Sambata, 19 mai 2007, la Targul de Carte de la Varsovia va avea loc, in organizarea Institutului Cultural Roman din Capitala Poloniei, o conferinta despre literatura romana in cadrul careia va fi lansat catalogul Ce scriu romanii?

Vor conferentia Marius Chivu, critic literar, Bogdan Stanescu si Livia Bodea, editori. Conferinta se adreseaza, in principal, editorilor polonezi semnificativi.

Catalogul Ce scriu romanii? cuprinde 35 de titluri publicate in ultimii ani in Romania. Editat in limba polona, catalogul isi propune sa devina o publicatie bianuala, asemenea cataloagelor editate de Institutul Cartii din Polonia. Sunt prezentate atat cartile, cat si autorii lor, fiecare intrare fiind insotita de fise bio-bibliografice, precum si de extrase critice relevante.

Targul de Carte de la Varsovia, cel mai important eveniment al lumii editoriale poloneze, reuneste cele mai importante edituri poloneze, precum si edituri cunoscute din SUA, Germania, Franta, Italia s.a. In ultimii ani, fiecare editie a fost dedicata unei tari, Romania beneficiind de acest statut in 1999. Editia de anul acesta, a 52-a, se va desfasura intre 17 si 20 mai.