Directia Nationala Anticoruptie (DNA) il contrazice pe presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, care - in cadrul unei emisiuni TV - a afirmat ca procurorul de caz i-a comunicat ca este nevinovat. Biroul de Presa al DNA a facut, ieri, mai multe precizari.

“Intr-o cauza penala, nu procurorul este acela care stabileste daca o persoana este vinovata sau nu, acesta fiind atributul exclusiv al instantei de judecata. In cursul unei anchete penale, procurorul stabileste daca exista indicii sau probe suficiente pentru invinuirea, punerea sub acuzare sau trimiterea in judecata a celui cercetat.

In ipoteza in care constata ca, in cauza, nu exista suficiente indicii sau probe care sa ateste ca persoana cercetata a savarsit o fapta penala, procurorul dispune una din solutiile de netrimitere in judecata. Raportat la cele de mai sus, este evident ca procurorul Emilian Eva nu i-a comunicat lui Dan Voiculescu ca este nevinovat.

Aceasta in conditiile in care Dan Voiculescu a fost pus sub invinuire si, deci, are calitatea de invinuit in dosarul penal instrumentat de DNA, fapt neschimbat pana in prezent. De aici rezulta ca procurorul apreciaza ca exista indicii si probe care sa justifice urmarirea penala impotriva lui Dan Voiculescu”.

Integral in Gandul