorii Nicolae Volunciu si Grigore Teodoru, judecatorul Ioan Gliga de la ICCJ, Elena Cizmaru, expert. Lista completa va fi facuta publica in urmatoarele zile.

Elaborarea noului Cod de procedura penala a fost cuprinsa in programul legislativ al Ministerului Justitiei si are termen de prezentare luna septembrie 2007.

„Ministerul Justitiei nu intentioneaza doar o modificare a Codului actual, ci elaborarea unui nou Cod de procedura penala modern, care sa asigure celeritate in desfasurarea proceselor penale, respectarea garantiilor procesuale ale cetatenilor, intr-un sistem compatibil cu exigentele europene”, se mai arata in comunicat.