Institutul Francez deschide prima Stagiune de Muzica Veche. Aceasta promenada muzicala, gazduita de Muzeul National de Arta al Romaniei, are ca scop dezvaluirea unei alte lumi a muzicii, a unor compozitori si a unor maniere de interpretare.

Manifestarea, reprezentand o adevarata calatorie muzicala, de la Renastere la Baroc, de la Clement Janequin la Henry Purcell, de la Fran?ois Couperin la Antonio Vivaldi, de la bisericile din Transilvania pana la castelele de pe Valea Loarei, va reuni, pe tot parcursul anului, cele mai bune ansambluri muzicale franceze, va prilejui creatia spectacolului Codex Caioni, muzici si dansuri din

Transilvania, precum si prezentarea unui gen muzical inca inedit in Romania, o comedie-balet.

Concertul de deschidere a stagiunii este programat pentru data de 23 mai 2007, de la ora 19.30, la Muzeul National de Arta al Romaniei, Sala Auditorium. Vor fi prezentate Cantece si dansuri renascentiste, in interpretarea Ansamblului Doulce Memoire, dirijat de Denis Raisin Dadre.

Doulce Memoire este in momentul de fata, unul din primele ansambluri de muzica renascentista recunoscute pe plan international. Programul va fi interpretat de Veronique Bourin - soprana; Judith Pacquier; Elsa Frank; Denis Raisin; Jeremie Papasergio; Pascale Boquet; Bruno Caillat.

Acest program e o adevarata calatorie muzicala prin intermediul muzicii si dansului din perioada Renasterii franceze, plecand de la domnia lui Ludovic al XII-lea (1462 - 1515) pana la cea a regelui Henric al II-lea (1519 - 1559). Muzica si cantecele compuse de cei mai mari maestri ai Renasterii franceze sunt insotite de multa gratie, savoare si haz.

Interpretate altadata intr-un cadru intim, in frumoasele locuinte ale burgheziei, la curtea regala sau in aer liber, in parcuri, aceste cantece si dansuri ne transpun, pentru o seara, in epoca fericita a Renasterii franceze, pe Valea Loarei cu castelele sale: Chinon, Chenonceau, Chambord...

Programul manifestarilor 2007 :

Ansamblul Doulce Memoire - 23 mai, MNAR, Sala Auditorium

Ansamblul Il Seminario Musicale / Gerard Lesne - 12 iunie, MNAR, Sala Auditorium

Ansamblul XIII-21, baroque nomade - 10 octombrie, MNAR, Sala Auditorium

Academie baroque d'Ambronay - 16 octombrie, Opera Romana

Ansamblul Ausonia - 18 noiembrie, MNAR, Sala Auditorium

Biletele se pot cumpara la intrare, inaintea concertului si, incepind cu 17 mai, la Institutul Francez din Bucuresti.

Tarif intreg : 10 RON

Tarif redus (studenti, pensionari) : 5 RON